Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Miért erőltetik ránk a nagyszü...

Miért erőltetik ránk a nagyszülők a kislányunkhoz a tanácsaikat?

Figyelt kérdés

Több esetben tapasztaltuk, hogy ha valamit máshogy kéne csinálni 3 hónapos kislányunknál akkor a nagyszülei (szüleink) nem csak tanácsként szólnak, hanem esetenként ránk is akarják erőltetni a saját véleményüket, netán ha nem vagyunk ott végre is hajtják a mi kifejezett nemtetszésünk ellenére.

Nem kételkedünk abban, hogy a jó szándék vezérli őket, de szerintünk mégis csak a mi lányunk és ismerjük annyira hogy tudjuk, mikor elég neki a tápszer vagy mikor "hiszi azt" hogy még éhes, de igazából már rég nem az, de addig eszik amíg "tömik belé" és ha a mosást is közösen csináljuk övét a miénkkel abból nem lesz gondja.

Most nem arra vagyok kíváncsi hogy szerintetek együtt kell-e mosni, hanem arra hogy mit lehet tenni hogy sértődés nélkül megoldódjanak a gondok? Volt-e másnál is hasonló, hogy a nagyszülők, vagy mások rátok akarták erőltetni a saját tudásukat, véleményüket, esetleg akkor is ha máshogy szerettétek volna?

#kisbaba #csecsemő #nagymama #erőltetés #nagyszülői erőltetés
2015. ápr. 8. 07:52
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
32%
1cl-er nem eszik többet a gyerek ha elég neki.Ez hülyeség,szerintem se hagyd ott,de akkor se ha dolgotok van,vagy bulizni akartok.Szerintem te is unatkozól,had ugorjanak a vén nagyszülőkre,hiszen azok már sík hülyék,mit tudhatnak azok egy babáról.Csak ti vagytok olyan zsenik,már anyátok hasába is tudtátok mit kell egy aprónéppel kezdeni.
2015. ápr. 8. 12:06
 12/19 anonim ***** válasza:
48%
Jajj nyilvánvaló h együtt laknak. Mi is együtt fogunk lakni ráadásul anyósomékkal, mert jön a pici. Anyumék nem élnek, jelenleg külföldön vagyunk és otthon akarok gyereket szülni, nem itt. Anyósom tündér, de sztem nekünk is lesz vitánk belōle. Jó lenne egy jó tipp nekünk is. :) Azért megyünk oda, mert most készülünk házat venni, de ugye az nem megy egyik napról a másikra, pláne ha véges a pénz. Illetve sajna lehet h csak Gyest fogok otthon kapni, hiába dolgoztam éveket...Mivel itt hamarabb abba kell hagynom a melót, plusz repülni sem lehet 39 hetesen, otthon meg nyílván nem vesznek fel terhesen hogy utána még fizessenek is két évig....De úgy vagyunk vele, hogy nem minden a pénz... Mondjatok valami normális tippet is légyszi, ne csak a költözzetek elt. :)
2015. ápr. 8. 12:09
 13/19 anonim ***** válasza:
77%

"Mondjatok valami normális tippet is légyszi, ne csak a költözzetek elt. :)"

Már nincs jó tipp, mert a normális az a mai világban, hogy elköltöztök és AZUTÁN csináltok gyereket, miután önállók lettetek és kiderült, hogy legalább magatokról képesek vagytok gondoskodni.

2015. ápr. 8. 12:32
 14/19 A kérdező kommentje:
12-es végre egy rendes hozzászólás...
2015. ápr. 9. 09:08
 15/19 anonim válasza:
35%
Miért nem tudnak egyesek a KÉRDÉSRE válaszolni...? Komolyan nem értem. Csak azért írtok h kötekedjetek? Fogalmatok sincs miért laknak a nagyszülőknél, de ítélkezni és okoskodni nagyon megy.
2015. ápr. 9. 09:13
 16/19 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező, a legelső válasz az enyém, arra nem reagáltál. Most csak a nagyszülőkkel együtt élő párnak válaszoltam.
2015. ápr. 9. 10:44
 17/19 anonim ***** válasza:
az a gond, hogy az értelmes válaszok le lettek pontozva...
2015. ápr. 9. 12:33
 18/19 A kérdező kommentje:
Meg az a baj hogy a személyeskedő okostónik nem vállalják a nevüket...
2015. ápr. 21. 09:17
 19/19 anonim ***** válasza:

Meg az is baj, hogy önállótlan felnőttek gyereket vállalnak, es ahhelyett, hogy kiállnának a saját véleményük mellett, idegenektől várnak tuti tippeket.

Én leírtam az enyémet, le lettem pontozva.

Ragaszkodjatok a véleményetekhez, és kóvetkezetesen hárítsatok. Ez nem fog menni sértődés nélkül, de hatásos.

2015. ápr. 21. 12:59
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!