Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Nagyapám csüllögösen beszél....

Nagyapám csüllögösen beszél. Mit tehetnék, hogy legalább egy kicsit is változtasson ezen?

Figyelt kérdés
Beszédében mindig kiemeli a "cs" betűt, és irritálóan ejti ki, ráadásul nagyon ronda szavakat/mondatokat használ, ha olyan kedve van. (Például: - K. Isten b. meg!, -K. anyád!)
2015. márc. 24. 15:48
 1/10 anonim ***** válasza:
Ilyen öregembereket már nem igazán lehet megváltoztatni. Az enyém meg nem beszél csúnyán, csak mindig hülyeségeket beszél és csak neki lehet igaza. Egyébként meg lehet kérni rá, hogy fejezze be, hátha használ. Ilyenkor ne figyelj oda rá, hagyd ott, ezzel is jelezd, hogy nem jó valami, ha megkérdezi mi a gond, mondd meg neki, hogy fejezze be ezeket a dolgokat.
2015. márc. 24. 16:18
 2/10 anonim ***** válasza:
"csüllögösen" Számomra teljesen ismeretlen szo! Honnan ismered?(Mo melyik részéröl?) Csak annyit jelent amennyit leirtál, vagy más jelentése is van? (Kérem ird meg nekem, ha akarod priviben.)
2015. márc. 24. 17:56
 3/10 A kérdező kommentje:

17:56

Csak "hangutánzó" szóként alkalmaztam, nincs semmi különös jelentése, annyit jelent, amennyit leírtam.

2015. márc. 24. 18:06
 4/10 anonim ***** válasza:
Köszönöm. Tehát ilyen szo nincs.
2015. márc. 24. 18:49
 5/10 anonim ***** válasza:
de ez egy nagyon szép szó. nekem nagyon tetszik. ügyes vagy.
2015. márc. 24. 19:40
 6/10 A kérdező kommentje:

18:49

Lehet, hogy létezik ilyen szó, csak én nem tudok róla.

18:50

Köszönöm, nem nagy dolog.

2015. márc. 25. 14:54
 7/10 A kérdező kommentje:
Javítok: 19:40
2015. márc. 25. 14:55
 8/10 anonim ***** válasza:
Csak azért nyitottam meg a kérdést, mert nyelvész vagyok és kiváncsi voltam, mit jelent a csüllögős. :D
2015. márc. 25. 17:33
 9/10 anonim ***** válasza:

de én rákerestem, és van olyan szó, hogy csüllög.

azt jelenti, cselleng.

és csüllögő vezetéknév is van.

2015. márc. 25. 23:05
 10/10 anonim válasza:
Jó hogy nem csülkös!
2015. aug. 5. 13:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!