A jövőm forog kockán, mi lenne a leghelyesebb döntés?
10 hónapja, elköltöztünk a szüleimmel, és a két húgommal Ottawába.
Na most azt kell tudni, hogy a nagyszüleimmet és a keresztanyámat nagyon szererem. 10 hónappal ezelőtt, azt mondták hogy utánunk jönnek (ha ezt nem mondták volna, mi nem is jöttünk volna el). A keresztanyámmal nincs gond, Ő bármikor jönne, viszont a nagyszüleim csak a kifogásokat keresik, hogy még miért nem jönnek.
Otthon, minden hétvégén náluk voltunk, mindig mentünk valahova, gondolhatjátok hogy milyen nehéz nélkülük, főleg most, hogy jön a karácsony...
A szüleim azt mondták, hogy hogyha végképp nem jönnek ki, akkor mi hazamegyünk jövőre. Csakhogy nem akarunk. Szerencsére nincs gond a nyelvvel, a szüleimnek van munkájuk, a tesóim is jól érzik magukat, én nyolcadikos vagyok, már ki is néztem magamnak 2 gimnáziumot, már csak a szeretteim hiányoznak. De mit tegyek, ha nem akarnak jönni? Azért csak a világ másikfelén élünk, nem kis pénz hazalátogatni. A keresztanyám, mint mondtam jönne, de nem akarja otthon hagyni a nagyszüleimet, amit meg is értek. De ez így sehogy sem jó, miattuk mindig szomorú vagyok, de mégsem akarok hazamenni, mert szeretek itt lenni, és itt azért biztos jobb jövő vár rám. A nagyszüleim sem akarják hogy hazamenjünk. De ez így mindenkinek nagyon rossz, hiszen csak kamerán keresztűl láthatjuk egymást. Mit tegyek? Tudom hogy megbánnám, ha hazamennék, de ez így nem jó. A nagyszüleimet hogyan tudnám rábeszélni az utazásra? Pontosabban, csak a nagyapámat, ugyanis a nagyim már egyre jobban szeretne kijönni. Tudom hogy már öregek, de milliónyi öreg esik ezen túl! Nagyon fontosak nekem, és én csak a legjobbat szeretném nekik, és magamnak is.
Mit tanácsoltok?
Mindenki eli a sajat eletet, ti is a tieteket, es a nagyszuleitek is az oveket.
Nem is ertem minek kellene kirangatni ket idos ember kulfoldre.
Van egy új sorozat, online megnézheted a keresem a családom c. az rtl klubon. Először nem néztem ilyeneket, aztán a múltkor csak belenéztem az egyikbe. Nagyon tanulságos.
Nem igazán fognak menni valószínűleg. Tudod, nem akarlak megbántani. De egy kicsit úgy tűnik, mintha te mindent jól kitaláltál volna a nagyszüleid helyett. Értékelem a lelkesedésed, de a saját életedet kéne már egyengetned, és leválni a nagyszülőkről és a szülőkről is. Ha megbánnád, hogy hazautaznál, pontosan mit is? És ha nagyapád bánja meg, hogy elutazott, az jobb? Mintha át akarnád testálni a hiányérzetedet. Lekicsinyled a korukat, és a nekik okozott "konfliktus" nagyságát. Valószínűleg 0-24-ben ezen kattognak ők is. Ez így jó? És szerintem nem igaz, hogy milliónyi öreg esik ezen túl. Még öregek otthonába is nehéz őket elvinni, pedig ott ellátást és gondoskodást és figyelmet és biztonságot kapnak, otthon pedig egyedül kiszolgáltatottak. Milyen a család története? Amúgy utaztak valaha életükben? Jellemző? Ha igen, és ragaszkodsz a DöntésEDhez, hogy a nagyszüleid ott legyenek, akkor hajrá, ezeken az utazgatós emlékeken indulj el, és motiválj és motiválj és motiválj.
De nem tartom jó ötletnek.
Mi közük van Ottawához?
ÉS két idős ember, aki valószínűleg nem bezsél angolul, szerinted mit fog kint csinálni egész nap? Nektek ez tök jó lehetőség, kint élni és tanulni, a nagyszülőkre is van, aki ránéz.
Mellesleg meg nem tudom milyen álomvilágban esik túl ezen millió öreg, ahogy te írod, de neked 14 évesként lehetne már annyi eszed, hogy belásd, ők sokkal több mindent (emlékeket, még élő barátokat, eltemetett szeretteket, az egész éeltüket) hagynák ott hátra...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!