Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Mit tegyek? Egyszer észreveszi...

Mit tegyek? Egyszer észreveszik magukat?

Figyelt kérdés
Problémám az, hogy kisgyerek korom óta nagyszüleimnél laktunk anyámmal. Anyám azóta elköltözött párjával él. Nekem miután megszűnt a munkám, haza kellett jönnöm. Azóta teljesen kivagyok idegileg, érzelmileg. Öreganyám lehetetlenné teszi az életem, folyton kitalál dolgokat, amik nem valósak. Nem engedi, hogy telefonáljak mert kikérdi, hogy kivel miért és minek..Ráadásul folyton megaláz,ami szülőknél előszokott fordulni..De ő 10 évesként kezel, és folyton azzal jön, hogy nem tudok beszélgetni, telefonálni...például, megvádol, hogy megkértem valakit telefonon, hogy kérjen nekem időpontot a fogorvostól, mert én béna vagyok, és ő hallott valami ilyen beszélgetést..mert, hogy mindig engem figyel. Ami szinte vicc, hogy még rosszul is hal, és megint érvénybe lép, hogy kitalál minden hülyeséget. Persze szomszédoknak rokonoknak, ezt mind szépen előadja, és nem tudom magam kivédeni, mert jön a tiszteletlen, mai fiatalok..szavak kombinációjával..Persze aminek, meg nincs alapja. Próbálnék visszatérni a régi életemhez, de nem egyszerű munkát találni. Párom is teljesen tehetetlen. Nem tudok mit kezdeni és kivédeni, az ilyen szitukat. Ha szóvá merek tenni valamit, hogy ki vagyok borulva, akkor meg felpofoz, nekem jön konkrétan..Eléggé nagy darab nő, és a megőrülés határán van már..Barátaim régóta ismerik, de minden újabb sztori elmesélése után, mindig elképednek. Főleg mivel erőssége a képmutatás, és a hazudozás. Lehet eléggé, hihetetlen, vagy viccesnek fogható ez amit most leírtam, mert nem ilyennek kéne lenni egy mamának..De folyton a sírás kerülget, úgy érzem megfulladok tőle. Elmenni se tudok, míg nincs munkám. Pedig mindent megteszek, hogy találjak. Már nem tudom, mit csináljak?
2013. dec. 12. 12:30
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Hány éves vagy? Csak az elköltözés lenne a megoldás. Pároddal nem tudsz összefogni? Édesanyádhoz nem tudsz költözni?
2013. dec. 12. 12:34
 2/13 anonim ***** válasza:

Az öreganyád megváltozni már nem fog, te pedig ki vagy neki szolgáltatva.

Hát ez adjon erőt a munkakeresésben.

Azért anyád sem piskóta. Ha anyámmal és gyerekemmel együtt laknék, soha semmilyen f**szért nem hagynám rá a gyerekemet másra!

2013. dec. 12. 12:35
 3/13 anonim ***** válasza:
Reménykedj,hogy minél hamarabb találsz munkàt és a viperától meg tudsz szabadulni.
2013. dec. 12. 12:36
 4/13 A kérdező kommentje:
21/L ,anyámhoz nem mehetek, megzavarnám a friss szerelmes párt... Párom meg még egyetemista, és ő is a szüleinél lakik..és konkrétan nem megoldható.
2013. dec. 12. 12:47
 5/13 anonim ***** válasza:
Az elsővel értek egyet. Anyukádékhoz nem tudnál költözni átmenetileg? Párodékhoz költözés? Társbérletben kivenni valakivel egy szobát? Amíg ott vagy, sajnos nem lesz jobb. A kedves nagyi nem változik.
2013. dec. 12. 12:49
 6/13 anonim válasza:

először is, próbálj meg valami kis munkát keresni (bolti eladó, benzinkút stb) és ha lesz elég pénzed, akkor bérelj egy lakást.

vagy beszéld meg a pároddal, hogy közösen béreljetek egyet.

sok sikert.!

2013. dec. 12. 12:59
 7/13 anonim ***** válasza:

Nekem anyamnak volt szokasa terjeszteni, h lusta vagyok nem segit stb, 2 melo mellett azert ne legyenek durva elvarasai, kb aludni jartam haza...

Bar mar csak 1 van, de a lenyegen nem valtoztat.

Ugy tudtam leszoktatni ha hatarozottan megmondtam neki, h ma ha falra maszol se fogom megcsinalni, ekkor ugy tervezem h raerjek, es megcsinaljuk. Ja es abban is lealitottam h normalisan beszeljen velem, amugy akkor se csinaljuk meg. Nalam mukodik, de az egyensulyt tartani kell, kisebbkent mig papucsa voltam, hisztizett, szivtam meloval hiaba nem volt kedv, csak kiabalas veszekedes volt belole, meg ment a pletyka h semmit se segit...

Szoval ha maradnod kell mindenkepp szedd ossze magad, ne hagyd h a nyakadra nojon.

Ha telozol kuld ki, mond meg neki neharagudj nem zavar h telefonalok, vagy h a magan ugyed intezed, menjen ki...

Majd amit akarsz elmondasz neki, nem vagy mar kisgyerek, ne kezeljen ugy!

2013. dec. 12. 13:02
 8/13 anonim ***** válasza:
Nála laksz és gondolom ő tart el. Ebből kifolyólag jogosnak érzi, hogy mindenbe beleszóljon.
2013. dec. 12. 13:10
 9/13 A kérdező kommentje:
Igen, már ezen az opción is túl vagyok, nem egyszer kértem meg rá, hogy hagyjon egy kis teret. Abból meg az lett, hogy neki nem mondjam meg, hogy mit csináljon a saját házában. Folyton ezzel jön. Hiába kérném, hogy menjen ki, mert telefonálnék, jön a szokásos szöveg. Volt olyan, eset, hogy az arcomba mászott, 2 centi ha volt az arcunk között, és úgy mondogatta a dolgait. Én meg szépen hátráltam és megkértem, hogy az intim szférámból menjen ki. Válasza csak annyi volt - Ez az én, házam oda megyek ahova akarok. Teljesen nem normális, fogalomzavarok, értelmezési problémák..nem tudok vele mit kezdeni. Anyuékhoz meg nem mehetek, anyagi terheltség lennék, és azt mondja, hogy nagykorú vagyok, tartsam el magam..teljesen jogos. Nincs mentsvár. Csak a remény, hogy találok munkát.
2013. dec. 12. 13:15
 10/13 anonim ***** válasza:
Szegény. Én anyukaként nem küldeném el a fiam, ha ilyen helyzetbe kerül. Csak drukkolni tudok, hogy mielőbb legyen munkád.
2013. dec. 12. 13:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!