Ti mit gondoltok arról, ha a nagyszülők támogatják anyagilag a fiatalokat?
Nem szorulunk rá, külön élünk, mindketten dolgozunk. Van egy 2 éves lányunk, ő bölcsis.
A szüleim és a párom szülei is amikor jönnek vagy mi megyünk, hoznak/adnak valamit: ételt, ruhát, játékot. Ha anyukámmal együtt megyünk bevásárolni (neki nincs jogsija, én viszem nagybevásárlásra) mindig mondja hogy még ezt is meg azt is vegyek, "eláll otthon, nem kér enni-inni".
Ezekre mi nem mondunk nemet. (Persze ésszerű határokon belül, nyilván nem anyukám fizeti a karton tejet meg az egész havi húst)
Barátnőm szerint viszont ez nagyon ciki, ha már önálló életünk van, akkor nem kéne a szülőktől ilyet elfogadni.
Anyagilag nekik nem megterhelő, jól élnek.
Mi a véleményetek?
Szerintem ezzel semmi baj, ha nekik sem gond.
De nálunk van a játszótéren egy anya,aki mindenkit szid,hogy milyen önző hogy nem 3 gyereket szülnek ha nekik minimálbérből telik rámásnak is. Ja csak azt felejti el ilyenkor,hogy a 3 szobás lakáshitelüket a szüleik a rezsit meg az anyósék fizetik nekik. Szóval ezzel azt akarom mondani,hogy lehet egy kicsit túl hangoztattad nem.
Az én anyukámék is adnak, segítenek, de nem szorulunk rá. Nem előlük vesszük el az utolsó falatot. Néha nekik külön öröm, amikor kedveskedhetnek valamivel, pl. megveszik a gyerekeknek a téli csizmát vagy hoznak valami finom kaját. Szerintem fölösleges mellett döngetve büszkén visszautasítani, mert néha az ajándékozó az, akinek örömet okoz ha adhat.
Ezt azóta értem, amióta én is anyuka vagyok. Ha néha kiszabadulok, hogy elmenjek magamnak ruhát venni és ne a gyerekekre kelljen figyelnem próba közben, akkor is pillanatok alatt kikötök a játékboltban vagy a gyerekruha osztályon és nagyobb boldogságot okoz, ha látom, hogy örülnek valaminek mint az, hogy vettem magamnak valamit.
nagyim mindig azt mondta: kinek adjak, ha nem a gyerekeimnek?
szerencsére volt nekik miből adni, szívesen tették, mi pedig örömmel fogadtuk.
Köszönöm a válaszokat, megnyugtattatok :-)
Nem dicsekszek fűnek-fának, csak néhány közeli barátnőmnek említettem meg.
Mi is segítjük a szüleinket természetesen. Nem ezekért a dolgokért cserébe, egyébként is megtennénk.
Biztos szívesen adják, semmi ciki nincs ebben. Ti is támogatjátok őket gondolom, ha segítséget kérnek, elviszitek ide-oda, meg egyáltalán, egy család vagytok, az a jó ha mindenki támogat mindenkit. Nálunk is így van, anyukám sokszor kettőt vesz dolgokból amiket tudja hogy szeretünk vagy használunk, és ad nekünk is. Vagy hétvégén duplát főz hogy nekem ne kelljen. Persze ez fordítva is igaz, mindig megkérdezem hogy mit vigyek ha megyek hozzájuk, és úgyis beugrom a boltba.
A barátnődnek ez azért nem normális, mert nincs ilyen jó kapcsolata a szüleivel, gondolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!