Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » A ti gyermeketek is különbsége...

A ti gyermeketek is különbséget tesz 2 nagymamája közt? Láthatóan, és érezhetően jobban kötődik az egyikhez? Konfliktushoz vezet. Hogy kell kezelni?

Figyelt kérdés
van egy 6 éves fiam,és láthatóan jobban szereti az anyósom mint anyám.anyósom igazi nagymama,aki játszik,mókázik,sütemény süt neki,meglepetésekkel várja.imád a fiam vele lenni.anyám soso játszott vele,bekapcsolja neki a mesét,és ennyi,csak akkor ad neki meglepetés(kis csoki v cukorka)ha átöleli,és puszit ad neki.nekem ez nagyon visszataszító.fiam egyre ritkábban megy le hozzá,pedig egy házban lakunk,de naponta nyaggat h menjük a másik mamához.ettől a ténytől,anyám iszonyat féltékeny és engem meg a páromat okolja h mindig oda visszük a gyereket,és tőle meg elfodítjuk.volt már más ilyen helyzetben?hogy lehet ezt kezelni?mit tegyek ha fiam is érzi,h nem szereti anyám őt igazán,hisz egyik unokája se látogatja már,ő meg nem is keresi őket.próbálom gyözködni a fiamat de napok telnek el,h nem megy le hozzá,de anyám se jön fel hozzá.ez azért nekem nem esik jol.
2015. szept. 14. 09:21
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
91%
Jah és amit a többiek javasolnak, hogy anyadra hass, az nagyon diplomatikus, de aki szerint elég egy hatevesnek felnyomni a tvt, az úgysem fog mindjárt szupernagyi lenni. Mondhatnam azt is, hogy tök felesleges vele erről beszélned, mert jelenleg is titeket okol, és be nem ismerné, hogy a gyerek azért nem szeret ott lenni, mert egyszerűen nem jó ott lenni. Ismerem ezt a típust, nem fog változni se egy 6 éves se senki kedvéért.
2015. szept. 14. 11:17
 12/16 anonim ***** válasza:
72%
Gyerekem nincs, de nagyanyáimra még emlékszem, az egyik falusi volt, rengeteg állata volt, minden érdekes volt nála imádtam ott lenni, másik nagyanyám egy garzonban lakott dohányzott, a jelenlétemben is dohányzott, ott utáltam lenni...
2015. szept. 14. 11:19
 13/16 anonim ***** válasza:
Nekem nem volt túl jó viszonyom a nagymamáimmal... Viszont, az ittenit jobban kedveltem, mint a messzi mamát. Az ittenivel sűrűbben találkoztam, és noha nem kaptunk sok mindent tőle, ma is szívesen emlékszem vissza arra az időre, amikor hétvégente unokaöcséimmel állandóan ott voltunk. Noha, nagyon ment a kivételezés, unokatesóim állandóan kaptak jégkrémet, meg miegyebet, mi pedig hébe-hóba egy-egy szem kockacukrot (gyerekként annak is nagyon örültem). Messzi mamám jó pár száz kilométerrel távolabb lakik, ritkán jártunk oda, igaz, mindig kaptunk valamit, de nekem a mai napig idegen. Szeretem őt is, de vele nincs annyi kedves emlékem.
2015. szept. 14. 13:23
 14/16 anonim ***** válasza:

Mi is jobban kötődünk mai napig anyukánk anyukájához, mint apáéhoz. Apámmal is mindig konfliktusos volt a viszonyom, anyukája szintén érdekes jellem. Folyton elvárja az illemet, és kéthavonta egyszer felhívja csak apámat egy 1 perces telefonra. Ha meg is látogatott minket az is fél óra max és már ment is. Az alatt is csak róla volt szó. Nem tudja hány évesek vagyunk, mikor van a szülinapunk. Apámék 3an vannak testvérek, mind fiúk. Eleve nem az az ölelgetős, szeretgetős fajták, inkább távolságtartóak.

Szerintem se kell egyformán szeretnie az embereket, hiába rokon. Viszont az jó lenne, ha nem az ajándékok miatt kedvelné jobban az egyik mamát.

2015. szept. 14. 13:35
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem teljesen természetes egy gyerektől, hogy ahhoz kötődik jobban, akivel jobban kijön, jobbakat játszanak, kellemesebben eltölti vele az időt. Naná, hogy oda szeret jobban menni. Sajnos azonban mivel anyukád ezt nem látja, nem érti meg, csak fújja a magáét, nem sok mindent tudtok tenni. Tenni ő tudna ez ellen a helyzet ellen.

Nálunk úgy alakult, hogy összeköltöztünk egy nagy házba anyósommal (külön lakás) és a 7 éves lányom minden nap találkozik a férjem anyukájával, az én anyukámmal viszont ritkábban, jó esetben heti 1x. Ezért többször láttam már, hogy anyósomhoz közelebb áll a gyerek, anyukámmal meg nem tud mit kezdeni, holott azelőtt nagyon sokat voltak együtt és nagyon jól ki is jöttek (kisebb szokásos vitákat leszámítva). Most nyáron sikerült ezt úgy megoldanunk, hogy amíg szünet volt, volt olyan, hogy 3-4 napot egyhuzamban ottmaradt a lányom anyukáméknál, ezáltal újra közel tudtak kerülni egymáshoz. Most, hogy már iskola van, nyilván ez nem megoldható, de szünetekben át fogjuk vinni több napra, hogy tudjanak időt együtt tölteni. Mondjuk anyu nem csak a tv elé teszi a gyereket, hanem sokat foglalkozik vele, mennek sétálni, metrózni, játszóterezni, vásárolni stb. Nálunk így megoldódott, de nálatok sajnos anyukádnak kéne belátnia, hogy ő a hibás, amiért hozzá nem szívesen megy a gyerek. :(

2015. szept. 14. 13:48
 16/16 anonim ***** válasza:
Bevallom, én is és a húgom is (én 19 vagyok, húgom 16) mindig is jobban szerettük az apai nagymamánkat, mint az anyait, pedig mi is az anyaival élünk. Ennek az az oka, hogy a másik mama sokkal fiatalosabb (pedig ő az idősebb), lazább felfogású, kedvesebb, igyekszik mindig a kedvünkben járni, és a kora ellenére elég sokat lehet vele hülyéskedni. Az anyai nagymamánk folyton apánkat szidja (míg a másik mama soha nem szólt egy rossz szót se anyura, és nagyon jóban vannak), és elég nyilvánvaló, hogy anyu húgát és az őt gyerekeit jobban szereti, mint minket, mert mindig nekik kedveskedik, nekünk soha. Ráadásul amióta az eszemet tudom, azóta a halálára készül, folyton panaszkodik mindenre, és mártírkodik. Ne érts félre, őt is szeretem, de tény, hogy nem egy egyszerű eset, egy idő után fárasztó a panaszkodást hallgatni, emiatt is van, hogy a másik mamát jobban szeretjük.
2015. okt. 1. 09:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!