Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Ti mit gondoltok arról, ha a...

Ti mit gondoltok arról, ha a nagyszülők támogatják anyagilag a fiatalokat?

Figyelt kérdés

Nem szorulunk rá, külön élünk, mindketten dolgozunk. Van egy 2 éves lányunk, ő bölcsis.

A szüleim és a párom szülei is amikor jönnek vagy mi megyünk, hoznak/adnak valamit: ételt, ruhát, játékot. Ha anyukámmal együtt megyünk bevásárolni (neki nincs jogsija, én viszem nagybevásárlásra) mindig mondja hogy még ezt is meg azt is vegyek, "eláll otthon, nem kér enni-inni".

Ezekre mi nem mondunk nemet. (Persze ésszerű határokon belül, nyilván nem anyukám fizeti a karton tejet meg az egész havi húst)

Barátnőm szerint viszont ez nagyon ciki, ha már önálló életünk van, akkor nem kéne a szülőktől ilyet elfogadni.

Anyagilag nekik nem megterhelő, jól élnek.

Mi a véleményetek?

2013. okt. 20. 12:05
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez normális, ha megtehetik a szülők. Nem jótékonyságból vagy adománynak adják ezeket, hanem ajándékba.

Ha megyünk anyósékhoz/én szüleimhez, mi is mindig viszünk sütit vagy épp salátát, de ha van otthon valami különleges sajt, hústermék akkor abból valamennyit, vagy ha túl sok teszem azt répa-krumpli terem, akkor abból. Mi is mindig kapunk ami van a kertben, pl. bab, paprika, paradicsom, de olyasmit is amiből túl sokat vettek és úgysem fogyna el. A gyerekeknek meg a játék, ruha teljesen normális. Sétál a nagymama valahol, meglát egy aranyos gyerekholmit, mi a búbánatért ne vehetné meg a saját unokájának?

Nem értem, hogy ezzel mi a probléma.

2013. okt. 20. 12:10
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Semmit. Ha megtehetik, és szeretnék, hadd támogassanak. Nyilván nagyon szeretnek titeket, és ők így tudnak segíteni nektek. Amíg ezzel nem éltek vissza, addig semmi gond sincsen.
2013. okt. 20. 12:12
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem aranyos dolog, nincs ebben semmi elítélendő, ha a (nagy)szülőknek nem megterhelő, illetve a részetekről nem elvárás. Nyilván ti is segítetek, amikor szükség van rá.

Annak idején mamám nagyon megbántódott volna, ha nem fogadjuk el a mindenféle segítségeit, pedig egyrészt nem voltunk rászorulva, másrészt neki megterhelő volt. Csak épp így érezte magát hasznosnak, ezt ki is fejtette. Így mi mosolyogva elfogadtuk, és viszonoztuk a segítséget.

Az összetartó család a szememben nem ciki, hanem értékelendő "hiánycikk", bár többen részesülnének ebben :(

2013. okt. 20. 12:12
 4/17 anonim válasza:
100%
Ha anyagilag nem megterhelő a szülők számára, szerintem nincs ezzel semmi gond. Csak a szeretet megnyilvánulásának egyik formája. :)Semmi ciki nincs ebben.
2013. okt. 20. 12:13
 5/17 anonim ***** válasza:
48%

Ezt addig normális elfogadni, amíg ti rosszabul éltek mint ök, és nekik ez egy aprócskát sem megterhelö.

Vagy is ha ök ezmiatt nem tudnak spórolni, ezmiatt nem mennek nyaralni, ezmiatt nem engedhetnek meg egy új kanappét, vagy ti jobban éltek nálukk, akkor szerintem bunkóság elfogadni.

DE vigyázni kell a vissza utasítással is. Mert ök azért adják mert jót akarnak, és azt gondolják, hogy ök az idösebbek nekik kell titeket ellátni. Vagy is ha vissza utasítod, lehet rosszul esik, hogy nektek már nem jó az amit ök adnak.

Ha ti jobban álltok, vagy nekik ez megterhelö kicsit is, akkor egyszerüen szoritkozzál vele arra, hogy ünnepnapokkor adjon csak. Akkor legyen ajándékozás, legyen miértje az adásnak.

2013. okt. 20. 12:22
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
A barátnőd a szánalmas (vagy irigy), hogy a puszta kedvességet ciki dolognak nézi...
2013. okt. 20. 12:29
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
A nagyszülő örül, ha adhat. Így van ez nálunk is. Azzal sérted meg őket, ha nem akarod elfogadni. Persze azért nem szabad túlzásokba esni sem, de ha csak annyiról van szó, hogy ha találkoztok, akkor hoznak valamit, az még nem olyan veszélyes.
2013. okt. 20. 12:34
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

Ezek aprosagok es siman belefernek... Ha a havi szamlaitokat fizetgetnek akkor meglepo lenne de ez van..

Mi most epitkezunk, aposom kitalalta, hogy fizeti az ablakokat (nem "nagy" osszeg 250 10db uj muanyag nyilaszaro, mert gyarton keresztul csinaltatjuk nem viszonteladonal... Ugy 5-800ezer lenne..) megjottek az ablakok azt mondta a novemberi premiumbol kifizeti... Elfogadtuk... Legalabb lesz ulogarniturank... :)

2013. okt. 20. 12:48
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is így működik,pedig már 40 éves vagyok,anyukám mindig vesz valamit nekünk,a gyerekeknek,a háztartásba,jól esik neki(persze nekünk is).Most pár éve már elkezdtük mi is ezt,hogy vásárolgatunk neki,először meglepődött,de láttam,hogy örül neki nagyon:)
2013. okt. 20. 12:58
 10/17 anonim ***** válasza:
85%
Az én anyám is ilyen, ezen változtatni nem lehet. Azzal sérteném meg ha nem fogadnám el. Sőt, ha vesz magának egy pólót akkor nekem is vesz egyet. Nem csak pólót, bármit...
2013. okt. 20. 13:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!