Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Szerintetek én fújom fel?...

Tünde1989 kérdése:

Szerintetek én fújom fel? Anyósom túl tolakodó, beleszól a gyerek nevelésbe.

Figyelt kérdés
Kislànyom 7 hónapos,anyósom kezdettől fogva úgy tesz mintha az övé lenne.FolAmatosan ledegradàlja ahogyan nevelem az unokàjàt,szerinte minden hülyeség amit csinàlok,mindenbe beleköt.Ő egészségügyis (hozzàteszem én is),és azt hiszi mindent tud,mindenhez jobban ért mint màs,szerinte mindenki hülye....Neki 3 fia van mindegyiket sokàig szoptatta,szuper anya,hàziasszony,és szuper nő is egyben (magaszerint)...:)Babàmmal túl vagyunk màr pàr szopizàsi sztràjkon,nyàron volt hogs bevittem a klinikàra mert se vizet se tàpszert,se cicit nem akart csak sìrt...Nem tudtàk ott se mi a baj,azt mondtàk lehet,hogy refluxos...A lényeg,hogy azóta a csalàd szerint "elvesztettem a tekintélyem anyaként" (ezt pàrom mondta)és azóta szerintük minden rossz ami csinàlok,az se jó ami adok enni a picinek.Hétvégente àltalàban együtt van a csalàd és egyfolytàban beszólogatnak,hogy etessem mert biztosan éhes,megkérdezésem nélkül adnak neki enni,vagy a kezébe nyomnak kajàt(babapiskótàt,vagy sültkrumplit,vagy szopi elött megetetik tökkel)...Én màr úgy érzem nem birom.Holott babàm ügyes,okos szép,még mindig szopizik,igaz hogy csak kettesben elvonulva mert ha bàrki bejön nem hajlandó tovàbb enni.Elejében mikor szoptattam anyósom àllandóan bejött és nézte vagy szólt hogy elegett szopott màr adjam oda neki elviszi büfiztetni,ez is gondolom hozzàtett ahhoz hogy elvesztettem az önbizalmam a szoptatàshoz.Amikor bevittem a kicsit a klinikàra akkor Ő vitt el minket kocsival,bejött velünk és úgy csinàlt mintha ő lenne a kicsi anyja,kivette a kezemböl,hogy majd ö dajkàlja,szàmonkért engem hogy miért nem intéztem a gyereket,holott mindig vittem a hàziorvohoz nek akar szopizni.....Nem tudom,hogy tudnàm leszerni...
2015. nov. 9. 12:03
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
94%
Ahogy olvastam a leírást egyszerűen nem hittem el, hogy ilyen van. Te ezt hagyod???!! Fele ennyiért kivágtam volna már a lakásból és eltiltottam volna addig az unokájától amíg meg nem tanul viselkedni. A Páromnak pedig komoly fejmosást tartanék (és akkor még finoman fogalmaztam) hogy miért nem képes azt mondani az anyjának, hogy "Anya ez a mi dolgunk, semmi közöd hozzá!" Valaki feljebb írta, hogy a menyek túl sokat engednek meg az Anyósnak és ez nagyon igaz, ha ezt hagyod csak rosszabb lesz. Annyit még hozzá tennék, hogy a másik jelenség pedig az , hogy a kedves férjek, felnőtt külön családi életet élő emberként sem mernek alapvető dolgokat megmondani az Anyjuknak.
2015. nov. 9. 12:48
 12/43 anonim ***** válasza:
91%
Hozzátenném férjként, hogy nálunk is ez volt, (kiegészítve azzal, hogy előttem a feleségem szídta, előtte meg engem, meg oltogatta, hogy keressen másik férfit) hiába veszekedtem anyámmal, amíg egy fedél alatt éltünk, nem ért semmit. Egyedül a megfelelő távolságra költözés segített, inkább megkockáztattuk az anyagi csődöt, mert nem lehetett bírni.
2015. nov. 9. 12:56
 13/43 A kérdező kommentje:
Beszéltem pàrommal erről,ő alapvetően tyúkpernek gondolja az egésszet.Szerinte én féltékeny vagyok az anyjàra,és túl hìrtelen ugrok mindenki megjegyzésére holott mindenki több gyereket szült mint én és csak jószàndékból osztogatjàk a tanàcsokat.És azzal,hogy én külön vonulok szoptatni vagy hogy nem engedem,hogy anyósom altassam el a picit(tudni kell hogy ringatva akarja altatni,mert kezdetben ràszoktatta a kicsit csak ő leszokott róla és mostmàr melléfekszem és ùgy alszik el) ezzel ki akarom sajàtìtani magamnak.Meg hogy neki is joga van dönteni aról mit ehet a pici,és nem szól ràjuk mikor a kezébe adnak valamit.Söt ő is odányomja a ropit neki,én meg hiàba mondom,hogy nem akarok neki adni.Anyósomék lakàsàban lakunk,van tanyàjuk onnan kapunk sokmindent.Nekünk nincs kocsink,anyósomék cégrs kocsijàt vezeti pàrom,én nem vezetek.Van hogy anyósom vàsàtol be nekünk azt kifizetjük neki,mi az 5.en lakunk ezért rlfohadom ha hoz valamit mert nekem nagyon nehéz felcipekedni gyerekkel.Van hogy ő elvisz minket kocsival valahova ha kell.Pàrom a csalàdi cégben dolgozik,tőlük kap fizetést.Nem olyan nagy pénzböl élünk ìgy jól jön amit kapunk tölük(hùs,krumpli)de ìgy anyósom feljogosìtja magàt h beleszóljon mindenbe.Kicsinek is sok ruhàt vesz.Meg is köszönöm,hàlàs is vagyok érte,de akkor se kelle ìgy lenéznie engem.Az én szüleim messze laknak,nincs sok pénzük nem tudnak segiteni
2015. nov. 9. 12:57
 14/43 anonim ***** válasza:
90%

párodnak gratula, hogy ilyet mondott neked.

anyósodat pedig cseszd le de istenesen, csak akkor lesz tekintélyed

2015. nov. 9. 13:04
 15/43 anonim ***** válasza:
90%

szóval nektek kb semmitek sincs, tőlük függtök és így vállaltatok be egy bébit, nos akkor csiti és tűrd.

előbb le kellett volna szakadni róluk és úgy családot alapítani!

2015. nov. 9. 13:06
 16/43 anonim ***** válasza:
84%

Mi az hogy joga van dönteni hogy mit ehet a gyermek?

Mi az hogy kisajátítod? Te gyereked nem?

Hát..én is olyan türelmet szeretnék mint ami neked van, mert fele ennyi és ilyen megjegyzésért már rég Viharsarokig ható bömbölést rendeztem volna..Kőszegről.

Párodnak sürgősen mondd meg, hogy vagy leugrik anyuciról és kiáll értetek, vagy ha nem mehet isten hírével. Szerintem te pedig nem most szembesülsz ezzel, hogy milyen anyja van a párodnak, nem?

HA ő nem áll ki érted, állj ki te.

Nem mellékest én úgy vagyok vele, hogy az anyján lógó pasinak nem szülnék gyereket, De ez a ti döntésetek, ha nektek így jó.

2015. nov. 9. 13:06
 17/43 anonim ***** válasza:
92%
JA és ami lemaradt: költözzetek el onnan, mert így nem lesz arany életetek......
2015. nov. 9. 13:07
 18/43 anonim ***** válasza:
100%
11-es vagyok. Akkor visszavonom ugyanis ilyen szintű függés mellett csak a tűrés marad. Aki nem független az így jár!
2015. nov. 9. 13:40
 19/43 A kérdező kommentje:
Fiatalon szerettünk volna babàt,nem akatunk vàrni az elsővel harmincon tú.Pàrom keményen dilgozik a cégnél(igaz,hogy nem fizetik a munkàjàhoz mérten,de ez az ő feladata hogy vàltoztasson,vagy észrevegye).Én egészségügyben dilgoztam baba előtt jó pénzért(igaz,hogy a GYED kevesebb),van félretett pénzünk gyüjtünk lakàsra.De kìvàncsi lennék,hogy a mai vilàgban kinek van fiatalon annyi pénze hogy önàlóan szülöi segìtség nélkül hàzat vegyen.Nem kérek tőlük semmit,ök adjàk.Nem hinném hogy attól még ennyire joga lenne ahhoz hogy beleszóljon hogy neveljem a gyerekem.De akkor lehet én gondoltam eddig rosszul...
2015. nov. 9. 14:04
 20/43 anonim ***** válasza:
87%
Nincs pénzem, de fiatalon a semmibe,bizonytalanságba, mások nyakára nem szülök gyereket, bármennyire is szeretném.
2015. nov. 9. 14:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!