Nálatok mennyit segítenek a nagyszülők?
Két gyermekünk van.Az első most 9 éves. Őt még várták a nagyszülők.6 évvel késöbb született a 2. fiam.Most 9 és 3 évesek.Eddig itthon voltam nem volt gond, de hogy dolgoznom kell menni egyre inkább érzem, hogy nem szívesen segítenek, illetve amikor csak tud kibújik anyám a feladat alól.Azért szomorít el, mert azzal csaltak vissza a városukba, hogy ők mennyire tudnak itt majd nekünk segíteni. Valójában azoban mindig benne hagyak a...
Nem értem őket. Más örül és repül az unokájához ha hívják, vagy ha alkalmuk van rá, ők meg mindig kitalálnak valamit...vagy épp nincs kedvük...stb Ha muszáj nagy nehezen bevállalják, de érzem hogy nem szívesen. Elhatároztam, hogy keresek valakit aki besegít ilyenkor, ezen meg teljesen besértődtek....most mit tegyek ha egyszer nem építhetek ilyen bizonytalan segítségre.
Amikor nem volt velük "gond" tehát kb 5 éves koruktól hetente 1 szer kb vigyáztak rájuk.
De általában csak a nagyobbikat (3 év van köztük) vitték el.
Segíteni semmit, inkább nekünk kellett, pedig a nagybbik unoka születésekor csak 43-46 évesek voltak.
Az édesanyám (már csak ő élt) velünk lakott amíg gyesen voltam, aztán otthonba került, állandó felügyeletet igényelt a betegségei miatt/ már nem él sajnos ő sem../
Hány évesek? Dolgoznak-e? Mennyi idejük van? Mennyit kéne vigyázni rájuk? Vagy mit kéne még segíteni? Jól vannak? Gyengélkednek?
Semmit nem írtál le, amiből egy kicsit is meg lehetne ítélni a nagyszülők hozzáállását.
Ez így érdekes. Nem volt ennek az egésznek valamilyen előzménye? Mert a sógornőméknél is hasonló a helyzet, de annak meg is van az oka. Neki is van két gyereke 4 és 5 évesek. Ők az anyósa mellett laknak (anyukám). Amikor a gyerekek kicsik voltak a nagymama sokszor szeretett volna velük lenni, mert ráért és amúgy is imádta őket. Csakhogy a sógornőmnek ez nem tetszett és közölte vele, hogy nincs szüksége a segítségére. Ezt a nagymama tudomásul vette, továbbra is szereti a gyerekeket, de egyáltalán nem hajlandó vigyázni rájuk. Amióta viszont visszament dolgozni, már nagyon is kéne neki a segítség, mert sokszor nem ér haza, mire vége az óvodának. Mivel az anyósát elmarta maga mellől, az ő anyja meg 150 km-re lakik és aktív dolgozó, ezért kénytelen bébiszittert fizetni.
Az én gyerekeimre viszont mindig szívesen vigyáz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!