Mit tehetnék ebben az esetben? (bővebben lent)
"mondván hogy ő szeret. Mind ez még semmi megfenyegetett többször is hogy megver és ezt meg is tette már párszor.(...)Az összes barátjával figyelteti minden lépésem már szinte sehova nem merek elmenni nehogy megjelenjen és erőszakoskodjon velem. Mit tehetnék?"
Világosítsd fel, hogy ez nem szeretet. Annyira nem, hogy a viselkedése benne van a büntető törvénykönyvben 5 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtva.
Tanuld ki Magad bűncselekményügyben, és jelentsd a rendőrségen minden olyan tettét, amit Ellened elkövetett és büntetendő!
Tudom, hogy a menekülés nem megoldás hosszú távon, mégis azt tudom mondani: minek jársz haza minden héten, ha tudod, mi vár otthon? Minek állsz szóba vele? Minek mászkálsz egyedül? Egyáltalán, minek mész fel hozzá?
Ha az elmúlt 3 hónapban nem jutott eszedbe a rendőrségre menni kórházi látlelettel, felvett telefonbeszélgetésekkel a kezedben, szemtanúkkal melletted, akkor talán ideje lenne gondolnod rá... Persze a rendőrség gyakorlatilag semmit nem fog tenni, amitől neked jobb lesz, be nem csukhatják emiatt, hacsak pl nincs bizonyítékod nemi erőszakról vagy hasonló kaliberű dolgokról egy ilyen alkalom után, legfeljebb egy jó sokba kerülő eljárást akaszthatnak a nyakába. Neked mindenképp az lenne a legjobb, ha minél távolabb kerülnél tőle.
1, annyiszor vilagositottam mar fel a helyzetről hogy az valami hihetetlen. Szépen és csunyan is elmondtam már neki sajnos egyikből sem tanult..
Igazságszerint nem tudtam még teljesen eldönteni hogy mivel jelenthetem fel az hogy nem találkozom vele mostanság azt eredményezi hogy ártani se tud nekem csak sms-ben zaklat amiért ha feljelentem nem igazán tudom, hogy mit kapna érte a rendőrségtől. Ja és uj telefonszámot kértem már 1x de szinte rögtön kideritette valahonnan..
1. Soha ne legyél vele kettesben.
2. Legyetek mindig nyilvános helyen ahol tudsz segítséget kérni!!!
3. Ne szállj be a kocsijába!!
4. Ne menj fel a lakására (főleg ha egyedül van otthon)!!!
5. Ha továbbra is zaklat jelentsd fel a rendőrségen!!!
Hát ez
1. személyes szabadság korlátozása
2. testi sértés
3. veszélyes fenyegetés
4. zaklatás
mindegyik benne van a BTK (alias Büntetőtörvénykönyv) nevű, mérsékelten vaskos írásműben, szóval a barátodat nyugodtan jelentsd fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!