Nem akarok se első áldozni, se bérmálkozni, utálom a vallást. Mégis a nagyim m iatt a szüleim kényszerítenek, anyagi dolgok miatt. Mit tegyek?
nagymamám megígérte hogy a nevemre íratja az egyik lakását, ha lebérmálkozom, de engemet ez rohadtul nem izgat. utálom az egyházat, meg a sok degeneráltat aki odamennek. a szüleim meg piszkálnak hogy járjak hittanra, szekálnak, és fenyegetnek hogy elveszik a telefonomat ha pl nem teszem, meg az én érdekem stb...
f
Szia!
Én már csak a nagyim kedvéért megtenném és nem a ház miatt. Én is vagy 10 éve bérmálkoztam meg jártam hittanra, kb azóta az egyház felé se néztem... Ha szereted a nagyidat, akkor ennyit megtehetsz érte, nem kötelező attól templomba járnod, ha kérdezi miért nem mész, akkor megmondod hogy tanulsz és a tanulás előrevalóbb..
Ha ellene vagy, ne tedd meg.
Mondd meg a nagymamádnak, hogy nem érdekel a ház, nem vagy annyira anyagias, hogy ezzel belezsaroljon a saját vallásába.
Teljesen más kérdés, hogy én pl. a tündéri, imádnivaló nagymamám kedvéért imádkoztam vele gyerekkoromban (holott nem tetszett a vallás, nem is neveltek vallásosan), mert őneki ez jólesett. De belezsarolni ebbe senkit nem lehet! A szívesség és a jószívvel tett cselekedet meg a kényszer között fényévnyi különbség van! Ilyen nagymamának semmit...
Szia! nekem apa buzgó vallásos.
Én meg mondtam neki mikor kicsi voltam,hogy majd ha felnőtt leszek eldöntöm,hogy hiszek-e istenben vagy nem valamint,hogy gyakorlom e a vallást aktívan vagy nem.
Amúgy egy házért az elsőáldozás nem nagy dolog :D
"meg a sok degeneráltat, akik odamennek" te sem vagy kevésbé korlátolt és csőlátású, mint a nagyi:P
Ne engedd, hogy olyanra kényszerítsenek, amit nem szeretnél. Mondd meg a családnak is. Lehetőleg normális hangnemben, hogy el is érj valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!