Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szerintetek nem szégyen, hogy...

Szerintetek nem szégyen, hogy a szülők, nagyszülők nem támogatják a továbbtanulásomat?

Figyelt kérdés

A két nagyszülő nyugdíja 300 ezer Forint, a szülők fizetése összesen 340 ezer. Hó végére háztartásonként megmarad 80-120 ezer Forint amit lekötnek vagy részvényekbe teszik, befektetik (a több millió mellé), lakásra költik stb.

Folyamatosan mondogatják, hogy a kollégáik gyerekei már diplomáznak.

Nekem viszont ott kellett hagynom, mert nem szívesen adtak rá pénzt, így nem volt értelme folytatni.

Ezután nem kaptam egy fillért sem itthon csak kaját. El kellett mennem dolgozni, hogy legyen pénzem ruhára, hétköznapi cikkekre.

Miután elhelyezkedtem mondták, hogy most már dolgozok, szálljak be a rezsibe. Illetve, hogy "már majdnem végeztél volna az egyetemen, ha nem hagyod ott". Amikor megkérdezem, hogy miből akkor mindenki hallgat. Az utolsó válasz az volt, hogy csináljam munka mellett levelezőn.

Ez csak szerintem botrányos?

2012. dec. 12. 17:12
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
70%

de miért nem támogatnak? olyan területet választottál, ami nem szimpi nekik?

Fizetősre jártál ezek szerint, nem lett volna olyan, ahova felvesznek államira, és érdekel?

2012. dec. 12. 17:18
 2/14 anonim ***** válasza:
40%

Szerintem NEM botrányos, ha valaki AKAR tanulni, annak az nem akadály, hogy a szülei nem támogatják.

Gondolom, nem tanultál, azért kellett otthagyni és ezért nem segitenek.

2012. dec. 12. 17:20
 3/14 anonim ***** válasza:
87%
Ilyen esetben én felvettem volna a diákhitelt a maradék időre, pláne ha már nem sok volt hátra. Így rögtön megpróbáltam volna függetlenedni tőlük és rájuk sem nézni ha szükségük van rám. Szerintem az ilyen nem szülő, aki ha megtehetné de arra nem képes, hogy legalább kölcsön adjon a tanulmányokra.
2012. dec. 12. 17:20
 4/14 A kérdező kommentje:
Azt mondták vállaljak diákmunkát mellette, amikor így is alig volt időm az egyetem mellett.
2012. dec. 12. 17:22
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Pontosan mire nem adtak pénzt? Tandíjra, jegyzetekre, könyvekre, bulizásra, ruhákra?

Mennyi lett volna még vissza?

6/14 A kérdező kommentje:
Fizetősre jártam de nem csak erről van szó. Albérlet, utazás, stb.
 7/14 anonim ***** válasza:
81%

mit tanultál? az nem tetszett nekik esetleg?

Mikor hagytad ott? csak 2 félévet lehet halasztani, szerintem vidd tovább levelezőn!

Mennyi lenne még vissza?

2012. dec. 12. 17:23
 8/14 A kérdező kommentje:
Fél évet csináltam meg, mérnöknek tanultam.
2012. dec. 12. 17:25
 9/14 anonim ***** válasza:
71%

Nem gyanúsítani akarlak, de itt nekem hiányzik egy részlet.

Nem arról van szó, hogy nem tanultál, erre ők megvonták a támogatásodat, és most kaptál észhez, hogy inkább tanulni kellett volna? Persze, ha egyáltalán ezt akartad tanulni (mérnöknek).

Ha, pedig kényszerből mentél oda (családi nyomás), persze, hogy nem ment a tanulás.

Sose fogom érteni, minek ráerőltetni v.kire egy szakmát, ha nincs hozzá érzéke és tehetsége.

2012. dec. 12. 17:32
 10/14 anonim ***** válasza:
75%

Vannak fura szülők. Én anyámék többet kerestek, mint amit ott te leírtál, meg nyomták is mindenki előtt, hogy így úgy támogatják a gyereket. Rendesen megtiltották, hogy dolgozni menjek, mert minek, meg milyen égő lenne az nekik, csak tanuljak szépen, majd adnak.

A végén odajutottunk, hogy diákhitelt is felvettem, mert nem volt pénzem és nem adtak. Hiába kértem, mindig az volt, hogy ja, majd utalok. Köszi, nekem puszira nem adtak könyvet, kaját, bérletet, lakhatást. És akkor még csodálkozott, hogy miért nekem diákhitel, mikor ők adnak pénzt. Ja. 4 hónapja adtatok 10 ezret szerintetek meddig tartott? Kijött belőle egy könyv, meg egy kis ebédke.

2012. dec. 12. 17:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!