Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Életszínvonali különbségek?

Életszínvonali különbségek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A barátom nemrégiben megkérte a kezem. Nagyon boldog voltam, természetesen igent mondtam.

Bár én ezt így nem szeretem mondani, ahogy most elmesélem, de muszáj valahogy leírnom, hogy megértsétek.

A helyzet az, hogy az én családom, minden felmenőm igen jómódú, gazdag mezőgazdasági termelő. Soha életemben nem volt semmilyen anyagi problémám, mindenre volt pénz amire kellett, bár a szülei sosem "kapattak el", sosem vettek felesleges dolgokat és sose hagyták, hogy elszálljak a földtől.

Párom ezzel ellentétben szegényebb. (Bár ezt így én nem mondanám) Anyukája napszámba jár, apukája gyári munkás, szegényeknek egész életükben gürizniük kellett.

Nekem ez mindegy volt, sosem úgy választottam párt, hogy azt nézzem, hogy gazdag legyen, hanem az volt a lényeg, hogy valóban szeressem és jól kijöjjünk egymással.

Párom 1x-2x felhozta ezt a témát, hogy "jajj, mert mi mennyivel jobban élünk, mint ők", de mindig mondtam neki, hogy ezzel ne törődjön, engem nem érdekel. Anyósjelöltem is kicsit kellemetlenül érzi magát, és nagyon bántja, hogy ők nem tudnak nekünk házat venni, pedig ők a fiús szülők. Engem ez sem érdekel!

Na de aztán az eljegyzés bejelentése után nagyszüleimtől kaptam egy csodálatos megjegyzést, hogy hát jobb helyre is férjhez mehetnék meg mennyi fiatal fiú van, aki "hasonló körökben mozog", mint én, meg hogy hát a barátnőim is mind jól választottak férjet maguknak..

Na én a mamámat szépen leállítottam, de ilyeneket mondott, hogy ez majd az életben ki fog ütközni meg hát max az szokás, hogy a gazdag férfi vesz el egy szegény lányt, és nem fordítva. Meg hogy sokkal jobb sorom lehetne, stb...

Most nehogy már én legyek a "család szégyenfoltja" azért, mert nem érdekből házasodok... Egyébként a szüleim teljes mértékben támogatnak bennünket, és nekik is fontosabb, hogy én boldog legyek.

Egyébként a vőlegényemmel saját gazdaságot fogunk indítani.

Muszáj volt magamból kiírni a dühöm, kérlek írjatok véleményeket. 21/L

2016. febr. 8. 22:55
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
100%
a kèrdezőnek valószìnűleg,azèrt nem számìtanak az anyagiak,mert már megfelelő anyagi háttèrel rendelkezik.nem èrtem kommentelők mièrt baj,hogy ő feltètel nèlkül szerethet? Kicsit olyan irritálóak vagytok páran,mindig tudtok a jómódùban valamit találni.MIèrt vagytok ilyen irigyek ? Kèrdező házassági szereződèsetek,azèrt mindenkèppen legyen.nekünk is van sosem tudhatod mit rejthet a jövô.sok boldogságot nektek.ès nincs igaza a nagyinak de nem rosszból mondta ezt a nagyi csak fèlt tèged,ès valószìnűleg neki ez a legfontosabb ès úgy gondolja úgy jobb lenne neked.ignoráld :)
2016. febr. 11. 04:38
 22/23 anonim ***** válasza:

A nagyikával ezt szépen privátban kell megbeszélni. És nem kell megsértődni nagyon, ő még azt a két generációval ezelőtti álláspontot képviseli, amire az ő szülei tanították. Meg kell hallgatni, szépen szeretettel el kell mondani a te véleményedet is, valószínűleg meggyőzni nem fog sikerülni, de emiatt nem kell összeveszni, vagy haragban lenni.

Ha a szüleid támogatnak a döntésedben, akkor nagyon valószínű, nem a nagyi véleményén fog múlni a dolog.

Sok boldogságot!

2016. márc. 10. 16:17
 23/23 anonim ***** válasza:

Ritka egy házasság ez így.

Idillbe illő. Ha tényleg igaz, és megtörtént: gratulálok. Nektek legalább ez ebben és így összejött.

Kalapom leveszem.

Ja,ha nem? Nos, akkor te mész a...

2020. máj. 21. 01:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!