Miért csinálja ezt? Nagyon kiakaszt.
Nagymamám múltkor áthívott magához beszélgetni. Először is, közölte velem, hogy teljesen ellene van annak, hogy azt mondom magamról, hogy nem hiszek istenben, és inkább fogadja e, hogy így a pokolba fogok jutni.
Ezután azt mondta, hogy van egy titka apukámról. Már ekkor lehetett sejteni, hogy nem lesz ennek jó vége (anyai nagymamámról van szó). Azt mondta, hogy apukám kiskoromban anyát folyamatosan fojtogatta, és a szomszéd mondta ezt el neki mert ő meg látta az ablakon keresztül. Nagyon rosszul érintenek az ilyenek (ez nem az első eset hogy ilyet csinál, és nagyon unom) mert nagyon jó kacsolatom van apával. Sírva mentem haza. Apukám volt csak otthon és megkérdezte hogymi a bajom. Ne akartam neki elmondai, mert tudom, hogy csak felhúzta folna magát ezen.
Fél órával később jött, és mondta "épp most hívott a szomszéd, és azt mondja, hogy nem is látta a folytogatást, csak kitalálta". Aha, ja. Persze. Mágikus módon éppen akkor hívta fel, pont amikor emlegettük, pont azzal kapcsolatban amiről beszéltünk. Éértem.
De nem is ez az egyetlen ami miatt ide írok. 11 éves koromban pedig egyenesen megmondta nagyanyám, hogy nem fogja érdekelni az se, ha feldobom a talpam, akkor se fog nekem főzni. Ezt azért, mert a szüleimmel mentem volna inkább esküvőre, minthogy vele maradtam volna.
Hogy őszinte legyek, nem is szeretem igazából. De muszáj elviselnem, mert anya minden nap iderendeli, mert hanem lenne itt, "unatkoznék". Most csak inkább felhúzom magam a hazugságain, amiket összehord.
Anyával régen nem foglalkozott, egy héten egyszer beszéltek általános iskola alatt. Most teszi a fejét, hordja át amit főz, próbál segíteni (mindig pakol, mindent olyan helyre, ahova épp nem kéne). De emellett
hazudozik nekem, mézesmázoskodik utána pedig... Már leírtam egyszer.
Miért kell ezt csinálnia? Csak hagyjon minket békén, jól megvagyunk nélküle is.
13/L
Elnézést az esetleges elgépelésekért, mindent javítottam, amit láttam.
Nem, nem él nagypapám. Mióta az első férje meghalt, (aki az én nagypapám volt) megint megházasodott, és a második férje is meghalt. De ahogy anyukám mesélte, régen is ilyen volt, kivéve a mézesmázaskodást.
Anyukám már nem mond rá semmit. Azt mondja, hogy ne is figyeljünk rá de egyszerűen nem tudok nem odafigyelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!