Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szerintetek nem szégyen, hogy...

Szerintetek nem szégyen, hogy a szülők, nagyszülők nem támogatják a továbbtanulásomat?

Figyelt kérdés

A két nagyszülő nyugdíja 300 ezer Forint, a szülők fizetése összesen 340 ezer. Hó végére háztartásonként megmarad 80-120 ezer Forint amit lekötnek vagy részvényekbe teszik, befektetik (a több millió mellé), lakásra költik stb.

Folyamatosan mondogatják, hogy a kollégáik gyerekei már diplomáznak.

Nekem viszont ott kellett hagynom, mert nem szívesen adtak rá pénzt, így nem volt értelme folytatni.

Ezután nem kaptam egy fillért sem itthon csak kaját. El kellett mennem dolgozni, hogy legyen pénzem ruhára, hétköznapi cikkekre.

Miután elhelyezkedtem mondták, hogy most már dolgozok, szálljak be a rezsibe. Illetve, hogy "már majdnem végeztél volna az egyetemen, ha nem hagyod ott". Amikor megkérdezem, hogy miből akkor mindenki hallgat. Az utolsó válasz az volt, hogy csináljam munka mellett levelezőn.

Ez csak szerintem botrányos?

2012. dec. 12. 17:12
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Dehogy! Nem erről van szó! 1-2 hónapig rendben volt minden. Utána jött, hogy most le van kötve a pénz, elfelejtettem kivenni, stb. Illetve, hogy szálljak be, vállaljak diák munkát.

Holott az elején nálam is ezt hajtogatták, "te csak tanulj" de a tettek nem követték.

2012. dec. 12. 18:00
 12/14 anonim ***** válasza:
58%

Tudom, hogy gonosz vagyok, de akkor el kellett volna menni diákmunkára :-( Meg kérni kollégiumi helyet, akkor alacsonyabbak a költségek, elég kevesebbet kérni a szülőktől.

Nekem is az a normális, hogy támogatom a gyerekem amíg tudom. De remélem, ha nem fogom tudni, vagy valamitől megzakkanok és megvonom a támogatás, lesz olyan talpraesett hogy megoldja.

(De igen, lehet tanulni mérnöki szak mellett. Én villamosmérnökit végeztem, párom informatikai mérnök, m ind a ketten dolgoztunk suli mellett)

2012. dec. 12. 18:10
 13/14 anonim ***** válasza:
55%

hogy tudsz-e dolgozni mellette nem csak szaktól függ. Én jogra jártam, nem olyan nagy szám, de a 20 csoportból jó párnak jött ki úgy az órarendje, hogy össze-vissza voltak a szemináriumai elszórva a napban és a hétben, ami mellett nem lehet munkát vállalni, mert ki a francnak kellesz, mikor hétfőn egyáltalán nem érsz rá, kedden csak tíztől egyig, meg majd öttől hatig, szerdán meg kettőtől hatig, de ugye ez is úgy, hogy nyilván nem a terem ajtajában kapsz munkát, hanem vond még le azt is, ameddig oda kell érni.

Na meg, nem minden egyetemen, nem minden tanárnál lehet ám csak úgy átülni a másik csoport órájára, mert az neked időben jobb lenne, kb. leszarják, írjál kérvényt, és ha nekik nem tetszik, akkor le van szarva, hogy két és fél nap alatt az összes órádat lezavarnád, járjál csak össze-vissza sok holt idővel, ami semmire se elég.

Manapság vicc a diák munka, mindenki egyetemistákat akar teljes munkaidőben, csak azt nem értem, hogyan legyen valaki non-stop ott a munkahelyen ÉS mellette bent az egyetemen is? Olyanok nem találnak munkát, már meglévő végzettséggel, akik egyfolytában ráérnek, ráadásul pl. Pesten lehet sokkal könnyebb diákmunkát szerezni, mint mondjuk egy kisebb városban ahol a város egyetlen Tescojában és McDonaldsában verekszik az összes középiskolás és egyetemista a munkáért.

2012. dec. 12. 22:27
 14/14 anonim ***** válasza:
72%
Valóban az lenne a normális hozzáállás, főleg, ha van miből, hogy támogassa a gyereket, aki tudja, főleg, ha piacképes szakon akar tanulni, nem valami büfé izén... Viszont nekem valahogy sántít ez az egész sztori, már ne is haragudj, bár lehet, hogy csak magamból indulok ki: az én szüleim azért nem támogattak bő másfél évig, mert nem tudtak, és nekem ez nem volt akadály, hogy folytassam: tepertem az ösztöndíjért, amit a jó teljesítmény miatt jól is mértek, felvettem a diákhitelt, és annyira nem is éltem rosszul - persze koleszban, nem albérletben. Ezzel csak azt akarom mondani, hogyha valaki igazán akar valamit, annak nem akadály sem a szülők hozzáállása, sem a támogatás vagy annak hiánya. Megcsinálhattad volna, ha igazán akartad volna, mert mindig létezik más megoldás.
2013. jan. 5. 13:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!