Mit tegyek, ha a nagymama ilyenekkel traktálja a kisfiút?
Két kisgyerekre vigyázom. A kislány (még nincs 3 éves) prioritást élvez a nagyszülőknél, míg a kisfiút (4) a legkisebb csibészségért is büntetik.
Tegnap este eldurrant a szüleim kazánja, és a gyerekek apja elment segíteni, így rám maradt, a gyerekek lefektetése. A kisfiú nagyon bújós, kérte hogy feküdjek mellé és simogassam a hátát.
Arra lettem figyelmes, hogy sírdogál. Mondtam neki, hogy nincs semmi baj, apa hamarosan hazaér, erre elmondta, hogy a nagymama mindig azzal ijesztgeti, hogy este eljön érte a "zsákos ember" a zsákjába tömi és elviszi, mert ő rossz gyerek. Őt csak az apa (100kilós barnamedve típusú favágó) tudja megvédeni tőle.
Ez ugye csapda. Nem kérdőjelezhetem meg a nagyszülőt, ezért úgy oldottam meg, hogy bevittem a sodrófát, és azt mondtam a fiúcskának, ha bejön a zsákosember úgy megverem ezzel, hogy sírva szalad haza! Így egy kicsit megnyugodott, és még el is mosolyodott.
A nagyszülőkkel ezt egyszerűen nem lehet megbeszélni!
Ilyen butaságot hogy csinálhat egy nagyszülő? És a szülők hogy engedhetik meg???
Nem is értem, komolyan. Örülni kell, ha a gyerek nem fél a sötétben, egyedül alszik, stb., nem pedig még rémítgetni.
Arról nem is beszélve, hogy szegény kisfiú hogy érzi magát emiatt. :s Az ész megáll.
Nem besúgásnak, de a szülőkkel nem tudod ezt megbeszélni? Lehet, hogy nem is tudnak róla... Ez elég komoly dolog ahhoz szerintem, hogy megemlíthesd, a kicsinek segítenél vele.
Az anyuka volt, aki tényleg törődött a kisfiúval. Apuka 12 órát dolgozik, hogy hitelt fizessen, meg rezsit és még enni is adjon a gyerekeknek.
Sajnos félárvák.
Hát, akkor mégiscsak a nagymamával kell beszélni. :(
Nálunk amúgy pont fordítva van, a nagymamámnak négy unokája van: a húgommal mi ketten lányok, meg a két unokabátyánk. Őt csak a fiúk érdeklik. :S
Pedig meg kell beszélni velük.
És hadd gratuláljak a lélekjelenléthez és a megoldáshoz. Jól csinálod! :)
Istenem, szegény kis mazsola...
Nekem is fiam és lányom van, nagyi nálunk is abszolút lánypárti. Már előre félek, hogy valami hasonló marhasággal bepróbálkozik nevelés címszóval, de akkor nem teszi zsebre, amit tőlem kap!
Gondolom apuka mondta a gyereknek,hogy ő megvédi, ezért esett kétségbe amikor apuka nem volt otthon.
4 éves a gyerek, nyugodtan megmagyarázhatod neki, hogy zsákosember nincs, csak a nagyi mondja.
ha az apja is megerősíti ebben,akkor meg fog nyugodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!