Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Miért nem fogadja el a születe...

Miért nem fogadja el a születendő unokája nevét?

Figyelt kérdés
A párom angol, és már évek óta kint élek vele. Most várjuk az első babánkat, és mivel Angliában tervezünk élni a későbbiekben, angol nevet szeretnénk adni neki. Most hazajöttünk néhány napra, és beavattuk a szüleimet is. Anyukám nagyon boldog volt, de apukám kijelentette, ha nem magyar nevet kap a baba, akkor őt egyáltalán nem érdekli az unokája. Hogy mondhat ilyet? Ti mit gondoltok?
2014. aug. 28. 13:12
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
80%

Szerintem meg a szülők választják megy a gyermekük nevát, nem pedig a nagyszülők. Ha mondjuk Zsigmond lenne a gyerek, akkor is van 2 nagyszülő aki nem örül neki, hiszen az apukának is vannak gyökerei, vagy őket nem kell tiszteletben tartani? Ti döntsétek el és ha a tatának nem tetszik, hát az ő döntése!

Itt mindenki olyan extrán emancipált, 16 évesen már párja van mindnekinek és 18 évesen különköltözik.....de a gyerek nevét már nem választhatja meg a szülő...dúrva!

2014. aug. 28. 13:37
 12/36 anonim ***** válasza:
21%
7-essel értek egyet, mi is így tervezzük, főleg mióta feldolbtam a család előtt egy-két névötletet... na de most már mindegy. Elhiszem, hogy rosszul esett, én ahelyedben ezt meg is mondanám neki. Szép ötlet második névnek egy magyart adni, de én pl. nem biztos, hogy két keresztnevet szeretnék a gyerekemnek. Ahelyett, hogy a babának örülne, nem értem mit problémázik. Itt szerintem valami másról van szó, nem a névválasztásról, inkább arról, hogy lehet, hogy nem örül neki, hogy kiköltöztél, mert így ritkán tudtok találkozni, és hiányzol neki. Ezt érdemes lenne vele megbeszélni.
2014. aug. 28. 13:39
 13/36 anonim ***** válasza:
91%
És mondjuk egy kompromisszumos Xiao-Chen vagy Ekaterina?
2014. aug. 28. 13:42
 14/36 anonim válasza:
89%
Am. azt elárulod nekünk kedves kérdező, hogy milyen nevet szántok a (mennyi idő múlva?) születendő kicsinek (kisfiú/kislány?) :)
2014. aug. 28. 13:42
 15/36 anonim ***** válasza:
89%
adjatok olyan nevet ami angolba és magyarba is létezik pl: Péter-Peter....
2014. aug. 28. 13:50
 16/36 anonim ***** válasza:
88%

De miért kéne már olyan nevet adni, ami mindkét nyelvben megtalálható, mindkét félnek jó? A gyerek neve a SZÜLŐK döntése, nem a nagyszülőké. Ők is elnevezhették anno a saját gyereküket, hagyják meg ezt a jogot nekik is. Semmi közük hozzá, mi a neve.

Egyébként erősen kétlem, hogy a kedves nagypapa a név miatt nem fog unokázni. De megmondhatod neki, hogy a gyerek apja angol, ennyi erővel az ő családjának meg az lenne sértő, hogyha magyar neve lenne. Szerintem különben logikusan gondolkodtok, ott fogtok élni, egyszerűbb lesz egy angol névvel a gyerek élete. Ez még nem jelenti azt, hogy nem fog tudni magyarul, és elvágod a gyökereket.

2014. aug. 28. 14:08
 17/36 anonim ***** válasza:
78%
Nem attól lesz valaki magyar, hogy magyar neve van. Nekem arab férjem van, arab országban is élünk, a gyermekeinknél sem volt kérdés, hogy arab nevet kapnak a szintén arab vezetéknevükhöz, meg nem is tervezünk Magyarországon élni. Beszélnek magyarul is, hiszen én csak ezen a nyelven beszélek hozzájuk, a magyar kultúrát is ismerik, jelenleg is éppen itthon "nyaralunk", tisztában vannak vele, hogy félig innen származnak. Nem a neve tesz valakit magyarrá.
2014. aug. 28. 14:12
 18/36 anonim ***** válasza:
78%
Édesapád szerintem csak nagyon szomorú, mivel tudja, hogy alig fogja látni az unokáját. Ha azt mondtátok volna, hogy angol neve lesz, de Magyarországon fogtok élni, biztos nem mondott volna ilyet. Egyébként tényleg csúnya dolgot mondott, de ez biztos változni fog, elovad majd, ha meglátja.
2014. aug. 28. 14:53
 19/36 A kérdező kommentje:
Mindenkinek nagyon köszönöm a válaszokat. Sophie Elisabeth-nek szeretnénk keresztelni, mert ezt a két nevet az én családom is megérti, bár itt nem teljesen így ejtik/írják. De a Sophie Elisabeth Carter mégis jobban hangzik, mint a Zsófia Erzsébet Carter és odakint is ki tudják mondani.
2014. aug. 28. 15:35
 20/36 anonim ***** válasza:
86%
Ez tökéletes név lesz :)
2014. aug. 28. 15:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!