Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Szerintetek én fújom fel?...

Tünde1989 kérdése:

Szerintetek én fújom fel? Anyósom túl tolakodó, beleszól a gyerek nevelésbe.

Figyelt kérdés
Kislànyom 7 hónapos,anyósom kezdettől fogva úgy tesz mintha az övé lenne.FolAmatosan ledegradàlja ahogyan nevelem az unokàjàt,szerinte minden hülyeség amit csinàlok,mindenbe beleköt.Ő egészségügyis (hozzàteszem én is),és azt hiszi mindent tud,mindenhez jobban ért mint màs,szerinte mindenki hülye....Neki 3 fia van mindegyiket sokàig szoptatta,szuper anya,hàziasszony,és szuper nő is egyben (magaszerint)...:)Babàmmal túl vagyunk màr pàr szopizàsi sztràjkon,nyàron volt hogs bevittem a klinikàra mert se vizet se tàpszert,se cicit nem akart csak sìrt...Nem tudtàk ott se mi a baj,azt mondtàk lehet,hogy refluxos...A lényeg,hogy azóta a csalàd szerint "elvesztettem a tekintélyem anyaként" (ezt pàrom mondta)és azóta szerintük minden rossz ami csinàlok,az se jó ami adok enni a picinek.Hétvégente àltalàban együtt van a csalàd és egyfolytàban beszólogatnak,hogy etessem mert biztosan éhes,megkérdezésem nélkül adnak neki enni,vagy a kezébe nyomnak kajàt(babapiskótàt,vagy sültkrumplit,vagy szopi elött megetetik tökkel)...Én màr úgy érzem nem birom.Holott babàm ügyes,okos szép,még mindig szopizik,igaz hogy csak kettesben elvonulva mert ha bàrki bejön nem hajlandó tovàbb enni.Elejében mikor szoptattam anyósom àllandóan bejött és nézte vagy szólt hogy elegett szopott màr adjam oda neki elviszi büfiztetni,ez is gondolom hozzàtett ahhoz hogy elvesztettem az önbizalmam a szoptatàshoz.Amikor bevittem a kicsit a klinikàra akkor Ő vitt el minket kocsival,bejött velünk és úgy csinàlt mintha ő lenne a kicsi anyja,kivette a kezemböl,hogy majd ö dajkàlja,szàmonkért engem hogy miért nem intéztem a gyereket,holott mindig vittem a hàziorvohoz nek akar szopizni.....Nem tudom,hogy tudnàm leszerni...
2015. nov. 9. 12:03
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
26%

- a vele alvás ennyi idősen már túlzás, az a gyerek magától is eltud aludni(tudom mert sógorom gyereke tök jól elvan, pedig nyűgös fajta)

- az etetés csak nagyszülői dolog, minden nagyszülő azt mondja a gyereknek is hogy egyél-egyél, amúgy hét hónaposan már simán ehet gyümölcsöket, meg amiket írtál.Nekem is nehéz megállnom, hogy ne szóljak rá a sógorom nejének hülyeségeire(mert tipikus modern anyuka aki mindent tud és közben akkor baromságokat csinál mint a ház), de megállom, mert nem az én gyerekem nem az én nyakamra fog nőni, mert már most elkényeztetett, beteges és nem tud szocializálódni.

-amúgy édes van két szép lábad és babakocsi tessék egyedül bevásárolni,anyám is lakótelep sokadik emeletén élt segítség nélkül, mégis megoldotta.

Szinte mindent helyetted csinálnak aztán csodálkozol ha nem kezelnek felnőttként.

2015. nov. 9. 14:16
 22/43 anonim ***** válasza:
74%

amúgy én is fiatalon szerettem volna szülni, aztán rájöttem:

- először is szeretnék még élni, mert egy gyerek min. 18 évre szól szóval onnantól nem az van amit én akarok, akkor amikor akarom

- másodszor először a saját életem akarom megalapozni, aztán ha már nem függők senkitől olyan szinten mint te akkor jöhet a baba, addig ugyanis csak biológiailag vagyok felnőtt minden más tekintetben gyerek lennék:s

-végül párod hozzáállása is dicséretes mint egy kamasz fiúé aki nem mer beszólni anyának

2015. nov. 9. 14:20
 23/43 anonim ***** válasza:
85%

gondolom 89-es vagy, a nick-ed alapján

nos én is. mi is gyűjtünk, de nem szülök a szülők nyakára 4-5 év múlva se leszek elkésve, és legalább senki sem fog beleszólni !!!!

2015. nov. 9. 14:25
 24/43 piroska és a farkas ***** válasza:
89%
Nos, én csak azt tudom tanácsolni, hogy taulj meg nem-et mondani. de komolyan. Én idősebb vagyok nálad, és ha a kisbabánkkal voltam valahol, bizony akaratom ellenére senki nem emelte fel, fogta meg vagy etette meg. Egy "szabad?" kérdésig mindini alap intelligenciábol eljutott, és persze legtöbbször én nem mondtam nemet . A szoptatás magánügy. Az anya magánügye, ha ő a játszotéren is vígan szoptat, vagy a Westendben, akkor úgy, ha még a családja elől is el szeretne vonulni, akkor úgy. Ebbe senkinek nincs beleszolása, még annak sem, akinek az otthonában ez történik. Valoban nem bölcs dolog függő helyzetben gyereket vállalni, de az számomra visszataszítobb, amikor vki ezzel visszaél. Normális családban, amikor egy nagyszülő tudja, hogy ő " csak " nagyszülő, simán meg lehetne oldani pár évet így békésen. SAjnállak a férjed miatt. Igen, van joga neki is dönteni sok mindent, de alapvetően Ti ketten kéne, h szövetségesek legyetek. Mindenesete állj ki magatokért! ha kell, akár hangos szoval is. Hadd vegyék már észre végre, hogy nem irányíthatnak úgy, ahogy akarnak. Vagy vesd fel a férjednek, hogy ha nem áll melléd, és nem ért meg, akkor Te a babával elmész anyukádékhoz. Te a gyeddel nem vagy helyhez kötve.
2015. nov. 9. 14:34
 25/43 anonim ***** válasza:
92%
Jól beválasztottad ezt a családot : van egy férjed aki nem áll ki melletted,meg van egy anyósod aki kikészít.És tőlük függtök minden dologgal kapcsolatban.Megszoksz,vagy megszöksz,más lehetőség nincs.
2015. nov. 9. 14:39
 26/43 A kérdező kommentje:
Az utolsó vàlasztolónak csak annyit szeretnék mondani hogy ùgy von le bizonyos következtwtéseket hogy fogalma sincs mi a helyzet.A pàrom akart jobban babàt nem is én.És mint mondtam van mindkettőnknek jövedelmem,félretett pénzünk is van böven de még kell egy-2 év nagyobb lakàshoz.Mindent fizetünk magunknak rezsit.A kajàt ami megeszünk,pelenkàt stb.Sztem màsnàl is van hogy a szülök adnak,húst vagy ezt azt a gyerekeiknek.A lakàst ők ajànlottàk fel,hogy nemi adják ki albérletbe hanem költözzünk oda pàrommal amìg nem lesz sajàt.Bevàsàrolni minden nap elmegyek.Vannak olyan emberek akiknek azért van "sajàt hàzuk" mert a szülőktől egyik-màsik oldalról legombolnak x milliót.
2015. nov. 9. 15:07
 27/43 anonim ***** válasza:
96%
elköltözhetsz az antarktiszta is, a férjed akkor sem fog kiállni melletted és anyuka látogat majd mindennap, mert ilyen nyámnyila vagy
2015. nov. 9. 15:12
 28/43 anonim ***** válasza:
66%

"kinek van fiatalon annyi pénze hogy önàlóan szülöi segìtség nélkül hàzat vegyen."

Aztan ki mondta azt hogy hazat kell venni? Feltalaltak mar az alberletet is...

A ferjed azt begeti vissza, amit az anyja mondogat, gratulalok hozzamentel egy birkahoz.

Alapvetoen igazad van, de olyan xar helyzetbe manoverezted magad, es annyira gyenge az akaratod, hogy nem latom hogyan tudnal valtoztatni.

2015. nov. 9. 15:16
 29/43 anonim ***** válasza:
82%
az nem gond, hogy az ő lakásukon éltek és hogy kaptok tőle néha flamót, de hogy kocsikáztatni kelljen, mikor van két szép lábad és hogy ne tudj szólni, mikor szoptatsz, hogy legyen szíves menjen ki vagy amikor orvoshoz mész a gyerekkel ő is jön(minek, anyám egyedül elintézte a dolgait anyós pajti nélkül, sőt az anyja csak nagymama volt nem pedig cseléd).Ez már inkább a te hibád, hogy így hagyod magad és hogy ilyen kiszolgáltatott helyzetbe kerültél, mert ha akarnál mindent egyedül intézel. Igen nehezebb,de legalább nem szólhatnak be.
2015. nov. 9. 15:21
 30/43 anonim ***** válasza:
88%

Ha bírod így még 2 évig, hát hajrá! Nem azért szúrnak itt le többen, hogy okoskodjanak, hanem azért, hogy térj észhez, és menjetek el onnan. Amíg függtök anyósodéktól, nincs értelme panaszkodnod itt. De igenis mondd meg anyósodnak, hogy szoptatni szeretnél egyedül, mert nem eszik a baba, ha bemegy.

Meg mi az, hogy elviszi a gyereket büfiztetni? Az a te dolgod. Úgy látom, semmi intimitás nincs meg a gyerekeddel, ha folyton ott sertepertél.

Mi nem élünk együtt anyósékkal, de hasonló személyiség vagyok, mint te (udvarias, türelmes, nem balhézós), de volt pár húzása, amikor megszületett és még kisebb volt a fiunk. Például: szó nélkül beállított hozzánk, és a férjem épp skype-on beszélt a külföldön élő testvérével, és a családjával, erre anyós erősködik, hogy köszönjek már oda én is. A 2 hetes babával ültem a kanapén, erre odajött, kikapta a kezemből, és röhögcsélve odavitte mutogatni nekik. Azt tudni kell, hogy 2 hetes kórházi tartózkodás után volt ez (műtötték a fiunkat, teljesen kivoltam).

Meg volt még pár hasonló eset, de ezek után előjött belőlem az anyatigris (szó szerint), és előbb a férjem otthon, majd az anyóst is náluk személyesen kiosztottam jó hangosan. Pedig mondom, nem vagyok ez a típus.

Mostanra megvannak a határok, és férjem havi 1-2x átviszi, és kész. Előtte hónapokig nem is látták.

Saját érdeked, hogy meghúzd a határokat, mert később nehezebb lesz, ha nagyobb lesz a gyerek, és kötődik hozzá (is). Hiába költöztök el onnan, a párod ott fog dolgozni, nehéz lesz függetlenedni anyóséktól.

2015. nov. 9. 15:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!