Miért erőltetik ránk a nagyszülők a kislányunkhoz a tanácsaikat?
Több esetben tapasztaltuk, hogy ha valamit máshogy kéne csinálni 3 hónapos kislányunknál akkor a nagyszülei (szüleink) nem csak tanácsként szólnak, hanem esetenként ránk is akarják erőltetni a saját véleményüket, netán ha nem vagyunk ott végre is hajtják a mi kifejezett nemtetszésünk ellenére.
Nem kételkedünk abban, hogy a jó szándék vezérli őket, de szerintünk mégis csak a mi lányunk és ismerjük annyira hogy tudjuk, mikor elég neki a tápszer vagy mikor "hiszi azt" hogy még éhes, de igazából már rég nem az, de addig eszik amíg "tömik belé" és ha a mosást is közösen csináljuk övét a miénkkel abból nem lesz gondja.
Most nem arra vagyok kíváncsi hogy szerintetek együtt kell-e mosni, hanem arra hogy mit lehet tenni hogy sértődés nélkül megoldódjanak a gondok? Volt-e másnál is hasonló, hogy a nagyszülők, vagy mások rátok akarták erőltetni a saját tudásukat, véleményüket, esetleg akkor is ha máshogy szerettétek volna?
"Mondjatok valami normális tippet is légyszi, ne csak a költözzetek elt. :)"
Már nincs jó tipp, mert a normális az a mai világban, hogy elköltöztök és AZUTÁN csináltok gyereket, miután önállók lettetek és kiderült, hogy legalább magatokról képesek vagytok gondoskodni.
Meg az is baj, hogy önállótlan felnőttek gyereket vállalnak, es ahhelyett, hogy kiállnának a saját véleményük mellett, idegenektől várnak tuti tippeket.
Én leírtam az enyémet, le lettem pontozva.
Ragaszkodjatok a véleményetekhez, és kóvetkezetesen hárítsatok. Ez nem fog menni sértődés nélkül, de hatásos.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!