Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Nagyszüleim neveltek. 2 éve...

Nagyszüleim neveltek. 2 éve vagyok külön tőlük.Mindenben nagyanyámat próbálom utánozni,és ha valamit nem tudok úgy megcsinálni,ahogy tőle láttam,teljesen kiakadok.De miért?

Figyelt kérdés
Alig vártam,hogy kiszakadhassak tőlük, és most mégis őt próbálom mindenben követni.Otthon a túlzott rendmániája volt a gond,és emiatt állandóan üldözött és meg akartam tőle szabadulni.Most ugyan azt csinálom én is a párommal. Most is készülök karácsonyra,de nem vagyok elégedett sem a takarításommal, sem semmivel. Úgy érzem,hogy nagyon messze el vagyok tőle maradva,és nem vagyok arra képes,amit ő otthon egymaga megcsinált. (papa nem tudott neki nagyon segíteni,mert beteg volt). És mégis maga megcsinált mindent szép precízen önerőből,én meg egy nagy 0 vagyok hozzá képest. De miért? És miért nem tudok,egy saját önálló életet kialakítani, amikor lenne rá lehetőségem,és így is kellene tennem? Ráadásul,állandóan a múltban élek,hogy mi volt akkor..
dec. 9. 21:47
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Menjél pszichológushoz. Kifejezett pszichológusi téma. És hát tudatosan próbálj meg ne úgy élni, amiről tudod, hogy nem úgy kéne. Béklyóba zárt a nagyanyád, szabadítsd ki magad.
dec. 9. 21:53
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Nagyanyádnak több évtizednyi előnye van, tökéletesíthette a "tudományát", te még az elején jársz, nem sok tapasztalattal. Majd pár év múlva neked is jobban megy, addig meg örülj annak, hogy fiatal létedre milyen ügyes vagy. A párodat viszont ne szekírozd. Amennyire lehet persze vigyázni kell a tisztaságra, de azért élni is ott kell. Nem kell mindennek tökéletesnek lenni, attól fontosabb, hogy jól érezzétek magatokat otthon.

Az az érzésem, mintha valami megfelelési kényszer, vagy tisztasági mánia alakulna ki nálad. Próbáld ki, semmi bajotok nem lesz, ha nem csillog-villog minden, és sokkal élhetőbb, sőt barátságosabb az a lakás, ahol van némi rendetlenség.

dec. 9. 22:14
 3/4 anonim ***** válasza:
46%
Biztos nagymamád se úgy kezdte, hogy minden tökéletes volt. Az évek folyamán tökéletesített rajta, és úgy alakult ki az, hogy ma hogy dolgozik. Erre te is képes leszel, csak idő kell neki. Légy türelmes magaddal, és ha mindig q maximumot hozod ki magadból, az pont tökéletes lesz. Nem kell ezen majrézz, ha egyszer nem úgy jön össze, kövire csak össze fog jönni. Megnézed, hogy még mit kellett volna csinálj, és úgy csinálod. Vagy megkérdezed mamádat, hogy ő mit hogy csinál.
dec. 9. 22:30
 4/4 anonim ***** válasza:

Így nem lehet élni kérdező.

Online formában is vannak pszichológusok, sok kapcsolatom van. Bár utálok ajánlani, mert nem az én felelősségem, de aki motivált, annak tudok segìteni.

tegnapelőtt 05:31

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!