Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Szerintetek igazam volt? Mert...

Moonlightsentinel kérdése:

Szerintetek igazam volt? Mert most a fél család morog rám :/ (Érintőlegesen meleg kérdés)

Figyelt kérdés

A héten volt a ballagásom, amire elhívtam a barátomat is, meg a nagymamámat is, mire nagymamám kijelentette, hogy ha jön „az a fiú” is, ő nem jön. Mondtam neki, hogy kár, majd akkor hiányoljuk. Nem is jött.

Erre most utólag a fél család morog rám, mert hogy állítólag nagymamám otthon végigsírta a ballagásom napját, hogy ő mennyit vigyázott rám gyerekkoromban, én meg hátat fordítottam neki (???). Meg hogy szerintük most az egyszer engednem kellett volna, meg a család fontosabb, mint egy két hónapos kapcsolat, de itt rohadtul nem a két hónapos kapcsolatról van szó, mert a nagymamámnak nem azzal volt baja, hogy csak két hónapos a kapcsolatunk, hanem hogy egy fiúról van szó… miért nem bír ő engedni, egyedül ő fújolt a családban a volt barátomra is meg a mostanira is, mindenki más elfogadta. (A másik nagyszüleim ott voltak a ballagáson.)

Most anyám kitalálta, hogy valamelyik hétvégén csináljunk egy ilyen nagy családi összejövetelt egy ebédet, és oda elhívjuk nagymamámat, és akkor húdejó lesz. De mondtam neki, hogy tökmindegy, mert arra is elhívnám a barátom, és akkor nagymamám megint nem jönne… erre azt mondta, hogy konok vagyok, és semmivel sem vagyok jobb, mint a nagymamám… szerintetek kinek van igaza, most komolyan engedjek egy ilyen helyzetben?

19/F

2014. máj. 2. 10:36
1 2 3 4
 21/39 A kérdező kommentje:
Jó reggelt, szép napot neked is ^.^
2014. máj. 2. 11:58
 22/39 anonim ***** válasza:
81%

szerintem meg a nagymamád egy felnőtt ember, aki maga döntött úgy, hogy távol marad. HA nem tudja félretenni az előítéleteit, hát így járt. Nem kellett volna neki ezzel a fiúval sem ölelkezni, sem beszélgetni, semmit, aki ennyire korlátolt, hogy egy udvaron vagy egy tornateremben, aulában, utána egy ebéden nem képes elviselni valakit, azt nem fogom sajnálni, akkor sem, ha idős.

HA megnősülnél, nem tetszene neki a menyasszony, akkor a nő nélkül kéne megtartani a lakodalmat a mama kedvéért?

Az én nagymamám szeret annyira, hogy ha ilyen helyzet áll elő, akkor se tudták volna hat lóval sem visszatartani attól, hogy eljöjjön.

2014. máj. 2. 12:00
 23/39 anonim ***** válasza:
49%

sokan írjátok, hogy régi kor, meg idős...

azért egy 20 éves unoka mellett talán még 60 sincsen a nagymama... az én anyum 22 évesen szült, a nagyim 23 évesen, a ballagáson a mamám 63 éves volt. Egy ma 65-70 éves a háború után született, azért nehogy már a század eleji nevelés járjon az eszünkben.

2014. máj. 2. 12:03
 24/39 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem igazad volt.Nem mindenki tudja elfogadni a melegeket,a nagymamád sajnos ilyen.Ezzel nem tudsz mit csinálni az ő szemében úgy is te leszel a rossz. Próbáld meg kibírni azt az ebédet a barátod nélkül.Legyél te az okosabb,engedj te ha nem akarod hogy mindenki rád haragudjon.
2014. máj. 2. 12:04
 25/39 anonim ***** válasza:
83%

Szia Kérdező!

Az tény, hogy a nagyid "hisztizik" most. Viszont egy idős ember már nem mindig olyan rugalmas. Vedd észre, hogy őrületes szerencséd van a családoddal, mindenki elfogadta, még a másik, vallásos nagyszülők is, hogy meleg vagy. Most rajtad az elfogadás sora. 19 éves vagy, lassan felnőtt ember. Joggal várhatod el, hogy a környezeted, a társadalom toleráns módon álljon hozzád. Viszont Neked is ugyanezt a toleranciát kell(ene) kifejleszteni magadban. Fogadd el, hogy a nagyid szeret téged, de öreg, és már csak a maga módján tud szeretni. Ne szakíts vele, ne bántsd meg mindig! Tudom, hogy sablonosan hangzik, de mondjuk 10 év múlva, ha esetleg már nem lesz, baromira fog fájni.

Gyakorlati szempontból nézve:

Normális, heteroszexuális és a tiednél sokkal hosszabb ideje fennálló kapcsolatomnál sem hívjuk meg a páromat minden családi eseményre. Vannak olyan szűk családi ebédek, speciális ünnepek stb. amit külön töltünk, ki-ki a saját családja körében. Többé-kevésbé azért is, mert ezeknek a végigülése elég unalmas lenne neki. Csak azért, hogy demonstráljuk, együtt vagyunk, nem cibáljuk el egymást minden ilyen programra. Tehát: igen, tessék megrendezni a családi ebédet, ami szigorúan CSALÁDI. Egy két hónapos kapcsolat, bármilyen nagy is a szerelem, még nem tesz családtaggá valakit. Maximum neked, mert te vagy ebben az érzelmi állapotban.

2014. máj. 2. 12:09
 26/39 anonim ***** válasza:
34%

Nem arról van szó, hogy két hónapos kapcsolat stb.

A nagymama a melegséget nem hajlandó elfogadni. Ez viszont az ő baja, ha szeretne akkor elfogadna úgy ahogy vagy.

De nem szeret. Persze család így, meg úgy, a való életben nem a genetikai rokonság számít hanem az, hogy ki hogy viszonyul hozzánk.

Én transzszexuális vagyok és leszbikus, volt aki nem fogadta el rokon, barátok. Velük azóta nem állok szóba én sem, azóta már próbáltak keresni, de eljátszották a bizalmamat.

Innentől tehetnek bármit, számomra nem léteznek.

Nagyon rossz duma, hogy a nagymamám, meg az apám...pont azért kéne, hogy szeressen, támogassanak, elfogadjanak.

Igazad volt teljes mértékben, ha nem akarja ezt elfogadni nem is vagy fontos neki. Ja, hogy sírt állítólag, meg rosszul esett neki? Pofázni bárki tud bármit, el kellet volna jönni a ballagásra.

Nem a szavak számítanak, hanem a tettek.

2014. máj. 2. 12:15
 27/39 anonim ***** válasza:
70%

Szerintem a családi összejövetelre most ne hívd el a barátod. Vedd tudomásul, hogy a meleg kapcsolatok egy idős hölgy esetében nem annyira könnyen emészthetőek, mint egy fiatalabb személy esetén. Ha a barátod intelligens, akkor megérti. Az ilyen eseményeken én felerészt a nagymamát hívnám, felerészt a barátod. Oké, hogy őt szereted, de a nagymamádat is, ugye? Tudom, hogy felszisszensz, és rosszul esik, hogy a nagymama ilyen "konok", de ő már csak ilyen régimódi.

Én biztosan fele-fele alkalommal hívnám egyiket és a másikat. Ne zárd ki az életedből őt, csak mert ő ilyen régimódi.

2014. máj. 2. 12:32
 28/39 anonim ***** válasza:
36%

" Ne zárd ki az életedből őt, csak mert ő ilyen régimódi."

A nagymama zárja ki az életéből, nem fordítva.

Nem egy ebédről van szó, arról, hogy a nagyi mindenkire rá akarja erőltetni a világnézetét.

Tessék haladni a korral, nem állt meg a világ horti idejében.

Amúgy meg a melegséget senkinek sem kötelező elfogadni, én is így voltam vele. Ez van, ha nem tetszik lehet menni isten hírével és többet ne is keress.

Mond meg a nagymamádnak, hogy ezt elb**** nem is kicsit, mostantól nincs unokája.

2014. máj. 2. 12:38
 29/39 anonim ***** válasza:
78%

teljesen igazad volt. a nagyit meghívtad és szeretettel vártad. Erre ő nem csak simán nem megy el, hanem még érzelmileg meg is ZSAROL azzal, hogy csak akkor megy el, ha a _szerelmedet_ nem hívod meg.

kár, hogy az ember csak a párját választhatja meg, a rokonait nem.

2014. máj. 2. 12:47
 30/39 anonim ***** válasza:
22%
Nem volt igazad. De légy büszke magadra.
2014. máj. 2. 12:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!