Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Normális, hogy vagány, kirándu...

Normális, hogy vagány, kirándulós nagyszülőkre vágyok?

Figyelt kérdés

Sok idős ember ismerősöm van akik

60 70 éves létukre kirandulnak, jogáznak,csinosan öltözködnek és meg lehet egy csomó mindent beszélni velük , értenek az úgymond fiatalosabb ,modern világhoz. Van facebookjuk ilyesmi. Az én nagyszüleimmel nem lehet , nem járnak sehová, nem értik nagyon mit mondok nekik, mindig csak annyit válaszolnak ,hogy jaaa, ahha. Elitélik a kirándulást, bárhova megyek ami nem munkával kapcsolatos az nekik csavargás és felesleges dolog. Jönnek ezzel hogy bezzeg a mi időnkben nem jártunk bulizni nem festettuk magunkat. De azok a 60-70 éves emberek akiket ismerek ők buliztak sminkeltek, még dohányoztak is. Ennyire nagy külömbség van az idős emberek között? Mitől függ ki milyen nagyi lesz? Én vagány nagyi akarok lenni.

tegnap 16:20
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
78%

Ez nem kor függő. Én például rühellek túrázni, kirándulni nem is teszem. Én olvasni szeretek, de nagyon rengeteg könyvem van. Más meg azt tartja ócskának. Nem vagyunk egyformák.

Tény mondjuk én imádok társasozni és a papámat mindig rá tudtam venni, hogy játszon velem.

Nekem nem menő az öreg aki túrázik, mert mint írtam én sem szeretem. Szerintem mindenki azt tegys ami őt boldoggá teszi

tegnap 20:40
 12/21 anonim ***** válasza:
78%
Szerintem teljesen normális. Nekem ilyen nagyszüleim voltak(sajnos már nem élnek), ők mindig mentek, kirándultunk, játszottunk, sosem volt kérdés számukra, hogy csináljanak valamit, még akkor sem amikor már az egészségesük nem volt túl jól
tegnap 20:57
 13/21 anonim ***** válasza:
78%

Normális hogy vannak álmaid, vágyaid, de az is normális ha a valóság ezzel nem egyezik. Alapvetően ezt az ember még gyerekkorban megtanulja elfogadni.

Egyébként az egészségi állapot hatalmas befolyásoló tényező. Nekem most 71 éves a nagymamám, érdekli a világ, szeretne ide oda menni még, de egyszerűen nem bírja. Borzalmas érzés látni és tehetetlen vagyok. Természetesen neki se jó, de ez van. Olyan programokat szervezünk, hogy ne sok séta legyen, mindig legyen pihenésre, ülésre lehetőség.

tegnap 22:23
 14/21 anonim ***** válasza:
58%

Ugyanez volt nálunk.

Minden bűn volt, ami nem munka.

Kamaszként engem azért szidtak, mert olvastam, úszni jártam, rejtvényt fejtettem.

Arról szólt az élet, hogy abba bele kell dögleni.

Most meg, Angliában, simán 70 körüliek vannak a bicajos csapatban, megyünk ide-oda.

tegnap 22:34
 15/21 anonim ***** válasza:
89%

"Ennyire nagy külömbség van az idős emberek között?"

Igen. Nagy különbség van minden korosztályban az emberek között, idősek között meg még nagyobb lehet, mert az évtizedek alatt nagyon más irányba mehettek el.

tegnap 22:47
 16/21 anonim válasza:
84%

Tudom, hogy nem az én dolgom megmondani neked, nem is akarom, csak szerintem tiszteld a nagyszüleidet, mert biztosan, sokmindent megtesznek érted. Vannak akik, egyszerűen nem tudnak vagy már nem akarnak ehhez a világhoz igazodni, vannak akik nem is tudnak pl ha túlságosan fájnak az ízületeik, hogy aktív életet éljenek.

Az én nagyapám sem volt az aktív nagyszülő, nem is volt okostelefonja, elvégezte amit el kellett, pl bevásárolt, különben tévézett. Mindig szerettem vele tévézni, vagy főzni vagy bevásárolni, jókat beszélgettünk vagy nevettünk. Sokmindent megtett értem, és így is remekül éreztem magam vele. Miután meghalt egy nagy üresség keletkezett, amit senki sem tud betölteni. És igen, ő is kritizálta ezt a világot, sokminden neki sem tetszett, de el kell fogadni, és meg kell próbálnod így is jólérezni magad velük és értékelni amíg ott vannak.

tegnap 23:18
 17/21 anonim ***** válasza:
0%

Őszintén szólva irigylésre méltó a sorsod, hogy ez a legfőbb bajod. Örülj, hogy egyáltalán élnek!!! 8 éves voltam, mikor nagymamám meghalt, nagypapa pár évvel élte csak túl.

Méghogy kirándzluljanak! Örülnék ha élnének!!!!

ma 00:55
 18/21 anonim ***** válasza:
12%
Azok a 70 évesek esnek egyet és kezük lábuk összekötik. Hátralévő életüket nyomorban töltik utána. Nagyon jól teszik a nagyszüleid, hogy kímélik magukat. Kirándulni fiatalon kell, nem amikor már le van épülve a szervezet. Nyugodtan kirándulj, ha azt szeretnél! Neked még van rá lehetőséged.
ma 01:15
 19/21 anonim ***** válasza:
44%
ahol most külföldön ėlek az idösek kirándulnak ha måshogy nem megy akkor nordik wolking botokal vagy egyfata jårás segitövel ,stb nem tartja vissza öket csak az hogy nem tud gyorsan fitten menni megy a saját tempojåban.
ma 07:18
 20/21 anonim ***** válasza:
28%

"Örülj, hogy egyáltalán élnek!!! 8 éves voltam, mikor nagymamám meghalt, nagypapa pár évvel élte csak túl."

Mert amúgy mi a jó olyan nagyszülőben, akivel semmit nem lehet csinálni, se egy jót beszélgetni, játszani, társasozni vagy bármi? Egy gyerek nem fog kötödni a nagyszülőjéhez, ha az semmit nem csinál vele, csak cseszegeti mindenért, mint a kérdezőt, neki mindegy lenne az is, ha nem lennének, mert leírása alapján semmi jot nem kap tőlük

ma 07:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!