Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Szerinted sem szabad lenne...

Szerinted sem szabad lenne ilyenről beszélnem? Durva vagyok?

Figyelt kérdés

Nagymamám 66 éves. Tavaly lett nyugdíjas. Sajnos szívbeteg. Minden téren egészséges csak szívbeteg. Szívelégtelenség van még koszorúér betegsége.

Mindig mondja a nagyi: '' hagyd már abba ne beszélj a halálról, nem kell rá gondolni fejezd be ''

Ha beszélek az elmúlásról idegbe jön bosszantja

tegnap 10:19
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
98%
Ha zavarja, akkor nem.
tegnap 10:21
 2/19 anonim ***** válasza:
97%
Szabad, csak nem vele
tegnap 10:34
 3/19 anonim ***** válasza:
97%
Ha látod, hogy triggereli, minek erőlteted a témát? Érzéketlen vagy.
tegnap 11:04
 4/19 anonim ***** válasza:
95%
De miért akarsz vele erről beszélni?
tegnap 11:22
 5/19 anonim ***** válasza:
97%

Fura.

Miért akarsz Te a halálról beszélgetni?

66 évesen még messze nem öreg, nekem sosem jutott eszembe a halálról beszélgetni a nagyszüleimmel, pedig ők jóval 80 felett voltak már.

Ebben a sztoriban nem a nagymamával vannak a gondok...

tegnap 11:42
 6/19 anonim ***** válasza:
97%
Elégé paraszt dolog. Gondolom alapból ott van benne tőle a félelem, nem túl jó, ha valaki erről beszél. Meg, ha kérte, hogy ne beszélj róla akkor ennek ellenére miért teszed?
tegnap 12:01
 7/19 anonim ***** válasza:
96%

Nekem eleve nem szokott túl gyakran feljönni a halál témaként - miért hozod fel előtte?

Amúgy igen. Ha zavarja, akkor beszélj más témákról.

tegnap 12:11
 8/19 anonim ***** válasza:
95%
Miért beszélsz egyáltalán erről a témáról? Főleg, ha őt zavarja. 66 évesen még nem olyan öreg, hogy koporsó méretet kelljen róla venni, még szeretne pár aktív nyugdíjas évet. Szegénynek nem dobott jó lapokat az élet, gondolom tisztában vele, hogy nem fog 90 évet élni, de nem akar erre gondolni.
tegnap 12:29
 9/19 anonim ***** válasza:
94%
Ha előtte ilyen témát hozol fel, teljesen egyértelmű az üzenete: várod az ő halálát. Ettől nem csoda, hogy kiakad, én már rég szájon is vágtalak volna a helyében.
tegnap 13:12
 10/19 anonim ***** válasza:
93%
Kell az örökség, mi? Csak közlöm, neked nem lesz olyan, mert az a szüleidet illeti majd.
tegnap 13:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!