Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Miert csináljak ezt a nagyiék?...

Miert csináljak ezt a nagyiék? Miert nem tudnak örülni kicsit? (Többi lent)

Figyelt kérdés
Nálunk a családban mindenki korábban szült. En most 23/L vagyok a párommal tavaly házasodtak ossze. De a nagyim akkor is csak azt mondogatta hogy ahh semmi értelme ugy is hamar vége lesz. Meg hogy tul fiatal vagy te meg a házassághoz. Aztan most megszületett a lányom. A nagymamám nagyon öreg mar. Szerintem 23 evesen eleg idős vagyok szülni. De a nagyi megint csak provokálni kezdett.," tul fiatal vagy meg hogy gyereket nevelj meg szégyenkezek miattad hogy ilyen kis fiatalon szültél meg az összess barátnőm meg ismerősöm ribinek gondol majd ha elmondom nekik." Szerintetek miert csinálja? Igaza van? Ribi vagyok mert 23 evesen szültem? Mit lehet ilyenkor tenni? ,megértem hogy mar nagyon öreg de azert örülhetnek hogy dédunokája lett meg hogy boldogok vagyunk.... Elkeserítő a viselkedése..

2014. aug. 18. 09:32
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
82%

Te jó Ég! Dehogy vagy ribi, főleg nem azért mert kisbabád született. Ne foglalkozz azzal, hogy mit beszél, a lényeg, hogy ti boldogok legyetek a férjeddel és a Picivel :)

14hkm

2014. aug. 18. 09:37
 2/36 anonim ***** válasza:
84%

Hát lehet, hogy én akkor azt mondanám, hogy mamikám, akkor megkíméllek, nem kell szégyenkezned, nem jövök többet. És kimennék. Nem tudom, mennyire megoldás, még anyámmal sem tettem meg, pedig megérdemelte volna nem egyszer, de szívesen megtenném :( Külső szemmel ezt tenném.

De ha ezt nem tennéd meg, ahogy én sem anyámmal, akkor marad a béka lenyelése, ami nálam odáig fajult, hogy már egy jó szavam sincs anyámhoz.

Írigylem azokat, akik ezt meg merik tenni.

3/36 anonim ***** válasza:
87%

Rendben, nagyi, akkor hogy ne kelljen szégyenkezned többet miattam meg Katika miatt, többet nem jövünk hozzad.

Ennyi

4/36 anonim ***** válasza:
5%
Természetesen igaza van.
2014. aug. 18. 09:38
 5/36 A kérdező kommentje:
Koszonom a válaszokat. Megpróbálok vele értelmesen beszelni, hogy ez igy nem megy, de ha nem sikerul akkor elturom hogy ilyen... Mert megbántani nem akarom nem lenne értelme.
2014. aug. 18. 09:44
 6/36 anonim ***** válasza:
86%
Miért? Annak van értelme, hogy mondja neked a hülyeséget?
2014. aug. 18. 09:58
 7/36 anonim ***** válasza:
41%
"Nade nagyi, nem kéne magadból ki indulni! Amúgy is a ribit nem azt jelenti hogy hamar gyereked lesz , hanem hogy összefekszel mindenkivel. Dehát kitudja nem ismerem a múltad, de ha te így csináltad ..." Lazán hátrafordulok és soha többet még véletlenül sem szólok hozzá. (Édes anyámmal így volt. Ez 10 éve kb)
2014. aug. 18. 09:59
 8/36 anonim ***** válasza:
61%

Nem vagy ribizli, és nincs igaza. De próbáld megérteni, miért mondhatja ezt!

Egyrészt ha nagyon öreg, akkor meg is bolondulhatott már. Másrészt az is lehet, hogy mások mondják ezt neki, pl. nem tudjuk, a barátnői unokái mire vitték gyerekvállalás előtt. Az is lehet, hogy mivel ő hamar szült (azt írod, mindenki korábban szült), nem volt lehetősége tanulni, fejlődni, tapasztalni és neked jobb sorsot szánt. Nem rossz dolog biztosan ennyi idősen szülni, de ő lehet, hogy azt gondolja, másként alakul az élete, ha több lehetősége van. Csak mivel öreg, hülyén tudja csak megfogalmazni, hogy csalódott.

2014. aug. 18. 10:05
 9/36 anonim ***** válasza:
87%

Már miért lennél ribi??? Azért mert férjes asszony létedre gyereket szültél? Ez szörnyű! Szégyelld magad :-) Még ha táncosnő lennél egy nighclubban, egy szabadszellemű kommunában élnél ahol minden este mással bújnál ágyba és fogalmad se lenne kitől van a gyerek, esetleg akkor lehetnél az. 23 évesen már simán lehet szülni. Igaz, hogy mostanság egyre inkább kitolódik a gyerekvállalás ideje a nőknél, de azért mert mások harminc évesen szülnek, neked nem kell őket követni.

Szépen magyarázd el a nagyinak, hogy erre vágytál, ettől vagy boldog és próbálja ezt megérteni. Ha nem hajlandó, akkor tartsatok egy kis mosolyszünetet. Semmiképp ne tűrd el, mert akkor felbátorodik é egyre vadabb dolgokat fog a fejedhez vágni! Semmi szükséged arra, hogy egy gyerek mellet még ezen is idegesítsd magad! Hidd el, idővel megbékél!

Ja, és azt is megkérdezném tőle, hogy ő hány évesen is szült? Mert akkor tudja, hogy nemcsak te vagy a ribi, hanem Ő is???!!!

2014. aug. 18. 10:09
 10/36 A kérdező kommentje:

Koszonom ismét a normális válaszokat. Utolsó válaszoló lehet hogy igazad van. Igen o is korán szült. Es nagyon öreg sok mar a baja. Ezert sem akarok neki mar hátat fordítani. Nem akarom hogy ha ne haggy isten meghalna ugy halna meg nem szólok hozza. Bar bánt a viselkedése el kell fogadom.. De megpróbálok vele beszelni.

Koszonom mégegyszer sokat segítettetek!

2014. aug. 18. 10:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!