Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Mit tegyek? Rettegek hogy...

Mit tegyek? Rettegek hogy tata meghal.

Figyelt kérdés

Tatámnak daganata van talán a hugyhólyagába, holnap megy be a kórházba hogy megbeszéljék a szövettan műtétet. Félek hogy rosszindulatú lesz és akkor kemoterápia, sugár és egyebek. Én is voltam rákos, kaptam kemót de őt jobban féltem mint engem. Látom rajta hogy nagyon fél, már volt 2 szívinfartusa, nem hiányzik neki a rák.

Ő is megy holnap kórházba és mi is mert megyek vérvételre de olyan érzésem van mintha visszajött volna a rák. Bár az most nem érdekel, inkább tata. Szóval féltem őt hogy mi van ha rosszindulatú lesz, ha kell neki kemó hogy fogja viselni stb.. Én is átéltem de az én szervezetem fiatalabb, jobban tudják "irányítani" de ő 66 éves, már idős. Félek hogy elveszítem. Az elmúlt 1 évben rengeteg ismerős halt meg rákba, bár ők már áttétesek voltak én meg nem és remélem tata sem.

A pozitív gondolkodás tudom hogy segít de most az se megy :(

Mit tegyek?

14/L

2015. jún. 28. 23:37
 1/3 anonim ***** válasza:
Nem tudsz mit csinálni. Tölt minél több időt a tatáddal, ennyit tehetsz. Amúgy nekem apukám 66 éves, én mindig úgy gondolok rá, hogy még fiatal. 27N
2015. jún. 28. 23:46
 2/3 anonim ***** válasza:

Nem mondom, hogy nyugodj meg. A félelem nem egy olyan dolog, aminek így lehet parancsolni.

Gondolj bele, a tatád mit érezhetett, mikor te voltál beteg. Gondolom, melletted volt, támogatott, vigasztalt, még ha halálosan aggódott is érted. Hát most itt az idő, hogy viszonozd neki. Tölts vele sok időt, beszélgessetek, kérdezz róla, hogy milyen volt a gyerekkora (az idősebb emberek szívesen idézik fel a régmúltat), nevessetek jókat, ha tudtok. Erőltetni nem kell, ha ő is padlón van lelkileg, akkor elég, ha mellette vagy és fogod a kezét, és érezteted vele, hogy szereted. Együtt kell küzdeni.

Mellesleg az én nagypapám majdnem 70 volt, mikor vastagbélrákot diagnosztizáltak nála. Műtétek, kemó, ezernyi kezelés volt, de már 6 év múlt el az utolsó sugárkezelés óta, és most tiszta. Szóval idős korban is le lehet győzni a betegséget.

2015. jún. 29. 08:44
 3/3 anonim válasza:
Nagypapám 70 elmúlt, 1,5 éve derült ki, hogy vastagbélrákja van. Azonnal műteni kellett, sztómazsákot kapott, rengeteg kemot, sugárterápiát... A betegség alatt még a cigire is visszaszokott, ennek ellenére mostanra minden leadott kilót visszaszedett, vezet, jár dolgozni meg ide-oda, épp egy ortopéd műtétre készül, remekül van csak lelkileg viseli nehezen a zsákot... Nem szabad feladni, minden rendben lesz, csak legyél mellette! :)
2015. jún. 29. 12:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!