Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Normális, hogy vagány, kirándu...

Normális, hogy vagány, kirándulós nagyszülőkre vágyok?

Figyelt kérdés

Sok idős ember ismerősöm van akik

60 70 éves létukre kirandulnak, jogáznak,csinosan öltözködnek és meg lehet egy csomó mindent beszélni velük , értenek az úgymond fiatalosabb ,modern világhoz. Van facebookjuk ilyesmi. Az én nagyszüleimmel nem lehet , nem járnak sehová, nem értik nagyon mit mondok nekik, mindig csak annyit válaszolnak ,hogy jaaa, ahha. Elitélik a kirándulást, bárhova megyek ami nem munkával kapcsolatos az nekik csavargás és felesleges dolog. Jönnek ezzel hogy bezzeg a mi időnkben nem jártunk bulizni nem festettuk magunkat. De azok a 60-70 éves emberek akiket ismerek ők buliztak sminkeltek, még dohányoztak is. Ennyire nagy külömbség van az idős emberek között? Mitől függ ki milyen nagyi lesz? Én vagány nagyi akarok lenni.

dec. 21. 16:20
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

Ez emberfüggő. Én pl egész életemben otthonülős voltam-vagyok.

Szeretek kirándulni - nagyritkán, vagy akkor rászánunk 2-3 napot, úgy tök oké, de hogy hétvégén elmenjek csak úgy azt nem.

És én még csak 35 múltan, nem hetven. Hetven évesen lhet, hogy a konyháig nem tudok majd kimenni, mert már most is ízületi bántalmaim vannak.

dec. 22. 11:53
 22/24 anonim ***** válasza:

Az én mamám sem olyan amilyent szeretnék. Neki van facbookja mondjuk én csináltam neki de

nem tudja használni és mindig bosszankodik rajta hogy " neki ez nem kell meg nem érdekli. "

Nincs internete sem.

Ő sem nagyon jár sehova

még a barátnőjéhez sincs kedve

el menni pedig többször is hívták

de mondjuk ez érthető mert már

87 éves. Ami jobban zavar

hogy nem vendégszerető akárhányszor ott vagyok nála

soha nem kínál meg semmivel

ezért mindig vinnem kell magammal kaját ha esetleg éhes lennék.

De ha valami ünnep van

ami indokolná hogy meg igyunk

egy kis pezsgőt mondjuk abból

sincs semmi nem kínál meg vele.

Pedig tele van italokkal a szekrénye... Engem csak ez az egy dolog zavar benne.

A te nagyszüleid hány évesek

egyébként?

dec. 27. 19:37
 23/24 anonim ***** válasza:
Az én nagyszüleim jóval öregebbek lennének, mint 60-70 év. A nagypapám, nagymamám is már több, mint 100 éves lenne, ha még élnének. Ők nyugdíjasként, egészen 75-78 éves korukig bejárták a világot. Minden évben voltak valahol. Spanyol, cseh, német, görög, olasz, románia stb.. S buszos túrákon, sokszor egész napos utazással, akkor még légkondi nélküli buszokon. Én is imádok menni, de 54 évesen nem jutottam el annyi helyre, mint ők. S nem lettek nyomorékok a túrától, a papa 92 éves volt, mikor séta közben összesett, s meghalt. Előtte nap még biciklizett. A számítógépén utána alig tudtuk kibogozni, hogy milyen tőzsdén, milyen dolgai vannak.. S Ő 2012-ben halt meg, tehát az se most volt.
jan. 26. 07:04
 24/24 anonim ***** válasza:
100%

Igen, normális, de nem, nem választhaod meg. Mindenkinek van élettörténete, ami befolyásolja és mindenkinek saját személyisége van, amiért nem illik senkit megvetni, lenézni, ha csak ennyiről van szó, hogy ő othonülő típus.

Mondok két példát az idősekre.

Az egyik a tulajdon nagyanyám, a másik egy idős házaspár. Mindkét fél 70 év körül van.

Nagyanyám 5 gyerekes csóró családban nőtt fel egy parasztházban az Isten háta mögött, ahol max krumplit ettek krumplival. Az apjuk nem vetette meg az alkoholt, verte is őket. Nagyanyám aztán összejött egy elvált gyerekes férfival hogy elszabaduljon otthonról (annak idején ezért falun kitagadás járt) és állatokat tartottak, ami csak annyira volt elég, hogy ne haljanak éhen. Nem 100 birkára vagy 20 marhára kell gondolni. Aztán csináltak két gyereket és nagyapám meg is halt. Nagyanyám, hogy megéljen és tudja nevelni a gyerekeit, eladta mindenét, és ő maga is összejött egy alkoholistával, aki hát nem sokat dolgozott. jelenleg kb 40 ezer a nyugdíja.

Na, ez a nagyanyám egy végtelenül megkeseredett ember, mindenhol és mindenkiben a hibát látja, mindenkinek kapálni kéne menni és persze hithű Fidesz szavazó, a pénzt pedig aranyba kell fektetni, hogy képzeljük, hogy nyaralni megyünk inkább. Igen, 90-es évekbeli "gyerek" vagyok, nekem az élmény számít, nem a pénz.

És akkor ott van a 70 éves házaspár. Az egyikőjük anyja orvos volt, a másik apja jogász. Ők már felnőni is presztízsben nőttek fel, annak idején is eljutottak külföldre a családdal, az első házuk "ajándék" volt a szüleiktől és mindketten egyetemre jártak "a városba". Ők úgy nőttek fel, hogy aztán az ő gyerekeikből is sikeres, gazdag emberek lettek. Jelenleg csak annyival kell törődniük, hogy épp az USA-ba szervezzenek 1 hónapos nyaralást, vagy Dubaiba. A gyerekeiknek szintén ennyi gondjuk van az életben.

Na ennyi a különbség csak két 70 éves közt. Most aztán kezdj el nem ítélkezni.

jan. 26. 18:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!