Kinek van igaza? Nagymamánk egyedül él vidéken. Hol illik lennünk karácsonykor?
Ha már teher, ne menjetek!
Én mennék, de már nincs hová...
80-as éveit taposó nagyinál nem lehet tudni mikor lesz az utolsó közös Karácsony:( Én biztos mennék.
Mondjuk azt nem értem, h nektek gond a távolság, de ha a nagyi jönne neki nem lenne az?
5-ös vagyok: amíg élt, mindig leutaztam 23-án és együtt töltöttük az ünnepeket. Amikor lett párom, akkor ő jött 25-én, és 26-án meg mentünk közösen hozzájuk.
Amúgy az is fontos a kérdésnél, hogy milyen nagyi volt? ha 20 éven keresztül gondoskodott arról, hogy szép Karácsonyod legyen, akkor most nem érdemelne meg ő a részedről áldozatot? Sokszor mondják, hogy az idősek újra gyerekek lesznek.
Én már évek óta nem megyek, és haragszom is rá, amiért elköltözött az isten háta mögé. Ha még itt lakna Pesten, durván 20 perc alatt ott tudnék lenni nála. Így? Nincs autóm, valami busszal kell menni, aztán földúton kutyagolni.
Minden rokona itt van Pesten, de neki le kellett költözni valami vályogházba.
Én megértem, az én nagyagyám is ilyen, csak nálunk nincs távolság szerencsére, úgyhogy az elmúlt 2 évben más sikerült rávenni, hogy nálunk legyen. Amíg nála volt, addig egy kész stressz és munka volt a karácsony, mindenki sík ideg lett a végére, ő maga is, hogy minden tökéletes legyen. Nehéz az ilyen emberekkel, akik fiatal korukban betegesen rend-és tisztaságmániások voltak, és idős korukban frusztrálja őket, hogy már nem tudják tartani a tempót.
Azért nem kell drasztikusnak lenni, a kérdező nem akarja lepattintani a nagyit nem is azt várja el, hogy buszra üljön, az autó azért elég kényelmes, bármikor meg lehet állni, de egyébként is max. 2,5 óra a 200 km ha nincs autópálya. Gondolom a költségeket is a család fizetné. Szerintem, hogyha tartjátok magatok az ötlethez, akkor bele fog menni, nem hiszem, hogy szívesebben lenne egyedül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!