Volt bűntudatod öröklés miatt?
Megértem az érzéseidet, én is éreztem hasonlót, amikor a férjem nagymamája íratta a házát a férjemre, mert azt szerette volna, hogy ott éljünk. Pedig ez a férjem "sara" volt, nem is az enyém. Nagyon szerettem a nagyszüleit, úgyhogy engem is megviselt.
Szerintem ezt ne így fogd fel. Ez egy ajándék. Ő ezzel szeretne hozzájárulni az életetekhez. Ezért legyél hálás és szeresd a nagyidat nagyon, ameddig csak lehet! Neki a halála után már mindegy lesz mi történik a házzal, de az idősek általában úgy vannak vele, hogy szeretnék ha az életük munkája a családban maradna. Gondolom ő is örülne, ha elfogadnátok. Nem kell azt érezni, hogy várjátok a mama halálát, hiszen ez nem így van. Megvan az otthonotok, van hol élnetek, egyszerűen nem öltök bele egy rakás pénzt egy új házba, mert a mama elintézte nektek azt, hogy az ő halála után legyen hol élnetek.
Gondolom nem tesztek olyan megjegyzéseket, hogy "dejó lenne minél előbb elköltözni, meghalhatna már a nagyi", így pedig nincs miért rosszul érezni magatokat!
Ne legyen bűntudatod! A nagyi azért adja nektek, mert tudja, hogy megérdemlitek. HA nem lennél jó unoka, nem hagyná rátok! És ez teljesen természetes, ne aggódj.
Én a lelkiismeretem megnyugtatására lehet odaköltöznék hozzá, vezetném a háztartást, segítenék a nagyinak és így ő sem lenne egyedül. Hisz te is mondtad, hogy nagyon idős, biztos jó lenne neki, ha nem kellene egyedül lennie.
Persze erre sokan mondanák, hogy hamarabb beteszem a fenekem és várom a nagyi halálát, de ha te azért teszed,hogy segíts, akkor nem szabad más véleményével foglalkozni! Éljetek úgy ahogy nektek jó, és ne adjatok külsős véleményére. Mert ők csak a külsőséget látják és azt nem, hogy mi játszódik a 4fal között!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!