A párom angol, és már évek óta kint élek vele. Most várjuk az első babánkat, és mivel Angliában tervezünk élni a későbbiekben, angol nevet szeretnénk adni neki. Most hazajöttünk néhány napra, és beavattuk a szüleimet is. Anyukám nagyon boldog volt, de apukám kijelentette, ha nem magyar nevet kap a baba, akkor őt egyáltalán nem érdekli az unokája. Hogy mondhat ilyet? Ti mit gondoltok?
Lehet, első mérgében mondta ezt, talán attól is fél, hogy még magyarul sem tanítod meg a babát (ugye megtanítod?).
Ha szeretnél neki kedvezni, akkor második névnek adjatok egy magyar keresztnevet. Ha nem akarsz, majd beletörődik idővel.
2014. aug. 28. 13:14
2/36 anonim válasza:
Elég csúnya dolog tőle egy várandós nőnek, aki ráadásul a lánya, ilyet mondani. De nyugodj meg, úgyis megbékél majd. Olyan nevet adjatok a gyerkőcnek, amilyet ti akartok. :)
(bár mondjuk rengeteg nemzetközi név van, ami az angolban és a magyarban is megállja a helyét :)
2014. aug. 28. 13:18
3/36 anonim válasza:
Szerintem szomorú, hoyg ennyire nem akarod megőriznia gyökereid, és átadni a születendő gyermekednek a magyarságát. Mert Nekem ebből ez jön le.
Az lenne a legjobb megoldás, ha olyan nevet választotok, ami mindkét nyelvben megtalálható.
2014. aug. 28. 13:19
4/36 anonim válasza:
Én azt javasolom, hogy második névnek adjatok egy magyar nevet. Szerintem ez szép gesztus lenne apukád felé. Amúgy szerintem csak első mérgében mondta és nem is volt szép tőle, de az a baba félig magyar lesz, nem lenne semmi gondja belőle, ha lenne egy magyar neve is.
2014. aug. 28. 13:20
5/36 anonim válasza:
Persze, nem érdekli amíg meg nem látja és rá nem vigyorog a lurkó. Akkor meg majd össze vissza olvad. :)
Majd megbékél, nem kell vele foglalkozni.
6/36 anonim válasza:
Apukádnak az a baja, hogy távol élsz tőle, és az országtól. Azzal, hogy még magyar nevet sem adsz a gyerekednek, közlöd tulajdonképpen, hogy nem akarod, hogy bármi köze legyen az unokájának az országunkhoz, elvágsz minden kapcsolatot, ami arra utalna, hogy a gyereked félig magyar.
7/36 anonim válasza:
Sokkal okosabb lett volna, ha nem mondod meg elöre, hogy milyen nevet akarsz a gyereknek adni, hanem amikor megszületett, akkor közlöd a nygaszülökkel, hogy megszületett XXX.
Akkor már nem lehet beleszólni, és egyébként is a gyerek neve nem a nagyszülök döntése.
2014. aug. 28. 13:26
8/36 anonim válasza:
Szerintem is az lenne a megoldás, ha olyan nevet tudnátok választani, ami angolul és magyarul is egyformán hangzik. Pl. Emma, Márk
2014. aug. 28. 13:28
9/36 anonim válasza:
Adjatok nemzetközi nevet, ami magyarul is ugyanaz, mint angolul, van egy csomó.
2014. aug. 28. 13:35
10/36 anonim válasza:
Termeszetesn fogja szeretni az unokajat akarmit is mondott, odaig lesz erte. En buszke vagyok a szuleim nyelvere, az anyanyelvemre, es el se tudom kepzelni hogy ne ezen a nyelven hivjam a gyerekemet. Gondolom o is igy ertette.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!