Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Miért nem hisz nekem?

Miért nem hisz nekem?

Figyelt kérdés

Vidéken élek, fővárosból költöztem le egyetem miatt, albérletben lakom a barátommal, aki dolgozik. Családomnak nincs sok pénze, nagymamám utal át nekem minden hónapban a lakbér és rezsi felére (a másik felét természetesen a párom fizeti) és havi közlekedési bérletre. Minden alkalommal azonban, mielőtt utalna és utána is rögtön, és figyelmeztet, hogy arra költsem el, amire utalja.

Nem is értem, miért feltételezi, hogy másra költeném, egyébként is mi másra? Nem járok el bulizni, vagy legalábbis elég ritkán, nem dohányzom, de ha járnék is kell valamivel közlekednem a hétköznapokban, vagyis meg kell vennem a bérletet. Kaját, egyebeket a barátom fizetéséből vesszük.

Nagyon rosszul esik a megalapozatlan gyanúsítgatása minden hónapban. Próbáltam már elmagyarázni neki, hogy ezeket a dolgokat úgyis ki kell fizetni, soha nem kérek tőle egy fillérrel se többet, mint amennyi ezekre kell, és ha esetleg a számlámról kivett pénzből akkor mást vásárolok is (mondjuk elmegyünk bevásárolni), akkor utána a párom fizetéséből megvesszük/kifizetjük azt, amire utalt eredetileg, mert miért ne tennénk? /Ezt nem kérdeztem tőle, de most nem mindegy, hogy melyik ötezresből vásárol az ember kaját, melyikből bérletet?/

Komolyan nem értem. :S Mit mondhatnék még Neki? Nagyon szeretem, hálás vagyok, amiért segít és támogat, eszemben sincs megbántani. Vagy szimplán nyeljem le és bólogassak minden hónapban, hogy "Persze, természetesen."? Az olyan mesterkélt és őszintétlennek tűnő számomra, mintha csak ráhagynám az egészet, azt pedig lekezelőnek érzem. :S

2014. jan. 31. 21:51
 1/8 anonim ***** válasza:
79%
Miért kell ezt ennyire túllihegned, nincs elég problémád az életben? Megjön a pénz, mama elmondja a magát, te megköszönöd szépen és viszontlátás. Ennyit már csak kibírsz, ha ő pénzel téged.
2014. jan. 31. 21:53
 2/8 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem csak megszokásból mondja, nem kellene magadra venni.
2014. jan. 31. 21:56
 3/8 anonim ***** válasza:
87%
Mondd el neki, úgy ahogy leírtad.Ha meg nem érti hagyd rá így is rendes dolog,hogy támogat.
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem csak aggódik, hogy messze vagy és elkallódsz. Biztos ő sem milliomos, így szeretné ha arra költenéd, amire adja. Nincs ezzel semmi baj, bólogass és köszönd meg.

Az én anyukám is képes volt hívogatni hogy ugye rendesen járok az egyetemre meg minden. Adtam neki órarendet is, erre rendszeresen előadás közben hívott és ott rezgett a telefon a táskámban. Csak hogy tudja hogy bejárok-e, érted? Szóval a nagyid simán elviselhető kategória.

5/8 A kérdező kommentje:
Nem túllihegem, és írtam is, hogy hálás vagyok, amiért segít, csak nem tudom, mire alapozza a gyanúját. Most mondjam, hogy nincs más bajom az életben? Nincs, boldog vagyok és elégedett, nem vágyom többre, mint amim van, csodálatos,hogy még élnek a nagyszüleim, akik támogatnak, és épp ezért szeretném, ha nem kéne aggódnia amiatt, hogy jó helyen van a pénz, és nyugodt lenne, mivel cukorbeteg, és nagyon idegeskedős, nem szeretném, ha én is okot adnék rá, és felmenne a cukra. De megérzi, ha ráhagyom a dolgokat, ezért kértem tanácsot, hogy van-e más módja annak, hogy megerősítsem, bízhat bennem. :)
2014. jan. 31. 23:36
 6/8 A kérdező kommentje:
Én kibírom, nem azért zavar, mert engem zavar, hanem mert félek, hogy aggodalmaskodik és túlidegesíti magát. :)
2014. jan. 31. 23:37
 7/8 anonim ***** válasza:
87%
szerintem is csak megszokásból mondja és igazából eszébe sem jut, hogy másra költöd... ha ezen idegeskedne, akkor hónap közben is felhívna, hogy befizetted a számlákat? albérlet kifizetve? stb.. érted... ugye?:) szóval csak igazából óvatosságra int vele téged, hogy ne felejtsd el, hol van a pénznek a helye :) következő hónapban mikor adja puszilgasd körbe és már előre mond te neki, hogy "igen mami tudom mire adtad..." de viccesen, kedvesen mond :) lehet akkor rájön, hogy nem kell elmondania neked minden hónapban :)
2014. febr. 1. 00:09
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ez kedves tipp! :)
2014. febr. 1. 00:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!