A szüleim azt szeretnék, ha otthon tölteném a karácsonyt, de a párom idén először velem szeretne lenni szent este. Mi lenne a helyes döntés?
Két éve tanulok Németországban egyetemen és itt ismertem meg a páromat, akivel 2014 februárjában jöttünk össze. Ő is magyar. Együtt is élünk tavasz óta. Tavaly még hazamentem szent estére, idén viszont a párom felvetette, hogy töltsük együtt a karácsonyt itt Németországban. A szüleimnek tegnap mondtam el, Anya pedig ezt nagyon zokon vette. Apukám azt mondta, hogy döntsek úgy ahogy a szívem szeretne, de gondoljam át azt is, hogy ők 21 évig neveltek és hogy esne nekik hárman karácsonyozni nélkülem (a húgom otthon lakik még, 15 éves).
Nem szeretném megbántani a szüleimet sem. Ráadásul Apukám itt dolgozik a városunktól 40 km-re, vele haza tudnék menni 18.-án.
Elnézéseteket kérem, ha hosszú lett, de sajnos tényleg nem tudom eldönteni mit tegyek.
Minden választ szívesen fogadok!
Köszönöm szépen :)
Én hazamennék a helyedben.
(nekem nemrég halt meg apukám...)
Attól függetlenül, hogy én is érzelmi zsarolást érzek a dologban, mindenképpen neked kell döntened.
Én lassan az 50. évem felé ballagok, de nálunk teljesen természetes, hogy szenteste én is, tesóm is komplett családostól (házastárs, családonként 3 gyerek) anyukáméknál vagyunk. Mivel szüleim 80 év felettiek, nem is csinálnám már másképp. Örülök, hogy még együtt lehetünk.
1. Érzelmi zsarolás, játszma, ráadásul elég aljas egy szülőtől. Már csak ezért sem mennék.
2. A szülőknek ezt el kell fogadniuk, hogy a gyerekek kirepülnek. Mi is külföldön élünk, nem megyünk haza karácsonykor.
Köszönöm az eddigi válaszokat, mindenkinek ment a zöld. :)
Szeretnék is hazamenni, meg nem is. A szűk családom (a szüleim és a húgom) hiányozna, de ha már ott vagyok, akkor menjek másnap és utána jópofizni a nagynénikhez, keresztszüleimhez, nagyszülőkhöz, őket pedig nem hiányolom.
Illetve a páromat akkor egyedül hagynám, egyedül karácsonyozna a lakásunkban, mivel az ő szülei már nem élnek, a nővérének pedig családja van már.
Én a szentestét a barátommal tölteném, 25-én mennék haza.
Meg kellene érteniük, hogy felnőttél.
Ha a barátodat cserben hagyod, neki ugyanolyan rosszul fog esni.
Esetleg egy B verzió: a barátoddal együtt töltsétek a szüleidnél a szentestét, de ez csak akkor jó persze, ha a barátod is jónak látja. Elsősorban neked kell tudni, hogy mit akarsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!