Anyám rájött, hogy babát várok, mit tegyek?
Anyámmal elhoztattam egy csomagot (külföldön élek és nem tudtam volna felvenni), de a legkére kötöttem, ne nyissa ki, mert "ajándék" van benne. Erre kinyitotta, babás könyvek voltak benne, így elég gyorsan rájött, babát várok.
Nagyon elszomorított, mert terveztük a NAGY BEJELENTÉST, igaz második baba, de mégis ugyanolyan fontos és az egész család már nagyon várja.
Nagyon elszomorít, mert Anyám mindig mindenről tudni akar, mindig "irányítani/segíteni" akarja az életünket, eddig azért izélgetett, hogy hagyjam már abba a szoptatást mert nem fogok teherbe esni, így meg úgy csináljam a gyerekkel stb. De általában meg tudtuk normálisan beszélni a dolgokat. Most meg hozza a felbontott csomagot és mint aki semmiről sem tud, és persze hirtelen kímélni kell engem, a gyereket se emelgessem...szóval egyértelműen rájött.
Anyám nagyon sokat segít a babával, így nyilvánvalóan azért van beleszólása a dolgokba. A túlzásait meg általában csak elengedem a fülem mellett, már túl idős ahhoz, hogy minden apróságon vitázzunk. De hogy erről miért kellett tudnia? Miért kell kinyitni egy csomagot amiben ajándék van? Miért kell más örömét elrontani csak azért, hogy ő minél előbb tudjon róla?
Ráadásul volt már nem is egy vetélésem, egyikről tudtak és elég rosszul fogadták, mert szerintük csak én fújom fel az egész vetélés dolgot és nem kell úgy a lelkemre venni. Szóval most nem is akartuk nekik elmondani idő előtt, mint a múltkor tettük sajnos. Úgysem értenék meg, már túl idősek hozzá. Erre most már mindenről tudnak a szüleim és játszhatjuk a nagy körhazudozást, mintha nem tudnánk hogy tudják.
Imádom Anyám, de most nagyon elment a kedvem akármilyen bejelentéstől is...
"Külföldön élek, nem is szállítottak volna ide, szóval nem volt más megoldás. "
Dehogynem. A legtöbb szolgáltató alapból szállít kulfoldre is, de ha mégsem, erre van az postai szolgáltatás, amikor az adott címre erkezo csomagokat, leveleket nem szállítják ki, hanem tovább postazzak a megrendelő altal megadott címre.
Elgondolkodtam azon, hogy ha valaki kamu kérdést tesz fel, miért nem képes csak egy icipicit gondolkodni, odafigyelni, hogy egyik szavával ne üsse mar a másikat?
Pl "kulfoldon elek, nem tudtam volna elhozni" " a nővérem szules errol nem értesített... pont akkor szeretnek ott lenni"
kulfoldon elek ezert pontosan tudom hogy nem mindent lehet kulfoldre szallittatni, vagy ha igen akkor nem eri meg. Valoban sokszor egyszerubb ha valaki otthon atveszi es amikor megyek haza vagy jon ki valaki akkor atveszem az illetotol.
nem errol szolt a kerdes.
Kerdezo, sajnos tudom hogy milyen erzes ez. az en anyam is "overly attached". megvaltoztatni valoban nem fogod tudni, de csiszolgatni lehet meg talan. a helyedben en innetol ugy kezelnem a dolgot hogy a nagybejelentes megtortent.
Ha barki rakerdez: "Anyu nem mondta???",
Anyad rakerdez: "ne jatszd meg magad, kinyitottad, tudod." "igen, elrontottad a meglepit" "igen, tudom hogy jot akartal, de ezt akkor is elrontottad, es nagyon megbantottal" (aztan a csak hogy megertse mosolyszunet par hetig)
ma 10:39
es azon nem gondolkodtal el hogy ha tudta volna akkor hazament volna valamennyi idore a novere melle, illetve ugy keszult volna a munkahelyen, higy barmikor le tudjon lepni ha szaladni kell?
Es miert ilyen marhasagon agyalsz ahelyett hogy valami epito tanaccsot adnal?
tovabbi kellemes gondolkodast....
Jajj nehogy már kamukérdésezzetek....aki ezt gondolja, inkább nem írkáljon már ide és húzza el a témát másfele.
A nővérem szülésére hazautaztam 2 hétre, a várható szülés időpontjára. Barátokkal találkoztam, egyik barátnőmnél ott is aludtam, pont akkor indult be a szülés. Csak másnap szóltak nekem, hogy megvan a baba. Mikor pont azért utaztam haza, hogy a kórházban én is ott izgulhassak volna a családommal. 2 hétre hazautaztam, egy éjszaka nem aludtam otthon, pont akkor indult be a szülés és nekem nem szóltak. Míg a szüleim a kórházban izgultak, én vígan barátnőztem mit sem sejtve. Ennyi.
És igen, lehetett volna, hogy valakit megkérek, hogy vegye fel a csomagot és postán adja fel nekem, de egy pár ezer forintos csomagért ugyanennyit fizetni a szállításért elég nagy butaság lett volna. És mivel a szüleim MEGÍGÉRTÉK, hogy nem bontják fel, nem volt semmi okom erre. Rendszeresen hoznak nekem ki cuccokat, amikre szükségem van, nem volt okom nem bízni bennük, mikor KIFEJEZETTEN MEGÍGÉRTÉK, HOGY NEM BONTJÁK FEL. Nyilván ezentúl másképp fogom csinálni, de az én családomban megvolt eddig az alap bizalom, mindig mindenki segített a másiknak ahol tudott. Ajándékokban is segítjük a másikat, beszerezni, elintézni dolgokat. És nem egyszer hoztak már ki ajándékot és eddig nem bontották fel.
ma 10:40 köszi, valóban hasznos tanácsot adtál.
Most a párommal a "simán közöljük", a "nem közöljük még jópár hónapig" vagy pedig a te ötleteden agyalunk. Csak hát "érdemes-e" jól visszabántanom Anyámat csak azért, mert nem tudta tűrtőztetni magát? Érdemes-e rossz szájízzel indítani a terhességem. Ráadásul tudom, a végletekig tagadna.
Lehet inkább simán közöljük és mindenki eljátsza a meglepődést.
A legelső babát egy megható videóval jelentettük be, Anyám-Apám egymás vállán sírt, olyan jól sült el az egész.
Ezt most egy megható levéllel akartuk volna közölni, régi típusú, kézzel írott levél, egy fénykép csatolva hozzá a babánkról....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!