A nagyszülők láthatásakor mennyi a törvényileg előírt legrövidebb időtartam?
Úgy nézem, eldöntötték, mindegy mit tesznek a gyerekekkel, mindegy, hogy a személyiségüknek, fizikumuknak, egészségüknek mennyit ártanak vele, mindez nem számít, csak neked árthassanak vele!
A gyerekeket arra hasznáják fel, hogy rajtad bosszút álhassanak....ó, igen, valóban, erre van a gyerek és ez aztán nagyon dícséretes dolog egy nagyszülőtől!!!
Annak külön gratulálok, aki azt írtad, hogy a nagyszülő dolga a kényeztetés:
Igen, éjjelekig tévézni, játszani, internetezni hagyni(10,12 éves gyerekeket!), azt kényeztetésnek hívják felétek? Mert nálunk ez a debilitásnak egy szintje, gondolom a korukból fogva azt sem tudják, eszik-e vagy isszák az internetet, a veszélyeiről nem is beszélve, kontrollálni nem hiszem, hogy tudják az internet-használatukat, de mindegy is, nem is akarják, mert úgysem törődnek ezek a gyerekekkel, az a fontos, hogy az anyjuk életét tönkre tehessék!
(megnézném, ha fordítva lenne, ha ott locsogták volna el a gyerekek, hogy otthon éjjelekig interneteznek, már kb. jelentették volna a gyámügyön!)
Szintúgy manipulálják őket a saját testvérük, nevelőapjuk ellen, ez is építi egy gyermek mentálhigiénéjét!
Nyakló nélkül etetni velük minden szärt, 26 jégkrém!!! normálisak ezek?
Kérdező, miért ne lenne bizonyítékod?
Ahogy a kettes írja, orvosi/pszichológusi vizsgálatot kell kezdeményezni, ahol te nem vagy jelen, viszont szakemberek végzik, akik értenek a gyerekekhez és mindjárt lesz bizonyítékod.
Csak ügyvéddel kell kezdeni, 1-2 papírt, képviseletet nem horribilis összeg kifizetni, a gyerekeid élete miatt abszolút megéri (ne ringasd magad álomban, hogy ez a "kényeztetés" nem fogja rányomni a bélyegét a gyerekeid személyiségére), sőt, szülői kötelességed.
(Amúgy én már ez ellen a gyalázkodás ellen hivatalosan felléptem volna, rendőrségi ügyet csinálnék a dologból, ha nekem azt kiabálná A GYEREKEIM FÜLE HALLATÁRA az ex-apósom, hogy az apjuk itt lógott az ereszen..szent isten, normális az ilyen? És ez törődik az unokáival?!
Erre nem az a megoldás, hogy nem engeded oda őket (bár abszolút megértelek), mert ezzel adsz nekik egy adut és még lovon is lesznek, hanem sajnos meg kell lépni a nem szeretm helyzeteket is, nem leállni velük veszekedni, az ő szintjükre süllyedni, hanem rendőrt kell hívni és feljelentést tenni, amit aztán egy komplett beadványhoz csatolhatsz a gyámügynél! Az ilyen helyzetben csak hivatalosan mindent!
Az nagyon szép dolog, hogy a nagyszülőnek ehhez meg ahhoz van joga, de azoktól, akik ezt hangoztatják, még soha nem láttam, hogy hangoztatták volna az érem másik felét, a kötelességeket! Márpedig, akinek joga van, annak kötelessége is van!
Családjogi ügyvédhez mennék, aki megmutatja, mik a kötelességei egy láthatási joggal rendelkező nagyszülőnek, majd pontról pontra bebizonyíttaná, hogy ezzel szemben mit tesznek ők!
Mégegyszer: ezt neked megtenni szülői kötelességed, mert ha megromlik e gyerekek viszonya a testvérükkel, nevelőapjukkal, ha a "nagyszülők" majd bemagyarázzák nekik, hogy titeket anyátok már nem is szeret, mert csak az új családját szereti (ennyi idős gyerekeket igenis nagyon könnyű még befolyásolni) stb. az tönkre teheti a gyerekeid lelkét is, olyan károkat okozhat, amiket már nem biztos, hogy vissza tudsz fodítani.
Egy gyereknek az nem egészséges, hogy gyűlölködésben él, hogy ezt látja, tapasztalja, ha nem képesek normálisan, kultúráltan viselkedni, ne oxidáljanak a gyerekek életében, ne mérgezzék a személyiségüket - ha építeni, adni nem tudnak, el ne vegyenek tőlük!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!