Milyen és mekkora koszorút illik csináltatni nagyszülő temetésére?
[Megkérném az adminokat, hogy NE tegyék át a kérésemet, mert itt többen válaszolnának a kérdésemre, mint más kategóriába]
Még kérdéses, hogy hamvasszák-e a lányaim dédpapáját (férjem részéről való rokonság) vagy normál temetés lesz.
Ha hamvasszák, akkor is sírhelybe "fektetik", nem külön urnába (urnatemetőbe) rakják.
Ez esetben milyen koszorút és mekkorát illik csináltatni?
Valamint hol érdemes megcsináltatni? Temetőnél lévő virágosnál vagy bárhol máshol?
A temetés vidéken lesz, de mi a fővárosban lakunk, így valószínűleg innen vinnénk.
Ha fontos az ár, inkább vidéken csináltassátok a koszorút, jóval olcsóbb lesz. Telefonon is meg tudjátok rendelni, elég elmondani, mekkorát szeretnétek, milyen virágból. Ha tanácstalanok vagytok, az elhunyt életkora és neme alapján a virágos tud tanácsot adni, milyen virágból szokás/illik a koszorút összeállítani. Ha a temetés helyén lévő üzletet bíztok meg, még azt is meg tudják mondani, hogy arrafelé mekkorát szoktak ilyen rokonsági foknál rendelni.
A méret és a koszorú szerkezete függ a temetés módjától is, azért érdemes lenne megvárni, hogy dönt a család, és utána rendelni meg a koszorút.
Álló koszorút illik az ilyen közeli rokonnak. ezeknek megvan a nagyjából szokott méretük, az ára virág, és az üzlet függvénye.
Én fekvőt csináltattam nem olyan régen 6500 volt, ugyanott 27E volt a liliomból, rózsából az álló
Köszönöm az infókat.
Nem csináltatunk állót, csak anyósomék egyedül. Senki más a családból.
Voltam a közelünkben lévő virágüzletben, ott 6 ezerért csinálják meg. Valószínűleg onnan fogom megrendelni.
csak 1 álló?
szokatlan..persze mindenhol más a szokás, sajnos gondolom kiderült, hogy mi is most temettük el egy hozzátartozónkat, neki 6-7 álló koszorúja volt.
erre nálunk van protokoll, eszerint válaszoltam.
nálatok gondolom akkor kevésbé formálisak ezek a dolgok.
részvétem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!