Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Volt bűntudatod öröklés miatt?

Volt bűntudatod öröklés miatt?

Figyelt kérdés
Jelenleg szüleimnél, lakunk volt egy házunk de túl közel anyóshoz és párom végül úgy döntött jöjjünk ide. Közben a tatám meg halt és mami és nagyon idős ránk szeretné hagyni a házát hogy költözzünk majd oda. De én valahogy nem tudok arra készülni hogy akkor nem veszünk házat meg ilyesmi mert olyan mint ha azt várnánk meg haljon a mami de ez persze nincs így. De ő meg folyton mondja hogy mennyire örülne ha a miénk lenne majd stb. Olyan kettős érzésem van . Ez normális? Gyerekünk még nincs szüleim is egyedül vannak, tehát ésszerű úgy mond hogy itt lakunk és ha aa ház is a miénk lesz tényleg felesleges lenne milliókat költenünk egy házra, de nem tudom e normális e.
2014. jún. 8. 12:26
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Én is hasonlót éltem át amikor a nagyim halála előtt rám iratta a házát. nem akarta hogy anyum kapja meg mert csak elitta volna az árát. miután a kórházban én voltam mamàm mellett amikor meghalt(anyám be se jött pedig 3 hétig volt bent) akkora haragot éreztem hogy azóta semmi bűntudatom nincs amiért a ház az enyém és nem anyàmé.
2014. jún. 8. 12:31
 2/6 anonim ***** válasza:
89%
Abszolút normális, miért vennétek milliókért házat, ha ott van a nagymamáé? Ez nem azt jelenti, hogy várjátok, hogy meghaljon.
2014. jún. 8. 13:12
 3/6 anonim ***** válasza:

Megértem az érzéseidet, én is éreztem hasonlót, amikor a férjem nagymamája íratta a házát a férjemre, mert azt szerette volna, hogy ott éljünk. Pedig ez a férjem "sara" volt, nem is az enyém. Nagyon szerettem a nagyszüleit, úgyhogy engem is megviselt.

Szerintem ezt ne így fogd fel. Ez egy ajándék. Ő ezzel szeretne hozzájárulni az életetekhez. Ezért legyél hálás és szeresd a nagyidat nagyon, ameddig csak lehet! Neki a halála után már mindegy lesz mi történik a házzal, de az idősek általában úgy vannak vele, hogy szeretnék ha az életük munkája a családban maradna. Gondolom ő is örülne, ha elfogadnátok. Nem kell azt érezni, hogy várjátok a mama halálát, hiszen ez nem így van. Megvan az otthonotok, van hol élnetek, egyszerűen nem öltök bele egy rakás pénzt egy új házba, mert a mama elintézte nektek azt, hogy az ő halála után legyen hol élnetek.

Gondolom nem tesztek olyan megjegyzéseket, hogy "dejó lenne minél előbb elköltözni, meghalhatna már a nagyi", így pedig nincs miért rosszul érezni magatokat!

2014. jún. 8. 13:25
 4/6 anonim ***** válasza:
Teljesen normális, hogy kavarodnak benned ezek az érzések, de attól még, hogy nagyitoktól majd megkapjátok a házát, attól még nem te, vagy ti várjátok azt, hogy megtörténjen. Miért kellene magatoknak megvenni milliókért egy másikat, mikor vagytok olyan helyzetben, hogy rokontól majd megkaphatjátok? Emiatt felesleges gyötrődnöd, hisz nem te/ti kértétek a nagyitól, h tegyen így. Szóval természetes, h kavarodnak benned ilyen érzések, de még is azt a kis ördögöt, aki leállt téged vádolni belül :), verd ki magadból. Nincs alapja a vádnak, de még az önvádnak se. Esetleg nem jegyzet meg neked vki akár irigységből is vmi ilyesmit, amiért így érzel? Ha igen azzal se törődj, mert hidd el, h csak irigységből tette. :(
2014. jún. 8. 13:27
 5/6 anonim ***** válasza:
Ne legyen buntudatod, viszont a nagyi meg elelhet 10-15 evet. Ezert ne arra varjatok, hogy majd lesz gyerekunk ha sajat hazban lakunk.
2014. jún. 8. 13:33
 6/6 anonim ***** válasza:

Ne legyen bűntudatod! A nagyi azért adja nektek, mert tudja, hogy megérdemlitek. HA nem lennél jó unoka, nem hagyná rátok! És ez teljesen természetes, ne aggódj.

Én a lelkiismeretem megnyugtatására lehet odaköltöznék hozzá, vezetném a háztartást, segítenék a nagyinak és így ő sem lenne egyedül. Hisz te is mondtad, hogy nagyon idős, biztos jó lenne neki, ha nem kellene egyedül lennie.

Persze erre sokan mondanák, hogy hamarabb beteszem a fenekem és várom a nagyi halálát, de ha te azért teszed,hogy segíts, akkor nem szabad más véleményével foglalkozni! Éljetek úgy ahogy nektek jó, és ne adjatok külsős véleményére. Mert ők csak a külsőséget látják és azt nem, hogy mi játszódik a 4fal között!

2014. jún. 8. 14:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!