A ti gyermeketek is különbséget tesz 2 nagymamája közt? Láthatóan, és érezhetően jobban kötődik az egyikhez? Konfliktushoz vezet. Hogy kell kezelni?
Mi is jobban kötődünk mai napig anyukánk anyukájához, mint apáéhoz. Apámmal is mindig konfliktusos volt a viszonyom, anyukája szintén érdekes jellem. Folyton elvárja az illemet, és kéthavonta egyszer felhívja csak apámat egy 1 perces telefonra. Ha meg is látogatott minket az is fél óra max és már ment is. Az alatt is csak róla volt szó. Nem tudja hány évesek vagyunk, mikor van a szülinapunk. Apámék 3an vannak testvérek, mind fiúk. Eleve nem az az ölelgetős, szeretgetős fajták, inkább távolságtartóak.
Szerintem se kell egyformán szeretnie az embereket, hiába rokon. Viszont az jó lenne, ha nem az ajándékok miatt kedvelné jobban az egyik mamát.
Szerintem teljesen természetes egy gyerektől, hogy ahhoz kötődik jobban, akivel jobban kijön, jobbakat játszanak, kellemesebben eltölti vele az időt. Naná, hogy oda szeret jobban menni. Sajnos azonban mivel anyukád ezt nem látja, nem érti meg, csak fújja a magáét, nem sok mindent tudtok tenni. Tenni ő tudna ez ellen a helyzet ellen.
Nálunk úgy alakult, hogy összeköltöztünk egy nagy házba anyósommal (külön lakás) és a 7 éves lányom minden nap találkozik a férjem anyukájával, az én anyukámmal viszont ritkábban, jó esetben heti 1x. Ezért többször láttam már, hogy anyósomhoz közelebb áll a gyerek, anyukámmal meg nem tud mit kezdeni, holott azelőtt nagyon sokat voltak együtt és nagyon jól ki is jöttek (kisebb szokásos vitákat leszámítva). Most nyáron sikerült ezt úgy megoldanunk, hogy amíg szünet volt, volt olyan, hogy 3-4 napot egyhuzamban ottmaradt a lányom anyukáméknál, ezáltal újra közel tudtak kerülni egymáshoz. Most, hogy már iskola van, nyilván ez nem megoldható, de szünetekben át fogjuk vinni több napra, hogy tudjanak időt együtt tölteni. Mondjuk anyu nem csak a tv elé teszi a gyereket, hanem sokat foglalkozik vele, mennek sétálni, metrózni, játszóterezni, vásárolni stb. Nálunk így megoldódott, de nálatok sajnos anyukádnak kéne belátnia, hogy ő a hibás, amiért hozzá nem szívesen megy a gyerek. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!