Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Született egy babánk, akivel...

Született egy babánk, akivel az anyám mindent kritizál, és az első hónapban ránk akarta erőszakolni az öcsémet keresztapának - akivel elég hullámzó a kapcsolatunk, ráadásul már a szülés előtt egy barátomat választottuk. Ti mit csinálnátok?

Figyelt kérdés
Született egy kisfiam, akivel most a legboldogabbnak kellene lennünk, de az anyám teljesen megkeseríti az életemet. Van egy öcsém, akivel nem mondható harmonikusnak a kapcsolatom (öt éve előle menekülve költöztem el, kábítószer problémái voltak, de szerencsére már kijött belőle) és az anyám kitaláltam, hogy neki kell lennie a fiam keresztapjának. Megmondtam neki, hogy ez kizárt (kb. örüljenek, hogy a közelébe engedjük, szerintem ha a feleségemnek lenne ilyen múltú testvére, őt nem engednék hozzánk), de csak kötötte az ebet a karóhoz és így az első hónapunk gyomorgörccsel telt. Végre elfogadták a döntésünket, hogy mást választunk keresztapának, de a nyugalom csak átmeneti volt. Amikor látják a babát, mindenbe belekötnek, ha mondjuk, hogy az orvos/védőnő mondta, hogy így-vagy úgy csináljuk, akkor azt is lehülyézik. Amikor meg mi kritizálunk bennük valamit (például hogy az öcsém cigizés után ne vegye fel a babát), akkor meg mi féltjük túl a gyereket. Az utolsó nagy vitánk az volt, hogy a gyereket a feleségem behozta a munkahelyemre (ahol az anyám a főnököm) és amikor vittem volna kifelé, az anyám még meg akarta fogni, mondtam neki, hogy már ne fogja. Erre ki próbálta venni a kezemből a mózeskosarat, amire reflexből picit rácsaptam a kezére. Tudom, hogy nem volt valami elegáns megoldás, de nem akartam dulakodni egy másfél hónapos babával. Persze most teljes a sértődés, hogy hogy üthetek rá a kezére és megalázom a munkatársai előtt. Rosszul tettem? Ti mit csináltatok volna?
2015. ápr. 25. 12:56
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
86%

Ez a "a te gyereked,azt csinálsz vele,amit akarsz" szólam nagyon úgy hangzik,mintha tulajdonról szólna.

A gyerek nem tulajdon, nem egy szülőpárnak születik,hanem bele a családba. Bár a szülők felelőssége,,de nem kizárólagos tulajdona. Ami a gyereknek csak jó lehet,akármilyen is a többi családtag.

Szerintem keresztszülő lehet több is, szóval nyugodtan lehet az öcséd is. A hagyomány szerint mindenképpen, mert a keresztszülő az, aki fölneveli a gyereket, ha valami történik a szülőkkel.

A rácsapás nem hogy nem volt "elegáns", de óriási sértés volt, akár látta valaki, akár nem. Sőt, te nem is egy ember kezére csaptál, hanem egyszerre kettőére, a helyzetből adódóan.

Szerinted, ha nem az anyád a főnököd, és rácsapsz a főnököd kezére, vajon mi történt volna?

2015. máj. 3. 15:55
 22/27 anonim ***** válasza:
"a keresztszülő az, aki fölneveli a gyereket, ha valami történik a szülőkkel" - jogilag nem... a keresztszülő az, aki az egyház elvárása szerint segítse a gyereket a vallás rögös útjain...
2015. máj. 3. 16:53
 23/27 anonim ***** válasza:
44%

22-es; nem jogilag írtam, hanem hagyomány szerint.

Jogilag senki nem köteles,vagy igen?

Kiragadni egy fél mondatot, az összefüggésekből, ....

2015. máj. 3. 17:32
 24/27 anonim ***** válasza:
Már rég nincs ilyen hagyomány.
2015. máj. 3. 17:45
 25/27 anonim ***** válasza:

Ez van jelenleg, ha a szülővel történik valami:

"Az a kiskorú, aki nem áll szülői felügyelet alatt, gyámság alá tartozik.

...

A gyámság elsősorban azt illeti meg, akit a szülői felügyeletet gyakorló szülő közokiratban vagy végintézkedésben gyámul megnevezett. Ha a szülői felügyeletre egyaránt jogosult szülők eltérő gyámot neveztek meg, a gyermek érdekét mérlegelve a gyámhatóság határoz arról, hogy a gyámságot melyikük lássa el.

...

Nevezett gyám hiányában a gyámhatóság elsősorban a gyámság ellátására alkalmas közeli hozzátartozót rendel gyámul. Ha ilyen hozzátartozó nincs, a gyámhatóság más hozzátartozót vagy arra alkalmas személyt rendel gyámul, elsősorban azok közül, akik a gyermek gondozásában, nevelésében már korábban részt vállaltak."

Ezzel szemben keresztszülő:

"Az a felnőtt keresztény, aki a keresztelendő gyermeket a szülőkhöz társulva bemutatja a keresztségre, majd segíti abban, hogy keresztény életet éljen; felnőtt keresztelendő esetén a keresztszülő a keresztény beavatásban, az élet keresztény szempontok szerinti elrendezésében segít."

Ne keverd a szezont a fazonnal.

2015. máj. 3. 18:00
 26/27 anonim ***** válasza:
39%
Kekeckedés az élet sava-borsa,igaz-e?
2015. máj. 3. 18:15
 27/27 anonim ***** válasza:

Szerintem bolhabol elefánt. Nem tudnám megmagyarázni, miert, de azt erzem, mintha a felesegednek akarnál valamiben nagyon megfelelni, az o elvárásainak ( ellenszenveinek).

Öcsednek orulnod kellene. Lehet, hogy anyukad fontoskodo kicsit, de nem erzem veszesnek. Hogy megütötted, azt mar inkabb. Képzeld el, hogy a fiatok raut a felesegedre.

Nagyon görcsös vagy.

2016. szept. 13. 19:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!