Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Helyemben hogy reagálnátok?

Helyemben hogy reagálnátok?

Figyelt kérdés
Nagymamámnak van egy autója, én meg friss jogsis 18éves vagyok aki még tanul. Részben nyomásra megcsináltam a jogositványt, nem kevés pénzért a szüleim segitségével azért, mert nagymamám nekem igérte az autóját, mivel elmondása szerint nem tudja fenttartani. Most decemberben lesz 1 éves a jogsim, és még mindig nem kaptam meg és nem is fogom, mivel megváltoztatta a véleményét erről, és inkább nézegeti az autót mivel nem jár vele. Most van egy jogositványom, de autóm az nincsen, mert arra pénz nincsen. Dolgoznom elég nehéz autóért, mert iskola mellett(idei tanévben érettségi) gyakorlatom van nyáron is,eü-ben. Ti hogy kezelnétek ezt a helyzetet?

dec. 2. 21:53
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Meggondolta magát, joga van hozzá, ez van. Nem szép dolog valaki előtt így elhúzni a mézes madzagot, de megteheti, megtette, ez van. Hogy állj hozzá? Sehogy. Megmondhatod neki, hogy ez nem volt szép dolog, rosszul esett neked.

Ezen felül teljesen felesleges túrázni magadat rajta. Majd lesz autód, ha veszel egyet (és fenn tudod tartani).

dec. 3. 12:27
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Még az is lehet, hogy a mamádat csak megkérték, hogy ezt mondja. Magad írtad, hogy nyomást gyakoroltak rád, hogy le tedd a jogsit.
dec. 3. 13:23
 13/17 anonim ***** válasza:
35%
#10-es válaszolóval tökéletesen egyetértek. A jogosítvány önmagában nem elég, gyakorlat is kell, nem is kevés. Ha nem hagyják vezetni, el fog bizonytalanodni, és ha majd egyszer lesz autója, kénytelen lesz órákat venni. Ronda dolog volt így behülyíteni.
dec. 3. 13:48
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

10,13!

Arról nem írt a kérdező, hogy nem engedik vezetni, csak hogy a nagymamája mégsem adja neki az autóját. Márpedig rengeteg embernek nincs saját autója, aki megcsinálja a jogsit, hanem a családét vezeti még jó ideig.

Valószínűleg a szülői autón fog tudni gyakorolni, mikor a szülőknek nem kell, vagy mikor együtt mennek valahova.

(Ha valóban nem lesz lehetősége vezetni semmilyen módon, akkor tényleg hülyeség volt megcsináltatni vele azonnal, de ha kifizették neki, akkor még így is jobban fog járni később néhány pótórával, mintha az egészet neki kellene kiköhögni saját zsebből.)

dec. 3. 14:33
 15/17 anonim ***** válasza:
52%

Nem volt szép dolog téged a nagyszülői autóval motiválni, ha végül oda se adták. Azt mondjuk nem értem mit féltenek egy 2007-es tragacson.

Meg sajnos van még egy hátulütője a dolognak.

Most, hogy megszerezted a jogsit, szabadon ugráltatható lettél. Pl vidd a mamát autóval orvoshoz, postára, bevásárolni, stb.

dec. 8. 15:16
 16/17 anonim ***** válasza:

Na kérdező, ez így ahogy van butaság. Nem miattuk csinálsz jogsit, hanem magad miatt. Nálunk pont az ment mindig, hogy ráérek még, minek az, stb. Aztán meg 23 évesen kényszerből csináltam meg saját pénzen.

Amúgy azoknak, akik itt hisztiznek a rutin hiánya miatt, javaslom meggondolni: ha évekig nem vezetsz, majd tudod, hogy kelleni dog, befizetsz egypár órára egy oktatóval vagy beülsz gyakorolni egy ismerős mellé. Gond letudva.

Anno fateroméknak semmilyen kocsi se volt, nemhogy a családban, de kb az utcában sem. Mégis amint lehetett, a fater letette a jogsit. Meg is lett az eredménye: őt léptették elő és nem a másik srácot, pedig nem kellett a jogsi a munkakörhöz. Lassan 50 éve vezet már a fater, eddig egyetlen balesete volt, akkor is ő volt a vétlen sofőr. Pedig volt, hogy 4 évig csak 3 havonta egyszer vezetett..

Gyerekkoromban nem volt kocsink, kb 10 lehettem, mire lett saját, addig meg csak kölcsön kaptunk nagyobb utakra. Hozzáteszem van két tesóm, több mint évtizeddel idősebbek.. Valahogy túlélték ők is.

18 vagy, eü dolgozó leszel ezek szerint. Minek neked autó, ha fizetésed sincs és anyukádéktól függsz? Szemét dolog ez, de legalább megtanulod, hogy amíg nincs előtted papír, addig nem bizakodsz semmiben.

Ja és nem másnak tanulsz. Se jogsit, se nyelvvizsgát, se érettségit, se szakmát nem mások miatt szerzel. Hanem magad miatt, mert a te életed, a te jóléted a cél.

dec. 9. 13:11
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Azt gondolta, hogy olyan gyorsan úgyse fogod letenni a jogsit, neki meg így sikerült ideig-óráig lenyűgözni téged. Sose akart az semmit adni.
dec. 17. 14:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!