Miért nem fogadja el a születendő unokája nevét?
Figyelt kérdés
A párom angol, és már évek óta kint élek vele. Most várjuk az első babánkat, és mivel Angliában tervezünk élni a későbbiekben, angol nevet szeretnénk adni neki. Most hazajöttünk néhány napra, és beavattuk a szüleimet is. Anyukám nagyon boldog volt, de apukám kijelentette, ha nem magyar nevet kap a baba, akkor őt egyáltalán nem érdekli az unokája. Hogy mondhat ilyet? Ti mit gondoltok?2014. aug. 28. 13:12
21/36 anonim 

válasza:

angolul sokkal szebb :) szép a hangráza
22/36 A kérdező kommentje:
Nekem a Zsófia Erzsébet is tetszik, még az apukája sem tudná kiejteni, nemhogy a leendő osztálytársai, tanárai.
2014. aug. 28. 15:52
23/36 anonim 

válasza:

sztem ha kint fogtok élni sokkal jobb ha angolul van a neve, anyudék is tudják Szofinak hívni, sztem fontosabb h a párod ki tudja mondani mit apukád, csak a párod lesz vele többet.
24/36 anonim 

válasza:

És ha az egyik keresztnév magyar változatban lenne?
Az ilyen félvér családokban élő ismerőseim büszkén viselik a külföldi keresztnevüket.
25/36 anonim 

válasza:

Nevezzétek el úgy, a nagyszülők meg hívhatják Zsófinak is, meg kell rá tanítani, hogy arra is hallgasson. :)
27/36 anonim 

válasza:

ha kislány, hívjátok úgy ahogy nektek tetszik. Legfeljebb legyen 1 magyar beceneve.
28/36 anonim 

válasza:

Ismerek olyat, ahol a kislány neve Sarah, de a magyar nagyszülei Sárinak hívják. Nincs ezzel gond. Amúgy mégcsak Zsófinak sem kell hívni, mert a Szofi és Szófia is anyakönyvezhető Magyarországon, szóval Sophie, vagy Szofi nem mindegy apukádnak? Ugyanúgy ejtik.
29/36 anonim 

válasza:

Mivel ezek a nevek magyarul is léteznek, a nagyszülők hívják Erzsinek, ti meg Elisabethnek. A gyerek meg meg fogja érteni, ha neki beszélnek, nem ez fogja megkavarni.
30/36 anonim 

válasza:

Kérdező, miért ne lehetne kiejteni? Próbaképp felolvastattam a dán férjemmel, és ki tudta mondani a Zsófia Erzsébet nevet. Hacsak nem valami fogyatékos az illető, ki lehet mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!