Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Mit kéne tennem, hogy ne...

Mit kéne tennem, hogy ne gondoljak sűrűn ilyenekre ?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Egy ideje el kezdtem eléggé aggódni a mamámért,(66éves). Nincs komolyabb betegsége, csak hát már idős, és félek, hogy elveszítem. Ha tudok megyek hozzá heti háromszor, csak olyankor tudok megnyugodni, hogy rendben van. Kezdem úgy érezni, hogy nem normális, hogy ennyit aggódok érte (magamban), meg, hogy állandóan azon jár az eszem, hogy vajon minden rendben van e vele. Pár hete kezdődött ez az egész. Közrejátszhat az, hogy a Papámat 4 éve karácsonykor veszítettem el?(apám helyett apám volt)És lehet ez ilyen utólagos “valami”?

22N.!

tegnap 15:02
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Igen, siman kozrejatszhat. És valóban nem normális, hogy ennyire aggodsz. Az persze igen, hogy szereted es felted. De valami megtort benned valószínűleg es képtelen lettel racionalisan atlatni ezt. Ha ez nem valtozik, es ugy erzed teljesen felemeszt kerj segitseget.
tegnap 15:06
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Ez elég irreális. 66 évesen még nem a koporsóban kuporog!

Keress szakembert, nem lesz semmi baj!

tegnap 15:18
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Remélem sikerül magától átmennie ezeknek a gondolatoknak.
tegnap 15:37
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Örülj az adott pillanatnak, értékeld azt, amikor találkozol vele. Szerintem meg is lehet elégedni ezzel. Szeresd úgy, mintha utoljára találkoznál vele, és azután minden újabb alkalom ajándék.

Egyébként emberileg nézve, ha nincs komolyabb betegsége, még sokáig elélhet. Nem mondanám olyan idősnek.

Az én nagyszüleim a hetvenes éveikben jártak, és akkor haltak meg. És én úgy gondolom, elég korán. Sokan még továbbig élnek.

De a Jóisten kezében van. Egyikünknek se igértetett a holnap. Így minden egyes nap ajándék.🤗

tegnap 17:25
 5/5 anonim ***** válasza:

Az élethez hozzátartozik a halál is, ha megszületik valaki, meg is fog halni.

Ne érjen meglepetésként. Ez az élet rendje. Készülj rá, de ne rettegj. Tegyél meg mindent, amit esetleg megbánnál később,hogy elmaradt a nagymamáddal kapcsolatban.

Visszagondolva olyan keveset beszéltem az én mamámmal, még annyi mindent kérdeztem volna tőle...

tegnap 17:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!