Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Szerintetek igazam volt? Mert...

Moonlightsentinel kérdése:

Szerintetek igazam volt? Mert most a fél család morog rám :/ (Érintőlegesen meleg kérdés)

Figyelt kérdés

A héten volt a ballagásom, amire elhívtam a barátomat is, meg a nagymamámat is, mire nagymamám kijelentette, hogy ha jön „az a fiú” is, ő nem jön. Mondtam neki, hogy kár, majd akkor hiányoljuk. Nem is jött.

Erre most utólag a fél család morog rám, mert hogy állítólag nagymamám otthon végigsírta a ballagásom napját, hogy ő mennyit vigyázott rám gyerekkoromban, én meg hátat fordítottam neki (???). Meg hogy szerintük most az egyszer engednem kellett volna, meg a család fontosabb, mint egy két hónapos kapcsolat, de itt rohadtul nem a két hónapos kapcsolatról van szó, mert a nagymamámnak nem azzal volt baja, hogy csak két hónapos a kapcsolatunk, hanem hogy egy fiúról van szó… miért nem bír ő engedni, egyedül ő fújolt a családban a volt barátomra is meg a mostanira is, mindenki más elfogadta. (A másik nagyszüleim ott voltak a ballagáson.)

Most anyám kitalálta, hogy valamelyik hétvégén csináljunk egy ilyen nagy családi összejövetelt egy ebédet, és oda elhívjuk nagymamámat, és akkor húdejó lesz. De mondtam neki, hogy tökmindegy, mert arra is elhívnám a barátom, és akkor nagymamám megint nem jönne… erre azt mondta, hogy konok vagyok, és semmivel sem vagyok jobb, mint a nagymamám… szerintetek kinek van igaza, most komolyan engedjek egy ilyen helyzetben?

19/F

2014. máj. 2. 10:36
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
69%

Igen, tökéletesen igazad volt. Nem te fordítottál hátat a nagymamádnak, hanem ő neked, mégpedig azért, mert te nem úgy élsz, ahogyan neki tetszene.

A családi ebéd... igen, oda nem muszáj elhívni a barátodat (elég friss még a kapcsolat), viszont a nagymamád nem a barátodat nem fogadja el, hanem TÉGED. Neki csak akkor lenne "húdejó", ha bejelentenéd, hogy összejöttél egy lánnyal.

Bocsánatot ne kérj tőle, mert egyrészt nem te sértetted meg őt, hanem ő maradt távol a meghívásod ellenére, másrészt rögtön azt hinné, hogy akkor most meg is fogsz változni az általa kívánt irányba.

Saját tapasztalat, apai nagynéném évek óta levegőnek néz, mert nem lettem tanítónő... "milyen dolog az, hogy egy lánygyerek nem tanítóképzőbe megy". Egyszer egy ilyen családi ebéden megpróbáltam kibékülni vele, de az lett a vége, hogy akkor mikor jelentkezem át a tanítóképzőbe... (és ő sem hivatkozhat az időskorra, mert nincs 50 éves).

2014. máj. 2. 13:07
 32/39 anonim ***** válasza:
23%
Hát ez vicces:D Milyen emberek vannak... LOL
2014. máj. 2. 13:41
 33/39 anonim ***** válasza:
88%

Hàt nézd...

Ha Te 19 éves vagy, én is vidàman lehetnék a nagymamàd.

Ha viszont az én unokàim zoofilek lennének, akkor felölem a kecskéjüket vagy a tevéjüket is nyugodtan elhozhatnàk a ballagàsukra, nemhogy egy meleg baràtot! (Bocsànat, azerty-s gépröl irok.)

Tùlzàs persze, amit mondok, de itt arrol van szo, hogy a nagyid képtelen felülkerekedni az elvein, még akkor is, ha ezzel esetleg az fenyegeti, hogy igy elveszti az unokàjàt.

Nekem az unokàk szeretete sokkal fontosabb, mint a régi, ma màr idejétmùlt "elvek" (egyébként nekem fiatal koromban is voltak "meleg" baràtaim, holott én teljesen hetero vagyok, a kutya sem törödött a nemi beàllitottsàgukkal, ha egyébként szimpatikusak voltak).

Ahogy itt többen is javasoltàk, menj el arra a csalàdi összejövetelre a baràtod nélkül, de ne kérj bocsànatot senkitöl, ne viselkedj a nagymamàddal ùgy, mintha miatta tennéd. A Te életedröl van szo, nem az övékröl.

Ha ö haragszik, az az ö dolga, Te sem vagy éppen tùlsàgosan elégedett, és ezt meg is mondhatod neki.

Eszembe nem jutna a csalàdtagjaimat szexuàlis orientàciojuk szerint megitélni!

2014. máj. 3. 08:54
 34/39 ftf1983 ***** válasza:
77%
Nekem az a véleményem, hogy ha valaki csak feltételekkel tud ja szeretni a gyerekét, unokáját, akkor az a szeretet nem valódi és őszinte. Én nagyon sok olyan meleg/leszbikust ismerek, akiknek a nagyszülei sokszor könnyebben fogadták el a melegségüket, mint a szülők. De hogy ne csak a szexuális orientációt nézzük. Bátyám feleségének a nővére egy olyan férfihoz ment hozzá, akiknek nem katolikus a vallása és a csaj felvette azt a vallást, ami szintén egy keresztény vallás. Na most a kedves nagymama, aki bigott katolikus nem ment a kedvenc unokája esküvőjére, mert az áttért egy másik vallásra. Itt a probléma nem a Kérdezővel van, hanem a nagymamával...
2014. máj. 3. 16:16
 35/39 anonim válasza:
14%

Szerintem a nagymamádnak joga van eldönteni,hogy elfogad-e téged így,vagy sem,de attól még elmehetett volna a ballagásra.

Pl.én utálom a melegeket,de ha egy meleg ismerősöm meghívna,elmennék

2014. máj. 3. 17:36
 36/39 anonim ***** válasza:
85%

Persze, nem kötelező elfogadni a melegséget.

De akkor ne játssza a hattyú halálát, hogy nem volt ott a ballagáson.

Ő nem akart elmenni.

Engem sem érdekel ki fogadja el a leszbikusságomat. Nem kell, tényleg nem erőltetem senkire. Meg lehet szakítani e miatt a kapcsolatot velem.

Eddig sem sértődtem meg ezért. Aki viszont nem tudja elfogadni az akkor hagyjon békén.

2014. máj. 4. 00:40
 37/39 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem teljes mértékben igazad van!

Nagyanyád meg duzzogjon nyugodtan ha ez jó neki!

2014. máj. 5. 14:43
 38/39 anonim ***** válasza:
7%
Neked kéne elmenni hozzá, és őszintén beszélgetni vele. Ma már semmi tisztelet nincs az idősebbek iránt, mindent lenyomnának szerencsétlenek torkán, elvárnák, hogy mindent elfogadjanak. Nem egyformák az emberek, és az idősek nem nagyon változnak már. Főleg sok itteni egyszerű vélemény háborít fel, remélem, soha nem kerülök olyanok közelébe, akik így nyilatkoznak, mint itt egyes hozzászólók. (Akikben sem tisztelet nincs a szülők iránt, sem alázat Isten iránt, de azért elvárják, hogy minden és mindenki körülöttük forogjon, és eltörölnének bűnt, erkölcsöt, vallást, csak hogy úgy éljenek, és azt tegyenek, ami nekik tetszik.
2014. máj. 18. 10:54
 39/39 anonim ***** válasza:
0%
Ja, és köszönöm a lepontozást.
2014. máj. 18. 17:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!