Mit tehetnék ilyen esetben?
Sziasztok!
Röviden összefoglalnám, hogy miért írom ki a kérdésem, amire a segítségeteket, észrevételeiteket várom. Az a helyzet, hogy a nagyszüleimből teljesen elegem van. A következők miatt. Én csak az unokájuk vagyok, de sajnos édesapámmal együtt a nagyszüleimmel lakunk közös háztartásban. Nagymamámék mindenbe beleugatnak, még abba is, amihez semmi közük. Én még egyelőre tanulok ( ennek okát, akit érdekel, elmondom privátban ). Van egy párkapcsolatom, ami most lesz majd 1 éves. Nos a drága nagyszülők, mint mindenbe, ebbe is beleugatnak. Folyton a távolságról ugatnak, hogy az milyen sok, meg, hogy miért kezdek ki egy nálam 2 évvel fiatalabb lánnyal ( én 19 vagyok ). Gyakorlatilag beleugatnak, de pénzt egy vasat nem adnak ehhez az egészhez. Még megkaptam apámtól, meg ezektől is, hogyha ennyire kell nekem ez a kapcsolat, akkor menjek dolgozni, keressek pénzt. Megtettem. Tavaly tél óta bizonyítok, hogy képes vagyok erre, de most meg azon cirkuszolnak az öregek, hogy mit képzelek magamról, hogy szembe merek fordulni ellenük, és találkozni merek a barátnőmmel. Tulajdonképpen ők elvárják, hogy ki legyen nyalva a seggük, mondván azzal, hogy ők öregek. Nem egyszer vesztem össze már mindenkivel itthon, hogy annyit vállaljanak, amennyit tudnak, mert nekem erre semmi időm. Itthon, ha dolgozok, addig dagad a májuk, utána meg nekiállnak ócsárolni, hogy nem csinálsz te itt lóf.aszt sem. Jövő héten tervezek elmenni a barátnőmhöz egy 5-6 napra, de már előre félek, hogy ebből megint vita és cirkusz lesz itthon. Komolyan legszívesebben már elköltöznék innen. Csak az tart vissza, hogy még csak egy érettségit tartok a kezemben, amivel nem sokat érek. De, ha meg maradok, akkor ezt 2 évig kell még eltűrnöm. Már kezdek kiborulni, és félek, hogy ebből olyan vita fog itthon kerekedni, hogy egyik pillanatról a másikra szó nélkül lelépek. Apám nem áll ki mellettem, mindig az öregek kapják az igazat, mert ezek meg azzal fenyegetnek, hogyha valami nem úgy lesz, ahogy ők akarják, akkor lehet innen menni. A rokonok is akkora kétszínű szemetek. Ide nem szagolnak amikor nagy munka van, hanem megvárják míg lefolyik aztán előkerülnek, hogy jaj de jó ebéd van, akkor jókor jöttünk. Hát képes lennék az összes semmirekellőt kivágni ebből a házból. De én tűrjek el mindent. Ti mit tennétek? Mit kezdjek ezzel a helyzettel? Már tavaly tél óta ez megy. De érzem magamban belül, hogy ezt már nem sokáig bírom.
Én ezt az utat megjártam,mikor a felmenők visszaélnek a hatalmukkal.Mondjuk avval nem számolnak,hogy idővel nekem lesznek kiszolgáltatva.
Amíg a kiszolgáltatottságodat érzik sajnos ez a játszma megy az ilyeneknél.
Ez az az út,hogy meg kell tanulnod,hogy csakis magadra esetleg a párodra számíthatsz.
Ez a bizonyítás akadály versenye.
Az energiádat ne a velük szembenállásra hangsúlyozd,mivel amúgy a nagyszülők főként ezt tanulták annak idején a felmenőiktől,hanem az önállósodásra!
"De mégis hova mehetnék egy érettségivel?" - Kulfoldre!
Hasonlo helyzetet eltem at es addig ameddig ott vagy a helyzet csat romlani fog! A legjobb megoldas ha kulonkoltozol es ha otthon (MO-on) nem megy akkor marad a kiutazas. Igaz en diplomaval de kijottem es azota nyugodt eletem van! Nagyszeru parom es nemsokara egy kislanyom. Ok pedig maradjanak csak ott es egyek egymas idegeit, en levettem a gondomat roluk!
Van munkád nem? Keress albérletet, közel a barátnődhöz, vagy vegyél ott egy kisebb házat!
Ha nekem így beleugatnak a nagyszülők a dolgomba, akkor angolul kezdek el beszélni velük, amit ők nem értenek. A te esetedben is jó mert mondhatsz rájuk akármilyen rosszat nem értik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!