Szerinted sem szabad lenne ilyenről beszélnem? Durva vagyok?
Nagymamám 66 éves. Tavaly lett nyugdíjas. Sajnos szívbeteg. Minden téren egészséges csak szívbeteg. Szívelégtelenség van még koszorúér betegsége.
Mindig mondja a nagyi: '' hagyd már abba ne beszélj a halálról, nem kell rá gondolni fejezd be ''
Ha beszélek az elmúlásról idegbe jön bosszantja
Vajon milyen gyakran kell egy beteg, öregember előtt a halálról beszélni, hogy erről kérdést is kell kiírni?
Tényleg jó, hogy nem azt mondod neki, hogy mama, mostmár ideje indulni, mert kell az örökség
1. Alapból nem szép dolog bármilyen témát erőltetni valaki előtt, ha az őt zavarja. Ez a halálnál szerintem hatványozódik, de van még pár ilyen a szememben (vallás, politika, pénz stb.). Egyik sem olyan dolog, amit ne lehetne hanyagolni az arra érzékenyek előtt.
2. Elég sok családtagom vesztettem el az elmúlt években, így jelenleg én sem szívesen beszélek róla még általánosságban sem, pedig még 40 sem vagyok... ja, és nem tudjuk, hogy szegény nagyidat a "vén" barinői meg más rokonok és ismerősök mivel fárasztják a témával kapcsolatban, lehet már a könyökén jön ki 🙃
Nem értem, hogy miért zaklatod egy olyan témával, amiről elmondta, hogy nem szeretne hallani és aminek nincs relevanciája a mindennapokban. Nagyon ostoba és érzéketlen vagy, ha ennyire nem érted, hogy miért bunkóság egy beteg, idős embernek folyamatosan a halálról beszélni (miért is?). Felteszem te se örülnél neki, ha valaki folyamatosan a füledbe suttogná, hogy "Hé, bármikor meghalhatsz! Mi van, ha az a piros autó ott elüt? Mi van, ha megkésel az a hajléktalan? Mi van, ha rákos vagy, csak nem tudsz még róla? Huh, tényleg mindjárt meghalhatsz, sőt, haljál már meg! Minek élsz még? Dögölj meg."
Ha ennyire bunkó vagy a nagymamáddal, inkább egyáltalán ne beszélgess vele, mert jelen helyzetben a társaságod csak árt és semmi örömöt nem hoz az életébe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!