Köteles-e az elvált szülő, akinél a gyermek el van helyezve, láthatást biztosítani a másik fél szüleinek ( tehát a nagyszülőknek) arra az időre, amíg a másik fél külföldön tartózkodik? Ha igen, milyen gyakorisággal?
Figyelt kérdés
Korábban, míg a gyermek másik szülője itthon volt, a gyermeket a láthatás idejére a nagyszülőkhöz hozta, mindketten a nagyszülőknél tartózkodtak az alatt az idő alatt.2014. dec. 13. 22:38
2/10 anonim válasza:
Igen, a nagyszülőknek is van láthatási joguk, ez független az apától.
3/10 anonim válasza:
van...havi 1 alkalom a minimum amit kérhetnek tudtommal...
4/10 anonim válasza:
De ez neked miért jelent gondot ? Ha szereted a gyerekedet, akkor csakis azt akarhatod, hogy őt is szeressék mások, tehát nem fosztod meg őket a nagyszüleitől. Egyébként meg gondolj arra, te hogyan éreznél, ha majd az unokáidat nem engednék látnod.
5/10 anonim válasza:
4: Sok esetet el tudok képzelni, ami miatt gondot okozhat biztosítani a láthatást, pl. ha nincs pénze/ideje odavonatozni, odarepülőzni, stb. a nagyszülőkhöz, vagy ha megítélése szerint a nagyszülők veszélyesek a gyerekre (maradandó kárt tesznek benne, stb.). Ezer nehézség lehet.
7/10 anonim válasza:
Persze. De a kérdés szerintem pont arra vonatkozott, hogy a szülő köteles-e ugyanúgy vinni, ahogy a másik szülő vitte.;)
Szerintem nem köteles.
8/10 anonim válasza:
Szerintem nem jog kérdése, hogy engedem, hogy a nagyszülei szeressék a gyerekemet.
9/10 anonim válasza:
Havi min. 1 láthatásra joguk van mindkét fél szüleinek, függetlenül attól, hogy a szülők épp hol tartózkodnak és hova vitték láthatásra a gyereket. Az nem számít nagyszülői láthatásnak, hogy az egyik szülő elvitte hozzájuk a saját láthatása alatt.
Engem amúgy csak az érdekelne, miért akarod a gyereket eltiltani a saját nagyszüleitől??
10/10 anonim válasza:
Igen, joguk van hozzá,tehát köteles a gondozó szülő láthatást biztosítani a nagyszülőknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!