Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Nagyanyó miért hánytorgatja...

Nagyanyó miért hánytorgatja fel, hogy három gyereket felnevelt és gy sem megy neki ablakot pucolni? Akárhányszor dumcsizunk a mamussal telefonon, szegénykém állandóan ezt mondogatja nekem,unokaként. ( Felneveltek). Szerinte ez jogot ad?

Figyelt kérdés
Azt várja el mindenkitől,hogy senkinek ne legyen programja,hanem őket szolgáljuk amíg élünk, ha nem megyünk,vagy nemet mondunk,jön a lelki terror,és a hánykolódás a részéről. Miért gondolja azt,hogy amiért megszülte a 3 gyereket + felnevelte az unokáját akkor úgy ugráltathat mindenkit,ahogyan gondolja,és úgy beszélhet velük mint egy utolsó xar darabbal? Nem veszi észre,hogy ezért nem megy hozzá senki?
ma 12:17
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
93%

"Nem veszi észre,hogy ezért nem megy hozzá senki?"

Nem, nem veszi észre.

Sokan vannak úgy vele, hogy a gyerek legyen hálás azért, mert volt hol lakni, kapott ételt, fel lett nevelve.

ma 12:22
 2/15 A kérdező kommentje:
Ugyan ezt mondogatja,amit most leírtál.
ma 12:23
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Szép adni, szép viszonozni, de miért "beszélhet velük mint egy utolsó xar darabbal"?

Ő "utolsó xar darab" embereket nevelt? Ezt megkérdezném tőle - persze finomabban fogalmazva.

ma 12:29
 4/15 anonim ***** válasza:
91%
Nézd én is sokszor pucoltam ablakot mamánál. Most is segitenék neki de kicsit messze lakunk és van egy kisgyerekem aki totál leköt, de amíg tehettem segitettem neki még innen is. Anyám puffog ha kell valami neki, bezzeg amikor hajnalban buszozott be hozzánk hogy vigyázzon ránk, nem puffogott...na mindegy. ő jó nagymama volt, nem beszélt csúnyan meg ilyenek. Sokat vigyázott ránk, ( persze régen hamarabb mentek nyugdijba ) anyagilag is segített meg minden. Anyámék elmondása szerint amúgy nekik sz.r gyerekkoruk volt, sok nélkülözéssel, nem törődött úgy velük mint velünk nagymamaként. Szóval elég összetett dolog.
ma 12:36
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Feltételezem, hogy fordított helyzetben ő segítette a szüleit, hálából. És valahol a kellene, hogy a normális legyen, hogy a felnevelésért, hálából, viszonozza az ember, segítséggel.

Az is igaz, hogy az ember nem a gyerek örömére szül, hanen a sajátjáéra, tehát nem jogos a hálát elvárni. Meg aztán, nem is biztos, hogy az embernek úgy alakul az élete, hogy lehetősége van segíteni. De olyan is előfordult már a világtörténelemben, hogy a gyerek segít a szüleinek, de azok minél többet várnak el. Tehát igazságot tenni ebben a történetben nem lehet a részletek ismerete nélkül.

Annyi biztos, hogy ezeket a mama a címzetteknek kellene elmondania, nem a hátuk mögött.

Nekem van ezzel kapcsolatban saját tapasztalatom: a szomszédunknak volt egy fia és egy lánya. A lánynak minden a segge alá lett téve, ezért a fiú megszakította a kapcsolatot a szüleivel. Idővel az anyuka megözvegyült, egyedül maradt a háztartásában, mivel a lány 2 apának is szült x gyereket, de nem az anyja házába. Amíg volt ereje, nem szorult segítségre. De aztán leukémiát diagnisztizáltak nála, és a saját lánya/pereputtya beintett neki, hogy oldja meg a kórházba járást, ahogy tudja, így kénytelen volt a szomszédokat (minket is) megkérni, hogy valaki vigye be a kórházba. Ezen felül még a háztartásvezetésben sem volt hajlandó segíteni.

ma 12:47
 6/15 tothp ***** válasza:
100%
De mentél egyszer is ablakot pucolni? Vagy állandóan elutasítást kap? Akkor lehet, hogy jogosan síránkozik.
ma 13:02
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Azért, aki pucolt már valaha ablakot, az tudja, hogy nem olyan egyszerű az már idősen. Főleg, ha magasan van. Nem egy leányálom a függöny leszedés, vissza. Ablakpucolás meg úgy, hogy fel le járkálsz a létrán, fellépőn. Ez egy idősnek eléggé veszélyes.
ma 13:15
 8/15 A kérdező kommentje:
Nem, én szüretelni voltam otthon,meg kukoricát szedni,és be is talicskáztam,meg felvödröztem a góréba. Én is hánytorgathatnám.Amúgy meg valószínű,azért nem megy senki mert 1. vagy a helyszínen nem jó neki soha semmi,és beleköt,vagy a hátunk mögött 3 napig jó minden aztán nem jó,vagy egymásnak szid bennünket. A nagynénémet,aki a lánya, pár napja nekem panaszkodta, hogy füle botját nem mozdítja, holott a szomszéd faluban laknak, neki meg engem szidott,hogy 70 km-ről nem megyek haza segíteni..
ma 13:20
 9/15 anonim ***** válasza:
45%
8: 70 km sem olyan nagy távolság. Nem fair elvárni, hogy mindent az csináljon, aki közelebb van.
ma 13:24
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
A dolog kétoldalú. Egyrészt igen, sokszor van olyan, hogy az idősebbek azt hiszik, hogy a fiataloknak minden percüket rájuk kellene áldozniuk, mert semmi más gondjuk, dolguk nincs, csak az, hogy velük foglalkozzanak. Másrészt viszont régen úgy működtek a családok, hogy a családtagok összetartottak, a szülők, nagyszülők felnevelték a gyerekeket, akik felnőttként segítettek az idős, segítségre szoruló szülőknek, nagyszülőknek. Ez persze nyilván könnyebb volt akkor, amikor még nagyjából egy helyen (pl. egy faluban) laktak a családtagok, és amikor még nem volt ennyire rohanó az élettempó. De ettől függetlenül néha elmehettek a nagyinak segíteni, akár te is. Nem mindig, mert nyilván nemet is tudni kell mondani, de ha nem a világ másik felén laktok, akkor időnként meg lehet oldani. És akkor talán a nagymamád sem fogja úgy érezni, hogy nem számíthat senkire. Nem ismerem a történeteteket, de nekem úgy jön le a leírásodból, hogy kb. sosem mentek neki segíteni, és ha így van, akkor viszont joggal eshet rosszul neki, hogy a saját családjára sem számíthat. És a dolog másik része az, hogy majd anyukád/apukád (nem tudom, kiről van itt szó) is meg fog öregedni, és neki is szüksége lesz a te segítségedre meg a gyerekeid segítségére, a testvéreinek is a gyerekeik, unokáik segítségére.
ma 13:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!