Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Hogyan tudnam elviselni a...

Hogyan tudnam elviselni a beteg mamam "hisztijet"?

Figyelt kérdés

Hallottam egyszer egy olyan mondast, miszerint, ha nem tudod megvaltoztatni a vilagot, valtoztasd meg a vilagrol valo gondolkodasod. Ebben kernek segitseget.

Velunk lakik az apai mamank, aki eddig hatalmas segitseget jelentett: nincs anyank, ezert o fozott rank (ocsemre, apara es ram), ezen kivul bevasarolt es a legkisebb unokara is mindig o vigyazott. Egeszen mult het szombatig, amikor teljesen lerobbant. Influenza, de nagyon rosszul viseli, 2x voltunk orvosnal, 2x hivtuk az ugyeletet es 1x mar korhazba is kerult a magas vernyomasa miatt, mindezt egy het leforgasa alatt.

Ugy ereztem, eljott az en idom: megmutatom tettleg is, hogy milyen halas vagyok, amiert felnevelt minket stb. Szoval megcsinalunk helyette mindent + rola is gondoskodunk, mikozben en egyetemre jarok, dolgozom es nyelvsulizom is. Egy perc szabadidom sincs most, de egy percig sem bannam, es nem is lenne faraszto, csak fizikailag, ha nem tortent volna egy csomo rossz dolog a heten es nem ilyen lenne a mamam hozzaallasa.

Mivel mamam beteg es maskepp nem tudtuk megoldani, 1 hetig nem ettunk fott etelt, raadasul nem is sokat aludtam egy nagyon fontos vizsgam miatt, amit a heten kellett letudnom. Gyanitom, hogy emiatt is lettem beteg, mert nalam a stresszel mindig nagy mertekben osszefugg az, ha beteg vagyok. Szoval szerda ota hoemelkedessel csinalok meg mindent. Ezen kivul a heten koltozott ki a legjobb baratnom kulfoldre es a nyelvsuliban egy nagyon kedves csoporttarsam bejelentette, hogy tobbe nem tud jonni. Mindez engem megviselt, de a legjobban az, hogy ma meghalt a kutyam.

A legrosszabb, amit nem tudok elviselni, hogy a mamam erre igy reagalt: "barcsak elmentem volna en is a kutyaval". Megis hogy mondhat ilyet a szeretteinek?? Azota bogtem mar egy csomot, es allandoan sirhatnekom van. Amikor meg csak 3. napja volt beteg, mar akkor azt mondta apunak, hogy o mar eleget szenvedett es meg akar halni. Azota ez a gondolkodas a trend nala. Raadasul mindennel elegedetlenkedik, amit erte teszek/teszunk: pl. veletlenul masfel kilos fagyasztott krumplit vettem a kilos helyett es igy nehezebben fert be - de befert! - a fagyasztoba, o pedig fel napig ezt emlegette sohajtozva, hogy ennyi eszem van. Vagy szombaton, mivel nem volt idom a szokasos boltba setalni megvenni a wc-papirjat, mondtam neki, hogy majd hetfon hozok, ugyis volt meg eleg. Szemforgatas volt a valasz lemondo sohajokkal.

Nekem ez nagyon rosszulesik, foleg a kutyas eset. Elni nincs kedvem. Hogyan viszonyuljak a megvaltozott mamamhoz?

Amugy nem haldoklik, mar sokkal jobban van. De lelkileg nagyon megvisel engem a hozzaallasa.

23L

2016. márc. 21. 02:18
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
ahhoz képest, hogy napi 20 perced nincs főzni, eléggé ráérsz itt regényeket írni :D
2016. ápr. 19. 11:02
 22/25 A kérdező kommentje:

Mivel 3 orat tomegkozlekedem egy nap, ez igazan nem nagy teljesitmeny. Azert koszi a bokot ;)

Egyebkent azota mamam gyogyulgat es kevesebb a teendom.

2016. ápr. 19. 11:42
 23/25 anonim ***** válasza:
na ennek örülök :) befejezte a "hisztit"? :D
2016. ápr. 19. 12:25
 24/25 A kérdező kommentje:
Igen. Szoltam neki, hogy nagyon rosszulesik ezt hallgatni az egesz csaladnak, o megertette es abbahagyta.
2016. ápr. 19. 12:36
 25/25 anonim ***** válasza:

Szerintem a kerdezo hisztizik

Hianuolja a mama hotelt

Isten hoz ott a valodi eletben

2016. ápr. 19. 13:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!