Nem akarok se első áldozni, se bérmálkozni, utálom a vallást. Mégis a nagyim m iatt a szüleim kényszerítenek, anyagi dolgok miatt. Mit tegyek?
nagymamám megígérte hogy a nevemre íratja az egyik lakását, ha lebérmálkozom, de engemet ez rohadtul nem izgat. utálom az egyházat, meg a sok degeneráltat aki odamennek. a szüleim meg piszkálnak hogy járjak hittanra, szekálnak, és fenyegetnek hogy elveszik a telefonomat ha pl nem teszem, meg az én érdekem stb...
f
Álj ki magadért.Monfj határozptt nemet.
A telot te vettef ?Ha igen akkor nem vehetik el. Ha kaptad igen.A ház nem fontos nem azon mulik az életed.Meg már elsőáldoztál ennyi 11 f
Ha te benned nem tesz kárt, nem sért, nem esik rosszul, akkor az ő jókedvükért nem borzasztó ennyit elviselni. Persze ha szereted őket, és jólesne őértük ezt megtenni.
Jómagam mindig is ateista voltam (előbb érdekelt Diderot, Marx, Dawkins mint a Pokémonok), de mivel rosszul nem esett, a szüleim kedvéért voltam elsőáldozó, bérmálkozó, de még néha ministráltam is. Akkor hagytam abba, vagy akkor nem vállaltam valamit, ha éppen más elfoglaltságom volt. Végleg pedig akkor tettem le, amikor elköltöztem otthonról. Azóta ha együtt karácsonyozunk, éjféli misére elkísérem őket. Ha ők ettől boldogabbak lesznek, hát attól meg én leszek az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!