Helyemben hogy reagálnátok?
Figyelt kérdés
Nagymamámnak van egy autója, én meg friss jogsis 18éves vagyok aki még tanul. Részben nyomásra megcsináltam a jogositványt, nem kevés pénzért a szüleim segitségével azért, mert nagymamám nekem igérte az autóját, mivel elmondása szerint nem tudja fenttartani. Most decemberben lesz 1 éves a jogsim, és még mindig nem kaptam meg és nem is fogom, mivel megváltoztatta a véleményét erről, és inkább nézegeti az autót mivel nem jár vele. Most van egy jogositványom, de autóm az nincsen, mert arra pénz nincsen. Dolgoznom elég nehéz autóért, mert iskola mellett(idei tanévben érettségi) gyakorlatom van nyáron is,eü-ben. Ti hogy kezelnétek ezt a helyzetet?tegnap 21:53
1/7 anonim válasza:
És ha megkaptad volna az autót, miből finanszíroztad volna?
Átírás, biztosítás, súlyadó, tankolás, szervizelés?
Ha erre sem lett volna, akkor nem is értem a kérdést.
Te is ugyanúgy nézegetted volna.
2/7 A kérdező kommentje:
Szia, nem irattuk volna át, az ő nevén maradt volna, maximum üzembentartóként szerepeltem volna. Tankolni tudnám ösztöndijból, szüleim állták volna a többi fizetnivalót. Tudom ilyen fiatalon felesleges lehet egy autó,csak nem értem hogy akkor miért is kellett ilyen sürgősen jogositványt szereznem, mikor mindenki tudta/tudja hogy autót venni még a következő években biztos nem lesz pénzem.
tegnap 22:07
3/7 anonim válasza:
Nem fog megromlani a jogsid, míg nem lesz saját autód...
Addig vezesd néha a szüleidét, hogy ne ess ki a gyakorlatból.
5/7 anonim válasza:
Nem tartom szépnek, hogy beígértek a jogsi után egy autót ( gondolom nem egy 1 éves bármilyent) és mégsem kaptad meg. Másrészt: nem sok minden van, amit megértek anyám "mániái" közül - jogsi volt az egyik -17 évesen "mennem kellett megcsinálni" - de ezt már ennyi idősen igen. Soha nem tudhatod mit hoz az élet, manapság a jogsi léte "szinte létkérdés" . Lehet nem most, hanem 5 év múlva, de baromi hálás leszel már azért is, hogy van... - hogy reagálnék.. 18-19 évesen- duzzognék :) Ami már 50 évesen vicces... légy hálás, hogy van jogsid! Manapság k.. a drága már az is, nemhogy még kocsit is toljunk a gyerek feneke alá rögtön... (aminek a fenntartását többnyire mi állnánk) Az is lehet, hogy féltenek és nem gondolták végig mit ígértek.. vezettél bármelyik szülőd mellett? Mennyire vagy megbízható?
6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm az értelmes és nem egyből lealázó válaszokat. Kedves 5ös, apukám mellett vezettem néhanapján, hogy felmérjen. Szerinte nem vagyok béna, persze vannak hibáim mint minden kezdőnek. Egy 2007es autóról van szó, nem milliós kategória,de tanuló autónak tökéletes.Szüleim megbiznak bennem,bár mostmár nem vagyok benne biztos.Persze örülök a jogsinak, hálás vagyok érte,csak talán korai volt igy utólag.
tegnap 22:52
7/7 anonim válasza:
Ha ügyes vagy, akkor nem volt korai :) Nem ahhoz kell a jogsi megszerzését mérni, mikor lesz saját autód. De azt fontosnak tartom, hogy vezessen aki megkapta-legyen gyakorlata. De ehhez nem kell saját autó, csak a szülők legyenek olyanok, hogy hagyjanak vezetni, az ő autójukon. Fontosnak tartom, hogy a megszerzett tudás, rutinná váljon. De ehhez nincs szükség saját autóra. Mert ez a rutin, olyan mint a biciklizés... nem lehet elfelejteni.. Volt az életemben 10 év mikor nem volt kocsim, nem volt lehetőségem vezetni. De ahogy megint beültem a volán mögé, semmi félelem nem volt bennem. "tudtam vezetni"- nem tudom jobban megfogalmazni- minden kresz szabály -minden mozdulat belém ivódott... de ehhez kellett, hogy jogsi szerzés után hagytak vezetni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!