Ti rábíznátok két hónapos lányotokat egy fél napra a papájára? (már nem szopik)
Én még nem vagyok szülő igazából,de ha leszekakkor tuti nem bízom rá "apámra"(ő nem a biológiai,örökbefogadtak..stb.),ráadásul ő egy alkoholista,meg nem tud a gyerekekkel jól bánni.Akikre eddig így kicsit is vigyázott,azokat is kocsmába vitte(unokaöcsém jelenleg 6 éves,de 4 évesen már vitte magával néha,amikor itt volt nálunk és mi anyával nem voltunk itthon).. na most ugye én is átéltem azt,hogy milyen ha "apám" vigyáz rám,hát katasztrófa volt.Úgyhogy NEM,nem bíznám rá,ő 65 éves jelenleg.Nagyon igénytelen ember,elitta az eszét is.
Anyára is csak úgy bíznám rá,ha tudnám,hogy nem adja oda "apámnak" a babát.
Két hónapos még nagyon pici,nem hagynám szívesen ott fél napra..nem is tudnám megtenni érzelmileg sem.Maximum 2-3 óra,de nem fél nap.
Szerintem ha apukádról van szó,és eltudod apudnak magyarázni azt,hogy mit és hogyan kell csinálni a kislányoddal,akkor ha nagyon muszáj,akkor bízd rá.
Én rábíztam. Apósomra simán rámertem. 60 éves, teljesen rendben van. Én többre is rábíztam mint fél nap, de muszáj volt. Senki nem bánta meg, csak szegény apósom fáradt ki nagyon, mert kimerült. Egész nap mesélt neki, meg magyarázott, meg csörgőzött meg etette és pelusozta. El sem ment melőle.
Ha apósod szellemileg és fizikailag is ok, akkor szerintem nyugodtan. Nem baj, ha mással is van a baba.
14-es vagyok: arról meggyőződhet könnyedén hogy tud pelust cserélni. Ráadásul ezekkel az eldobható pelenkákkal sokkal egyszerűbb mint a régi textillel (nekem nagyon úgy tűnik). Apósomnak egyszer megmutattam, a másodikat már ő csinálta. Semmi gond nem volt. Meg kellett mutatni a tápszert is, hogyan keverem ki, mennyit kaphat. Ez sem egy nagy dolog. Azért ha ha valaki, még ha idősebb is, szellemileg épp, akkor ezekkel igen könnyen megbirkózik.
Apósom egyébként ma is aktív, több vállalkozása van, meglehetősen sikeresek, de az üzlet sem érdekli, ha ott az unoka. Eldob kaszát kapát, és csak a kicsi van. Ha valaki ilyen odaadó, az még jobb.
Kérdezőnek: beszéld meg vele mit hogyan csináljon, mutasd meg neki. Ha nem ijed meg és megy, akkor hagyd ott. Esetleg kipróbálhatod először egy rövidebb idővel, 1 órára hagyd ott, vagy menj át 30 percre a másik szobába.
Igen rá, ha ő is szeretné. A legtöbb ember gondoskodó.
Pelenkázni tanítsd meg, neked is meg kellett tanulni!
Hova nemlehet vinni egy 2honapos gyereket amugy?
Nem azért ,nemvagyok ilyen para mami,és én is rá merném hagyni a férjemre meg az anyosomra is a babámot,de én tudom roluk ,hogy tudnak pelenkázni,etetni,nem hagynák magára ,mig az állatokat etetik. . .pl :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!