Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Nálatok mikor kezdték el...

Nálatok mikor kezdték el szorgalmazni a szülők az unokát? Mennyi ideje voltatok együtt? Házasok voltatok már vagy még nem? Kinek a szülei kezdték?

Figyelt kérdés

Érdekelne, hogy nálatok hogy volt (ha volt), a kapcsolatotok milyen státuszban volt akkor épp.

Mennyire szóltak bele a dolgokba, hogy mennyit szeretnének, mikor stb.

Szóval így általában :)

2015. máj. 8. 13:17
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk após egyszer mondott annyit, hogy ilyen hatalmas lakásba, mint a mienk, 3 gyerek is elférne... Imádja is az unokáját mióta megszületett. Többi nagyszülő nem kérdezte soha. Anyós konkrétan megsértődött, hogy így végleg elveszem tőle a fiát. Én szüleim csak meglepődtek, tudták, hogy eredetileg nem akartam gyereket a 20as éveimben. 30ra kinőttem ebből.
2015. máj. 8. 17:23
 22/30 anonim ***** válasza:
100%

A férjem részéről soha egy hang nem volt erről, az én szüleimmel beszéltük párszor, hogy persze, szeretnének, majd lesz, amikor lesz. Anyu mondta egyszer poénból, hogy mire 50 lesz, jó lenne, ha lenne neki (ekkor én voltam vagy 20 éves, ő meg 42, úgyhogy nem sürgetés volt). Hát, úgy alakult, hogy teljesül a vágya, én most 27 vagyok, ő 49, és júliusban érkezik a kislányom :) Mindkettőnk részéről örülnek nagyon, iszonyúan várják, de sose célozgattak erre, se az esküvőre anno, ránk bízták.

Szerintem ebbe amúgy beleszólni nem lehet, úgyis a pár dönt, nem a szüleik. A követelőzés, meg a folytonos nyaggatás mondjuk tényleg eléggé visszataszító, ebben az esetben én helyre is tenném a szüleimet is, vagy akár a párom szüleit is, hogy nem nekik vállalunk gyereket, és nem is az ő igényeik szerint, úgyhogy fogják vissza magukat. Viszont ha csak felhozzák egyszer-egyszer, azon én nem akadnék ki.

2015. máj. 8. 18:20
 23/30 anonim ***** válasza:

Nálunk a szüleink sosem szóltak bele, hogy mit mikor hogy, a távolabbi család felől voltak csak célzások (pl. nagynénik, nagybácsik részéről). Tőlük olyan 3-4 év után jött az érdeklődés, hogy mikor kb.

A szüleink igazából azért nem is kérdezgették soha, mert ők ismernek minket nagyon jól, és tudták, hogy kb. mik az elképzeléseink :) Egyébként meg nem unszolós fajták.

2015. máj. 8. 18:29
 24/30 anonim ***** válasza:
77%

Nálunk nemrégiben volt, hogy "anyósom" elkezdte mondogatni, hogy mennyire várja már, hogy unokája legyen, és annyira örül annak, hogy a pici fia egy olyan lányt talált, aki- végre úgy érzi- megfelelő anyja lehet az unokáinak. Meg a párom nagymamája is intőleg szólt hozzánk, hogy azért 4 gyereknél már álljunk meg, mert 4 kicsi gyerek sok egyszerre (a családi ebédek után általában ezt meg is ismétli, 4 óvodás kisgyerek van unokatestvérek részéről, elismerem, ennyi gyerek valóban sok).

A vicc az egészben, hogy csak egy éve vagyunk együtt (mondjuk, nagyjából ennyi ideje is élünk együtt), én még 22 vagyok (oké, párom 29, de azért ő sem érzi magát semmivel sem felkészültebbnek a gyerekvállalásra, mint én). Albérletben vagyunk, én tanulok. Mégis, hova vállaljunk gyereket (pláne 4et), ha még felkészültek se vagyunk rá? De azért a célozgatások mennek... Előre félek, mi lesz itt, ha végül tényleg komolyabbra fordulnak a dolgok :D

2015. máj. 8. 21:33
 25/30 anonim ***** válasza:
91%
24 vagyok: hozzátenném, hogy a saját szüleim- legalábbis anyukám- meg teljesen meg vannak rémülve, hogy ilyen fiatalon ilyen komoly kapcsolatra adtam a fejem, és már esküvőről meg családról álmodozom. Anyám még biztatna, hogy éljem az életem, legyek szabadon fiatal, mindig mondja, hogy fiatal még a nagymama-léthez. Bár egyszer már megemlítette, ha mégis így alakulna, nagyon szívesen segítene, szóval szerintem még ő sem tudja, mit akar. Azért vicces, hogy így akar tanácsot adni...
2015. máj. 8. 21:39
 26/30 wiWell ***** válasza:
100%
Nálunk a szuleink néha céloznak rá, hogy számítanak unokára. Kb. azóta amióta osszekoltoztunk, az eskuvonk jovore lesz. A párom anyukája mondta egyszer az ures sarokra a hálóban, hogy oda mehet majd a kiságy. Az én apukám meg múltkor mikor a lakásunkhoz kozeli parkban voltunk, hogy oda fogja hordani levegoztetni az unokát. Az anyum meg, hogy o akarna unokát, de nem erolteti, mert nem tud majd vele segíteni (dolgoznak még mindkét oldalról a szulok, 50 koruliek).
2015. máj. 8. 23:55
 27/30 anonim ***** válasza:
Nálam az a "vicc",hogy éppen egy 5 éves kapcsolatom ment tönkre (akkor voltam 23) és anyumnál ez valamiféle pánikot generált. Folyton a gyerekvállalást hozta fel témának, hogy akkor így mikor lesz unoka meg uh meg jaj. Most van egy barátom de még nem vagyok benne biztos,hogy tényleg ő a megfelelő -e. De anyum most is szokta mondogatni az unoka témát (most már 25 vagyok). Szerintem rosszul viselné,ha mondjuk szakítanánk a barátommal (nem mintha anyum "hisztijén" múlna,hogy kivel és mikor alapítok családot). De biztosan eléggé kiborulna, az a mániája,hogy fél,hogy egyedül fogok maradni.
2015. máj. 9. 08:36
 28/30 anonim ***** válasza:
100%

#27-es vagyok. Annyit még hozzátennék,hogy nagyon jó a kapcsolatom anyummal. Annyi az előzménye a félelmének,hogy a legidősebb nővérem (32/N) nagyon szeretne családot de sosem jön össze neki egy épkéz láb kapcsolat, és nem is igazán próbálkozik az ismerkedéssel (konkrétan otthon ül a négy fal között, ha épp nem dolgozik), neten sem szeretne ismerkedni, csak vágyakozik a család után de tenni nem szeretne érte.

Elkanyarodtam a témától, szóval anyum ezt az egészet vetíti ki rám.

2015. máj. 9. 08:50
 29/30 anonim ***** válasza:
Mi 11 éve vagyunk együtt, 6 éve házason. Soha nem szóltak unoka ügyben egyikünk szülei sem. Van, hogy évente 1x, anyósom megkérdezi, hogy nem szeretnénk még babát? De ennyi. Inkább öreganyám aki "kivan" amiatt, hogy még mindig nincs dédunokája...pedig már 30 múltam... Épp ma mondtam neki, hogy egyelőre azt sem tudjuk szeretnénk-e valaha...szóval jobb ha felkészül rá, hogy tőlünk nem is lesz....ez is benne van a pakliban.
2015. máj. 9. 20:17
 30/30 anonim válasza:

Míg elzárkóztam a baba témától, apósom minden adandó alkalommal szóba hozta a "mikor lesz már unoka" kérdést a lehető legkülönfélébb formákban. Most hogy megszületett a kislányunk, a "mikor jön a következő unoka" vagy "meddig lesz ő a legkisebb unokája" kérdesek kerültek sorra.

Hát mit mondjak, nagyon fárasztó :/

Anyuék sosem nyaggattak, elfogadták, bárhogy is döntünk.

2020. aug. 3. 19:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!