Hogyan közöljem finoman anyámmal, hogy ne jöjjön segíteni a gyerekem születése után?
Sajnos anyámmal sosem volt túl jó kapcsolatom, nincs köztünk szoros kötelék, az utolsó 2-3 évben már csak úgy eléldegéltünk egymás mellett anélkül, hogy egy szót szóltunk volna egymáshoz, azóta is szinte csak a családi rendezvényeken találkozunk. Igazából nem is érzem jól magam a társaságában, stresszel, ha egy közegben vagyunk.
Az anyósommal ezzel ellentétben szuper a kapcsolatom, nagyon szeretem őt, és sokkal szívesebben fordulok hozzá. Nemsoká érkezik a baba, és anyám meg kitalálta, hogy akkor majd ő átjön vagy két hétig mindig segíteni, meg persze a család is olyan természetesnek veszi ezt, de én egyáltalán nem szeretném. Az anyósomat akarom majd megkérni, hogy segítsen (persze, ő sem kell, hogy órákra nálunk legyen, csak ha esetleg valami nem menne).
Nem akarok durva lenni, szóval hogyan tudnám finoman közölni?
Elmondod neki, hogy jól vagy és úgy érzed ketten a pároddal mindent meg tudtok oldani, tehát nincs szükség arra, hogy valaki odaköltözzön hozzátok. Így mindenkinek kényelmesebb is lesz. Persze ha valami van, akkor szólsz neki, hogy segítsen.
Azt ne mondd el, hogy te anyósodat szeretnéd inkább segítségnek, ha esetleg szükség lesz rá.
Nem azt mondtam, hogy a gyerekem nem láthatja a nagyanyját, de én nem szeretném azzal eltölteni az első két hetünket, hogy feszült vagyok a jelenléte miatt. Egyszerűen frusztrál és zavar - ezt abszolút magának köszönheti, én őszintén szólva már eljutottam odáig, hogy nem is szeretnék hozzá közelebb kerülni.
Azt hiszem, akkor tényleg az a legegyszerűbb, ha világosan közlöm, hogy nem lesz szükségem a segítségre, aztán majd nem mesélem el, hogy anyósom jött hozzánk segíteni.
Nincs ebben semmi rossz. Aki teljesen jóban van az anyukájával, az sem feltétlenül igényli ilyenkor a segítséget. Van akinek úgy kényelmes, ha van ott valaki, aki segít. Van akinek pedig az a kényelemes, ha nincs senki ott folyton.
Szerintem ilyenkor a kismama kényelmes a legfontosabb és neki kell eldöntenie, hogy milyen segítségre van szüksége.
Nem jó ötlet, legyél diplomatikus, mondd, hogy fáradt leszel egyeztessetek, de ne legyen ott 2 hétig folyamatosan.
Azért nem jó ötlet elutasítani, mert az anyósod is az a korosztály, aki bármikor idő előtt meghalhat és akkor az anyádra kell bíznod néha a gyereket.
Légy okos, jöhetnek nehéz idők, amikor szükséged lehet rá is.
Szia, köszönöm szépen de nincs szükség plusz két kézre, megleszünk, szeretnék összeszokni a kicsivel, majd mindenképp hívunk látogatóba, de az első időben megleszünk mi.
Így. Ez igazán nem nehéz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!