Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Hogyan adjam a nagymamám...

Hogyan adjam a nagymamám tudtára, hogyha lehet, akkor ne Coopos kólával várjon ha megyek hozzá, hanem Pepsivel?

Figyelt kérdés
2015. júl. 21. 12:00
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
88%
Igyál inkább vizet. És örülj, hogy a nagymamád gondol rád amikor boltba megy.
2015. júl. 21. 14:53
 22/40 anonim ***** válasza:
78%
küld el nekem mert én kifejezetten azt szeretem. És tényleg, ha a pepsi kell, akkor odaúton bemész a boltba, megveszed a saját pénzedből és már ihatod is.
2015. júl. 21. 15:55
 23/40 anonim ***** válasza:
87%

Itt mondjuk tényleg az ára miatt lehet a gond, és nem várhatod el tőle, hogy egy drága cuccot vegyen, mert lehet, nem tudja megvenni...

Nálunk az volt, hogy mamám nem értette meg hogy ha megyünk, ne vegyen semmilyen cukros löttyöt, mert sima vizet iszunk a csapról, vagy ha már valami mást, az tea, minden ízesítés nélkül...az volt a baj, hogy ő mégis megvette, kihozta, mondtuk, nem kérünk, ne kezdje meg... erre ő: de megkezdem, na, majd isztok... telt az idő, minden második mondata az volt hogy: igyatok már, nektek vettem, na, miattatok kezdtem meg, én nem iszok ilyet... na, igyátok már, kiadtam érte a pénzt, nehogy rám rohadjon... hiába mondtuk neki, hogy 1. ne vegyen, sosem innánk ilyet, (enyhe cukrom van, és nem is ízlik) 2. mondtuk hogy ne kezdje meg, amikor kihozta.

Aztán panaszkodott, hogy mindig ki kell öntenie, mert nem ittuk meg.

Szóval van, aki rosszabb helyzetben van ám, pedig én nem kértem helyette semmit, csak veszekedés nélkül akartam csapvizet inni :D

2015. júl. 21. 16:02
 24/40 anonim ***** válasza:
73%

Sehogy, ne kérj, ha kínál, és kész.

Mondjuk nálunk soha nem volt ilyen "gond" a mamámmal, mert pár utcányira lakott, suli után felszaladtam hozzá, és nyugodtan turkálhattam a hűtőjében, ami azt jelenti, hogy kivettem és betettem, amit csak akartam. Így ha épp kólát akartam volna inni, beraktam volna én, azt' majd elszürcsöljük...

2015. júl. 21. 16:20
 25/40 anonim ***** válasza:
74%
Sehogy. Örülj neki, hogy veszi a fáradságot, hazaviszi, hogy kedveskedjen neked. Szégyellhetnéd magad.
2015. júl. 21. 17:00
 26/40 anonim ***** válasza:
25%

Nem várhatod el tőle.

De aki nem azt veszi, amit szeretsz, az nem gondol rád. Én legalábbis mindig megkérdezem mindenkitől, hogy mit szeretne enni-inni, nem pedig elé teszem, amit gondolok, aztán megsértődök, hogy nem ízlik.

2015. júl. 21. 17:01
 27/40 anonim ***** válasza:
20%
Mondjuk aki úgy sajnálja szegény nagyit, mert hát a rendes kóla drága, az arra nem gondolt még, hogy az igazi pénzkidobás az az, hogy olyat vesz, amit meg se iszik senki? Akkor is ha olcsóbb.
2015. júl. 21. 18:48
 28/40 anonim ***** válasza:
78%
Bárcsak venne még nekem Coop-os kólát a nagymamám...Vagy bármit. Többé már nem fog. Te meg szégyelld magad, és vedd saját pénzből a cukros szarod.
2015. júl. 21. 19:59
 29/40 anonim ***** válasza:
92%

Érdekes, hogy mindenki egyből az árkülönbségre asszociál, pedig az is lehet, hogy a nagyinak gőze sincs arról, hogy egyáltalán van különbség a kettő között, és egyszerűen megszokta, hogy azt veszi. (Nekem pl. apám egyszerűen nem "ereszkedik" le odáig, hogy megnézze, pontosan mit vásárol. Én szoktam mondani neki, hogy milyen márkákat vegyen, milyen infókat nézzen meg a dobozokon (pl. összetétel melyik részeit, a termékek között milyen különbségek vannak, melyik érték számít jónak stb.), nem magam miatt szólok bele, hiszen magának veszi, egyszerűen csak szeretném, hogy jó minőségű ételt egyen, ne valami vacakot...)

Azzal viszont alapvetően nem értek egyet, hogy valaki éveken át egyen / igyon olyat, amit nem szeret, csupán udvariaskodásból (szerető rokoni kapcsolat esetén nem lenne szabad megsértődni ilyesmin)

Szóval szerintem attól függ, hogy

- megérezné-e a pénztárcája, hogy a drágábbat veszi

- milyen a kapcsolatotok

Ha szoros a kapcsolatotok, és nem az ár a kulcskérdés, akkor egyszerűen kérd meg, hogy ezután Pepsit vegyen. (Esetleg vegyél neki mindig valamit, ami viszont neki kell, így arra már nem kell költenie - mi pl. a nagymamámhoz mindig viszünk üdítőt, ha megyünk, így bár ő is szokott venni, következő alkalomra nem kell "készülnie" vele, mert általában el szokta tenni, amíg legközelebb találkozunk. Meg pl. viszünk valami gyümölcsöt, és akkor már neki nem kell erre költeni, mert pénzt persze úgysem fogadna el, de mindig vár minket valami finomsággal, és nyilván nem akarjuk "kienni" a nyugdíjából)

Ha viszont tudod róla, hogy nem engedheti meg magának vagy kicsit kimértebb a viszonyotok, akkor tényleg ne szólj!

2015. júl. 22. 00:13
 30/40 anonim ***** válasza:
89%

"a coopos cola nagyon egészségtelen"

mert a pepsi tele van értékes tápanyagokkal és vitaminokkal.

2015. júl. 22. 09:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!