Ti mit gondoltok erről az ötletről az anyós részéről?
Jövőre nyugdíjba megy és kitalálta h majd nyáron 1-2 hétre nála legyen a gyerek természetesen egyedül.
mindezt úgy h 270kmre lakik a ház nincs körbe kerítve mellette egy patak folyik ami nagyobb esők után eléggé megduzzad, a másik oldalt a főút (elég sok busz autó teherautó megy ott és nem lassan !) szal a gyerek simán elcsatangolhat
a gyerek most 4.5 éves
eddigi években kb 3-4 alkalmammal találkoztak 1-1 hétvégére
anyós még egyszer sem jött hozzánk fel - pedig ha akar jöhetne
szal ha engednéd akkor milyen feltételekkel és mikor ?
ha nem akkor miért nem ?
tanácstalan vagyok és a párom rám hagyja a döntést ebben
-az utazás nekünk nem kerül sokba mert a párom évente 4x elszámolhatja az útiköltséget haza - vonatjegyet - a többit nem
-ha akar az anyós akkor ö is jöhetne (nincs kocsi) de kifizetnénk a vonat utat max annyi h kérjen számlát róla h el tudjuk számolni
tehát az anyagi része nem ok arra h ne jöjjön ha akar
- a gyerek addig is volt lent nyáron több napot egyben DE AZ APJÁVAL VAGY VELEM
itt még az a kérdés h ha engednéd akkor hány éves kortól ?
Szóval egyszer már beleesett a patakba a gyerek, szerencsére kimentették...
Nincs több kérdésem.
Én nem engedném el. Főleg azért sem, mert ahogy írtad, keveset találkoztok. Mi az, hogy már egyszer bele esett a patakba? Jézusom!
Amúgy, kérdezd meg a gyerkőcöt, hogy ő elmenne a nagymamihoz?
Nekem ikreim vannak, 4 évesek voltak. A fiam kézzel-lábbal tiltakozott, hogy ő ugyan nem megy, a lányom elment, 2 hétre. Nem bánta meg.
Szerintem sok múlik ezen...
a gyerek kijön vele tehát ez nem lenne gond (túlkép mindenkivel kijön)
az a patakos esett dobálták a kavicsot a gyerekek a patakba és megcsúszott a kicsi és beleszánkázott a nagyon utána kihúzták - nagyszülő éppen beszaladta valamiért
nekem az a bajom h én nem ismerem annyira h el tudjam dönteni h megbízom e benne
a kicsi az első unoka ...
nem tudom milyen rutinja van de ha valami történik akkor 3-5 óra minimum amíg odaérek az alatt meg sok minden történhet - túl sok minden
szerintem pár évig még tuti nem fogom engedni h lemenjen egyedül,
amúgyis az azért sok lenne h 1 hét alat 2x odavissza menni
11-es vagyok.Nem értem hogy miért kellett lepontozni?Leírtam a véleményem és azt hogy tégy belátásod szerint.Azt is írtam,hogy Erdélybe van az anyósom és nekem vannak fenntartásaim,hogy elengedjem-e a gyerekem oda jövő nyártól,mert:
-az anyósom a cigánysoron lakik
-van ott is egy nagyobb patak,ami tele van nagy kövekkel,felette egy lengőhíd(ami nagyon mozog jobbra-balra előre hátra ha az ember közlekedik rajta) amiről ha a gyerek beleesik akkor meg is halhat(haltak ott már meg felnőttek is,nemcsak gyerekek).
-a lengőhídon drótkerítés van,ami a híd oldaláról 1 méter szakaszon el van válva,tehát ott azon a részen simán a gyerek belepottyanhat
-nincs aszfaltos út,csak a főút van aszfaltozva
-az anyósom igaz rutinos(nem 1.unoka),de idős és betegeskedik.
Ha ezek után az érvek után is csak lepontozást kapok akkor köszi.
Visszatérve: kérdező, szerintem jó ötlet ha a kerítést megcsináltatod neki ahogy valaki írta is.Sokat segít a problémán.Ja és igen,az is fontos hogy a gyerek mennyire ragaszkodik a nagyihoz.Ez is egy fontos szempont.
14-es vagyok, és nem értem miért pontoztatok le ennyire.
Szerintem a patak igenis elég nagy veszélyforrás, és a kérdező sem biztos benne, hogy rájuk merje-e bízni a gyereket. Én így nem engedném el.
OFF: egyszer kivizsgáláson voltunk a fiammal kórházban, és egy olyan szobában töltöttük az éjszakát, ahol egy kisfiú aludt (vegetált).
10 percre hagyták csak egyedül, és beleesett a medencébe. Sikerült újraéleszteni, de élete végéig gépekre szorul
Gyönyörű kisfiú volt, és nagyon szörnyű volt látni, ahogy szívják nyálát, rángatózik a szeme...stb.
Nekem óriási intő példa volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!